Kan ikke installere apper på Apple Watch? 10 måter å fikse problemet på

Et av de store watchOS-problemene som mange brukere klager over, er manglende evne til å laste ned apper på Apple Watch. Noen ganger har apper en tendens til å sette seg fast under installasjonen og fortsette å laste for alltid. Andre ganger nekter de bare å laste ned – uten noen åpenbar grunn overhodet. I denne feilsøkingsveiledningen har vi snakket om måtene å fikse det irriterende problemet med «apper vil ikke lastes ned på Apple Watch». Så hvis du ikke kan installere apper på Apple Watch og leter etter enkle metoder for å løse problemet, har vi dekket deg.

10 metoder for å fikse Apple Watch-apper som ikke installerer (2022)

Det er et par grunner til at apper kanskje ikke installeres på Apple Watch. Imidlertid er det like mange (eller kanskje flere) metoder du kan bruke for å fikse problemet også. I denne artikkelen skal vi ta en titt på alle disse rettelsene for å installere apper på Apple Watch.

I tillegg vil vi også ta en titt på noen av årsakene til at dette problemet oppstår i utgangspunktet. Som alltid kan du bruke innholdsfortegnelsen nedenfor for å navigere gjennom denne artikkelen uten problemer.

Hvorfor installeres ikke apper på Apple Watch?

Mens en dårlig internettforbindelse er hovedårsaken til at apper ofte ikke klarer å installere på Apple Watch, er det andre flaskehalser du må huske på. Inkompatibilitet, rotete lagring og diverse programvarefeil er også ansvarlige for appinstallasjonsproblemet på watchOS-problemet ditt. For å løse problemet skal vi undersøke hver mulig årsak og prøve noen levedyktige løsninger.

1. Sørg for at appen er kompatibel

Det aller første du bør sjekke ut når du står overfor appinstallasjonsproblemet, er kompatibilitet. Det er fortsatt ganske mange populære apper som WhatsApp som ennå ikke er tilgjengelige for Apple Watch. Så sørg for at appen du prøver å installere på watchOS-enheten din er kompatibel.

  Oppdater WinRAR nå for å beskytte PC-en din mot angrep

Forresten, hvis du skulle ønske det var en WhatsApp-app på watchOS 8, er det en måte å bruke WhatsApp på Apple Watch som du kan prøve ut.

2. Slå flymodus på/av (skifte flymodus)

Hvis apper har en tendens til å bli sittende fast på lasteskjermen for alltid, er det en god sjanse for at problemet kan skyldes en dårlig internettforbindelse. Så å fikse den trege internettforbindelsen kan hjelpe deg med å løse problemet.

  • Sveip opp fra den nederste kanten av skjermen for å få frem kontrollsenteret. Trykk deretter på Fly-knappen for å slå den på.
  • Nå, vent en stund og trykk deretter på flymodusikonet igjen for å deaktivere det.

Mange ganger kan en enkel veksling av flymodus fikse mange tilkoblingsproblemer, ikke bare på Apple Watch, men også på iPhones og iPads. Så prøv alltid dette hvis du har problemer med tilkobling eller nettverk på enhetene dine. Det tar bare noen få sekunder, og du trenger ikke å bekymre deg for noe.

Automatiske nedlastinger

Akkurat som iOS kommer watchOS også med en innstilling for automatisk nedlasting av apper som lar deg automatisk laste ned nye Apple Watch-apper (inkludert gratis) kjøpt på andre enheter koblet til Apple-ID-en din. Så sørg for at den er aktivert hvis du vil se de kompatible iPhone-appene dine på Apple Watch.

  • Gå til Se-appen på iPhone -> App Store og slå på bryteren ved siden av Automatiske nedlastinger.
  • Hvis bryteren allerede er aktivert, slå den av. Etter det starter du både iPhone og Apple Watch på nytt og slår den på igjen.

Slå av/på mobil/Wi-Fi og Bluetooth (veksle mellom Bluetooth, WiFi og mobilnettverk)

Et annet smart hack som du bør prøve for å løse appinstallasjonsproblemet er å tilbakestille radioene. Mange ganger kan den bli kvitt alle nettverksrelaterte problemer med en gang. Så, gi det en sjanse.

  • På Apple Watch: Gå over til Innstillinger-appen -> Wi-Fi, mobil/mobildata og Bluetooth, og slå deretter av bryterne.
  • Start deretter Apple Watch på nytt. Trykk og hold sideknappen og dra deretter strømavbryteren for å slå av den bærbare enheten. Vent noen sekunder og trykk og hold sideknappen igjen for å slå på smartklokken.
  Slik fikser du en systemtjenesteunntaksfeil

  • På din sammenkoblede iPhone: Åpne Innstillinger-appen -> Wi-Fi/Mobil og Bluetooth og slå deretter av bryterne. Start deretter iOS-enheten på nytt.
  • På iPhone uten en hjemmeknapp, trykk og hold inne en av volumknappene og deretter sideknappen til strømbryteren vises på skjermen. Deretter drar du strømbryteren for å slå av enheten. Nå trykker og holder du enheten til du ser Apple-logoen. Når enheten har startet på nytt, slår du på Wi-Fi/Mobil og Bluetooth.

