Google reCAPTCHA Mailhide skjuler e-posten din bak CAPTCHA for å stoppe spam

Google har nettopp sluppet reCAPTCHA Mailhide API for webapputviklere som et middel til å bekjempe spam. For sluttbrukere betyr dette gode nyheter og venter på at utviklere skal være med på det. Riktignok er alt som bruker CAPTCHA disponert for å bli misfornøyd, men det er to ting som er verdt å nevne her; CAPTCHA hjelper virkelig med å stoppe roboter, og Google, selskapet som har identifisert 10/10 ganger at e-posten fra en nigeriansk prins eller at en som forteller at du har vunnet i lotteriet begge hører hjemme i spam-mappen, har utviklet dette. API-en er ment å skjule e-postadresser i apper som viser dem ved å la en bruker skrive inn en CAPTCHA-kode før de kan se e-postadressen. Der det er en flott sikkerhetsfunksjon for webapputviklere å bruke, er den også et flott verktøy for alle som trenger å legge ut e-postadressen sin offentlig på et personlig og/eller forretningsnettsted.

  Thunderbolt 3 vs. USB-C: Hva er forskjellen?

API kan brukes av utviklere, men det betyr ikke at det er helt ubrukelig for sluttbrukere. Hvis du har din egen nettside, kan du bruke reCAPTCHA Mailhide for å beskytte e-postadressen din.

For å bruke reCAPTCHA Mailhide til å skjule din personlige e-post, lim den inn i e-postfeltet og klikk «Beskytt den». reCAPTCHA Mailhide vil gi deg en URL og en HTML-innbyggingskode. Den innebygde koden brukes til å legge ut e-postadressen din på et offentlig sted som nettstedet ditt, men koden holder den skjult slik at bare det første ordet og e-postdomenet er synlig. Alle som klikker på e-postadressen må oppgi CAPTCHA-koden som er gitt. Hvis koden som er skrevet inn er riktig, vil brukeren bli omdirigert til URL-en som er oppgitt i URL-feltet hvor e-postadressen vil være fullt synlig.

  Slik tvinger du avslutning av apper på en iPhone eller iPad

API er ganske bra av to grunner; det bidrar til å forhindre spam for alle, og det gjør oss trygge når vi må legge ut e-postadressen vår på nettet. Selv om du har en egen e-post for deling med offentligheten, kan du klare deg uten at spam sendes til den kontoen, så appen og APIen vinner. Det som ville vært veldig bra er hvis selskaper som Facebook tenkte på ting som dette før de offentliggjorde e-posten din.

Besøk reCAPTCHA Mailhide