Slik lagrer du et kart frakoblet i Windows 10

Windows 10 kommer med en helt ny Maps-app, og som du kanskje har gjettet det, er den drevet av Bing-kart. Den nye appen og tillegget av denne funksjonen er flott med tanke på at den kommer til å kjøre på nettbrett og Bing-kart er ikke så ille, ikke sant? Den dekker ikke så mange steder i så mange detaljer som Google Maps gjør, men hvis du bor i Europa, Canada, USA, Midtøsten, Australia eller de delene av Asia som er store på turisme, vil du finne at appen er tilstrekkelig nok. Den har en virkelig flott funksjon som lar deg lagre kart offline, slik at du kan få tilgang til dem selv om du ikke er koblet til internett. Dette er ikke en ynkelig liten funksjon som lar deg lagre en liten del av et kart. I stedet kan du laste ned et helt lands kart og forfølge det når du vil. Dette er hvordan.

  Fix: Mikrofonen min fungerer ikke på Windows 10

Åpne Maps-appen og gå til Innstillinger. Velg alternativene Last ned eller Oppdater kart, og du vil bli omdirigert til Innstillinger-appen. Kartdelen åpnes automatisk, og under Frakoblede kart vil du se alle nedlastede kart. Hvis dette er første gang du besøker denne innstillingen, vil ingen kart bli oppført. Klikk på plussknappen.

Du vil bli presentert med en liste over seks kontinenter (Antarktis støttes ikke). Velg landet der landet du vil laste ned kartet for ligger.

Du vil da se en liste over alle støttede land på det kontinentet. Jeg hører at Malaysia er et fint sted å besøke når som helst på året. For hvert land som støttes vil du kunne se hvor store kartdataene er. Velg en for å begynne å laste den ned.

  Slik aktiverer du gjenværende batteritid i Windows 10

Du kan se nedlastingsfremdriften og laste ned flere kart. Et kart kan slettes fra Innstillinger-appen, og du kan også oppdatere det fra Kart-appens innstillinger. Oppdatering er åpenbart noe du må gjøre ofte siden nye data legges til kart ofte, men for offline bruk vil et litt utdatert kart fortsatt ha nytte.

Lykke til med globetrav!