Hvordan sjekke om noen andre bruker Gmail-kontoen din

De fleste har en Google-konto i disse dager. Google tilbyr gratis e-posttjenester, dokumentskapere og til og med telefonnumre. Det er av denne grunn at Gmail kan bli et populært mål for hackere og inntrengere.

Hvordan kan du for eksempel se om noen andre har brukt Gmail-kontoen din? I denne artikkelen skal vi forklare alt og vise deg hvordan du kan beskytte deg selv på nettet.

Slik oppdager du mistenkelig Gmail-aktivitet

Før vi dykker inn i veiledningene våre, la oss lage en kort oversikt over mistenkelig aktivitet. Google gjør en utmerket jobb med å hjelpe brukere med å beskytte kontoene sine. Oftere enn ikke er det ingen grunn til panikk. Men her er noen tegn på at noen andre har tilgang til Gmail-kontoen din:

  • Du mottok autentiseringskoder (disse koden kan komme i tekstmeldinger, e-poster og enhetsvarsler).
  • Sendt e-post-mappen inneholder meldinger du ikke har skrevet.
  • Kontaktinformasjon eller andre kontodetaljer endres.
  • Du har sluttet å motta e-poster.
  • Andre forteller deg at de har mottatt mistenkelige e-poster fra deg.
  • Du kan ikke logge på Gmail-kontoen din og du bruker riktig brukernavn og passord.

Selv om du sannsynligvis gjør ditt beste for å holde kontoen din sikker, er det alltid en sjanse for at noen andre får tilgang til den. Hvis du har mistanke om at noen andre bruker kontoen din, ikke bekymre deg. Det er et par ting du kan gjøre for å bekrefte mistankene dine.

Slik sjekker du påloggingsaktivitet

Det beste stedet å starte er Gmail-aktivitetsloggene dine. Disse loggene vil vise deg nøyaktig hvilke enheter som har tilgang til Gmail-kontoen din. Slik finner du enhetene:

  • Åpne en nettleser og besøk din Google aktivitetsside. Klikk Gå til Google-konto i øvre høyre hjørne.
  • Logg på kontoen din. Merk: Hvis du ikke kan logge på fordi hackeren endret påloggingsinformasjonen din, klikker du på koblingen Glemt passord eller følger trinnene i denne artikkelen.
  • Etter vellykket pålogging, klikk på Sikkerhet.
  • Rull nedover siden og klikk på Administrer enheter under overskriften Dine enheter.
  • Nå kan du se en fullstendig liste over hver enhet som er logget på kontoen din.
  •   Hvordan e-postbombing bruker spam for å skjule et angrep

    Anta at du ser en enhet du ikke gjenkjenner. Du kan enkelt logge av den enheten ved å følge disse trinnene:

  • Finn enheten og trykk på de tre vertikale prikkene i høyre hjørne.
  • Klikk på Gjenkjenner du ikke denne enheten?
  • Bekreft at du vil logge av enheten.
  • Når du ser en enhet du ikke kjenner igjen, er det en god idé å endre passordet ditt også.
  • Hvis du sjekker påloggingsaktiviteten din, vil du garantert vise deg om noen har logget på Gmail-kontoen din.

    Slik sjekker du nylig aktivitet

    Bortsett fra å sjekke enheter, kan du også se nylig aktivitet med IP-adressen og nettleseren som brukes. Slik ser du den nylige aktiviteten din:

  • Åpne favorittnettleseren din og logg på Gmail-kontoen din.
  • Rull ned til bunnen og klikk på den lille hyperkoblingen Detaljer.
  • Et nytt vindu vises. Her vil du se tilgangstype, IP-adresse, omtrentlig plassering og tid/dato-stempel.
  • Profftips: Hvis du ikke vet IP-adressen din, kan du Google «What’s My IP Address» og den skal vises i søkeresultatene.

    Hvis du vil vite mer, kan du også velge alternativet «Sikkerhetssjekk» som ber deg gå til et annet vindu. Der har du muligheten til å inspisere alle detaljene angående Gmail-sikkerheten din.

    Husk også at Gmail viser informasjon om samtidige økter. Men ikke bli skremt hvis den ikke registrerer det med en gang. Dette kan ofte ta noen minutter.

    Sikkerhetstiltak

    Så, hva skal du gjøre hvis noen andre har brukt Gmail-kontoen din? Det er ikke den typen ting du lett kan la gli.

