Slik planlegger du et møte i Google Meet

Med Google Meet har søkemotorgiganten som mål å bringe brukerne tettere sammen. Google Meet ligner den populære Zoom-programvaren som gir brukerne muligheten til å møtes virtuelt.

Denne oppskriften dekker planlegging for fremtidige møter og gir trinnvise veiledninger for forskjellige enheter. Vi vil også dekke tilleggsinformasjon for å hjelpe deg å dra full nytte av denne tjenesten.

Rask info før du starter

En spin-off av Google Hangouts, Google Meet er en «freemium»-tjeneste tilgjengelig for alle som bruker Google G Suite. I utgangspunktet trenger du bare en Gmail-konto for å logge på videokonferansetjenesten.

For å få tilgang til Google Meet, klikk på Google Apps-ikonet (ni små prikker foran avataren din), og velg det tilsvarende ikonet. Men du kan ikke planlegge et fremtidig møte via selve tjenesten. Fortsett å lese for å finne ut hvordan du gjør det.

  Slik setter du inn en tekstboks i Google Dokumenter

Slik planlegger du et Google-møte på din Mac eller PC

Metoden for å planlegge et møte er den samme på PC-er og Mac-er. Faktisk spiller det ingen rolle hvilken nettleser du bruker så lenge du er logget på Google-kontoen din. For å gi deg et hint, planlegger du møtet via Google-kalender. Her er de nødvendige trinnene.

Rask merknad: De følgende delene forutsetter at du allerede er logget på Google-kontoen din.

  • I nettleseren åpner du Gmail og klikker på Google Apps.
  • Klikk på Google Kalender.
  • Et nytt vindu åpnes som tar deg til Google Kalender. Klikk på Opprett.
  • Klikk på Hendelse i rullegardinvinduet.

  • Klikk på Legg til
  • Nå kan du planlegge møtet og trykke på utklippstavleikonet for å dele møtelenken.
  • Du kan invitere gjester ved å skrive inn e-postadressene deres i feltet Legg til gjester.
  • Heldigvis kan du planlegge et møte opptil fem år fra nå med 250 deltakere uten kostnad. Etter at du har bekreftet at møtedetaljene dine er riktige, klikker du på Lagre. Når du klikker på Lagre, vil deltakerne motta en e-post med møte-ID, klokkeslett og dato.

    Slik planlegger du et Google-treff i mobilappen

    For å planlegge et fremtidig møte via en smarttelefon trenger du Google Kalender-appen. Denne artikkelen forutsetter at du har installert og logget på appen. Du kan enkelt planlegge et Google Meet mens du er på farten hvis du last ned Google Kalender-appen og logg på Gmail-kontoen din.

      Hvordan endre Netflix-region

    Når du er ferdig med appen, følger du disse trinnene:

  • Åpne Google Kalender-appen og trykk på +-symbolet i nedre venstre hjørne.
  • Trykk på Event.
  • Still inn møtedato og -klokkeslett. Deretter skriver du inn deltakernes e-poster i feltet Legg til personer.
  • Trykk på Legg til videokonferanse.
  • Nå vil du se Google Meet-koblingen.
  • Klikk på Lagre i øvre høyre hjørne når du er klar til å sende invitasjonslenken til vennene dine eller kollegene dine.
  • Hvis du vil kopiere møte-ID-en og sende den ved hjelp av en tredjeparts meldingstjeneste eller tekstmelding, går du tilbake til kalenderen og trykker på Google Meet-hendelsen. Her kan du trykke lenge på møte-ID-en og kopiere den til telefonens utklippstavle.

    Merk: Du kan umiddelbart planlegge og starte et møte via mobilappene. En detaljert veiledning om det er under FAQ-delen.

    Ytterligere ofte stilte spørsmål

    Å sette opp et Google Meet-arrangement/-møte er en tur i parken. Videre er logikken bak planleggingsmetodene stort sett den samme uavhengig av enheten du bruker. Likevel har Google Meet flere triks i ermet.

      Hvordan fikse Minecraft LAN-spill som ikke vises

    Kan jeg redigere et Google Meet etter at jeg har lagret det?

    Absolutt! Hvis planene dine endres eller du innser at du har gjort en feil når du planlegger Google Meet, kan du redigere invitasjonen og automatisk sende en oppdatering. Dette er hvordan:

    1. Åpne Google Kalender og klikk på hendelsen. Klikk deretter på pennikonet øverst.

    2. Gjør eventuelle endringer du trenger og klikk på Lagre øverst.

    Kan jeg starte et Google Meet umiddelbart?

    Ja! Hvis du vil starte møtet uten å planlegge det til et senere tidspunkt, er alt du trenger å gjøre å åpne Google Meet-appen og trykke på Nytt møte. Trykk deretter på Start et nytt møte. Når møtet starter, trykker du på Legg til andre. Inviter deltakerne dine, så mottar de invitasjonen umiddelbart.

    Happy Chatting

    Brukervennlighet og enkelhet er noen av de viktigste egenskapene til Google Meet. I tillegg drar denne videokonferanseappen full nytte av G Suite for friksjonsfri tilgang og planlegging. Og det er flott at du kan starte et møte på skrivebordet ditt, og deretter umiddelbart bytte til mobil.

    Hvor ofte har du møter via Google Meet? Har du brukt en annen videokonferanseapp? Hvordan er opplevelsen din? Gi oss dine to øre i kommentarfeltet nedenfor.