      Hvordan ta opp skjermen med Microsoft PowerPoint

    Det er noen sikkerhetstiltak du kan ta, men det viktigste er å endre passordet ditt.

    Og en annen er å kjøre en antivirussjekk på enheten din for å se om et virus har forårsaket kaos på enheten din og Gmail.

    Men du bør også være veldig oppmerksom på hvem du deler passordet ditt med. Og hvis den bærbare datamaskinen eller telefonen din noen gang blir stjålet eller mistet, sørg for å ta visse tiltak umiddelbart.

    Du kan også alltid sjekke om Google har funnet mistenkelig nylig aktivitet og håndtert problemet for deg. Bare gå til alternativet «Sikkerhet» under «Administrer Google-kontoen din» og velg deretter alternativet «Nylig sikkerhetsaktivitet».

    Bytt passord

    Du kan endre passordet for Gmail-kontoen din ved hjelp av datamaskinen eller mobilenheten. Google vil alltid be deg om mer informasjon fordi de oppfordrer deg til å bruke 2-trinns bekreftelsesprosess for å gjøre kontoen din tryggere.

    Det betyr at du også vil gi dem en annen e-postadresse, og ofte telefonnummeret ditt. Bekreftelsesprosessen vil da bestå av at de sender deg en påloggingskode via SMS. Men la oss se hvordan du kan endre Gmail-passordet ditt:

  • Naviger igjen til alternativet «Administrer Google-kontoen din».
  • Bytt Sikkerhet-fanen og velg deretter «Passord».
  • Google vil be deg om å logge på med ditt nåværende passord først.
  • Og så vil du kunne skrive inn det nye passordet ditt to ganger, for bekreftelse.
  • Gmail vil minne deg på at du må bruke minst åtte tegn og ikke noe for tydelig.

    Det er også klokt å unngå å bruke et passord du allerede har på en annen e-post eller nettside. En kombinasjon av tall og bokstaver anbefales også.

    Kjør Antivirus

    Det siste trinnet er å kjøre en antivirusskanning på enheten din. Skanningen kan avsløre at du har hatt et virus hele tiden. Og at det var skylden for all den uvanlige og mistenkelige aktiviteten på Gmail-kontoen din.

      Sanntids SERP-analyse og rangeringssporing

    Her er tingen, Google er ganske nøye når det kommer til å skanne e-postmeldinger for virus. Det gjør dette for både innkommende og utgående post. Du har sannsynligvis støtt på en advarsel når du legger ved noe som ikke har en bekreftet opprinnelse.

    Og at en bestemt e-post er merket som usikker, slik at Gmail ikke laster ned vedlegg. Det er alt for ditt eget beste. Men Gmail kan ikke forhindre alle brudd, og det er derfor det kan være nyttig å investere i antivirusprogramvare av høy kvalitet.

    Programvaren vil utføre skanningen, finne virusene og hjelpe deg med å slette dem på en sikker måte. Og så kan du fortsette å bruke Gmail-kontoen din uten å bekymre deg for skadelig programvare.

    ofte stilte spørsmål

    Her er noen flere svar på spørsmålene dine om mistenkelig Gmail-aktivitet.

    Kan jeg logge av enheter på Gmail-mobilappen?

    Ja! Å ha en nettleser tilgjengelig gjør ting enklere, men hvis du ikke bruker mobilappen, kan du logge av enheter ved å følge disse trinnene:

    1. Åpne Gmail-appen. Klikk på menyalternativet øverst til venstre på skjermen.

    2. Rull ned til Innstillinger.

    3. Trykk på Gmail-kontoen du vil sjekke.

    4. Trykk på Administrer Google-kontoen din.

    5. Velg alternativet Sikkerhet.

    6. Velg Vis enheter.

    7. Trykk på enheten du vil logge av. Trykk deretter på ikonet med tre prikker akkurat som vi gjorde ovenfor for å fjerne enheten.

    Siste tanke

    Det kan være stressende å bekymre seg for om noen andre bruker Gmail-kontoen din eller ikke. Tross alt er det vanligvis der alle viktige e-poster lagres. Og ofte sensitiv informasjon om ditt arbeid eller privatliv.

    Det er bekymringsfullt å tro at noen andre kan ha tilgang til det uten din tillatelse. Det er derfor det er lurt å vite hvordan du sjekker nylig aktivitet og logger av ukjente enheter. Og, som Google ofte minner deg om, sørg for at passordet ditt er skuddsikkert.

    Har du noen gang lagt merke til mistenkelig aktivitet på Gmail? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.