Sørg for å laste ned én app om gangen

Sørg for å laste ned én app om gangen på Apple Watch. Selv om det kanskje ikke høres ut som en direkte løsning for å fikse appnedlastingsproblemet, er det noe du bør huske på. Hvis internettforbindelsen ikke er så sterk, kan det hende at flere mislykkes i å installere samtidig.

Tving omstart av Apple Watch og iPhone

Hard tilbakestilling (også kjent som tvungen omstart) er en feilsøking som går til ikke bare på iPhone, men også på Apple Watch. Bortsett fra å slette cache, er den harde tilbakestillingen i stand til å slette de midlertidige filene, og dermed fikse mange problemer. Derfor, hvis du noen gang støter på noen vanlige watchOS-problemer, bør du sørge for å prøve det.

  • Hold nede sideknappen og Digital Crown samtidig til skjermen blir svart og Apple-logoen vises på skjermen.

  • På iPhone 8 eller nyere: Trykk og slipp raskt volum opp-knappen. Trykk deretter og slipp raskt volum ned-knappen. Etter det, trykk og hold sideknappen til Apple-logoen vises på skjermen.
  • På iPhone 7/7 Plus: Trykk og hold sideknappen og volum ned-knappen samtidig til du ser Apple-logoen på skjermen.
  • På iPhone 6s/6s Plus eller tidligere: Hold nede hjem-knappen og side-/toppknappen samtidig til skjermen blir svart og Apple-logoen vises på skjermen.

Når Apple Watch har startet på nytt, prøv å installere apper på nytt. Hvis de blir installert uten noen hindring, er sjansen stor for at du har løst problemet.

Tilbakestill nettverksinnstillinger

Ingen løsning enda? Prøv å tilbakestille nettverksinnstillingene for å feilsøke eventuelle nettverksrelaterte problemer som kan hindre appene fra å bli installert på Apple Watch.

  • På iOS 15 eller nyere: Åpne Innstillinger-appen på din sammenkoblede iPhone -> Generelt -> Overfør eller Tilbakestill iPhone -> Tilbakestill -> Tilbakestill nettverksinnstillinger.
  Hvordan fikse com.apple.mobilephone-feilen 1035

  • På iOS 14 eller tidligere: Start Innstillinger-appen på iPhone -> Generelt -> Tilbakestill -> Tilbakestill nettverksinnstillinger.

Rydd opp i Apple Watch

Når Apple Watch blir tett for plass, blir problemer som treghet og appinstallasjon vedvarende. Så hvis du ikke har ryddet opp i smartklokken på lenge, kan den rotete lagringen være årsaken til problemet. Prøv derfor å rydde opp i smartklokken.

Men før du går til drap, ta en nærmere titt på lagringsforbruket på Apple Watch, da det vil gi en bedre innsikt i hva som må ryddes opp.

  • Gå over til Watch-appen på iPhone -> Generelt -> Lagring. Øverst på skjermen skal du se en stolpe som viser en oversikt over hvordan lagringen har blitt brukt.
  • På denne skjermen vil en lang liste med apper vises sammen med den totale mengden plass som forbrukes av hver app. Nå, fortsett og bli kvitt alle de ubrukelige appene og media for å frigjøre nok plass på Apple Watch.

Oppdater programvare på Apple Watch og iPhone

Hvis apper fortsatt blir sittende fast under installasjonen på Apple Watch, oppdater programvaren på både iPhone og Apple Watch. Den utdaterte programvaren kan komme i veien.

  • Åpne Watch-appen på iPhone -> Generelt -> Programvareoppdatering. Last ned og installer den nyeste versjonen av watchOS-versjonen.
  • På iPhone, start Innstillinger-appen -> Generelt -> Programvareoppdatering. Etter det, last ned og installer den nyeste iterasjonen av iOS på enheten din.

Slett Apple Watch og reparer Smartwatch til iPhone

Hvis ingen av tipsene nevnt ovenfor har fungert for å fikse problemet med Apple Watch som ikke installerer apper, slett smartklokken og reparer den med iPhone. Ansett for å være en kjernefysisk løsning for Apple Watch, har den evnen til å fikse selv komplekse problemer.

  • Gå inn i Innstillinger-appen på Apple Watch -> Generelt -> Tilbakestill -> Slett innhold og innstillinger.
  • Nå vil du få en popup som ber deg bekrefte handlingen. Trykk på Slett alt for å fullføre.

  • Alternativt kan du navigere til Watch-appen på iPhone -> Generelt -> Tilbakestill -> Slett alt innhold og innstillinger. Deretter trykker du på Slett alt for å bekrefte.

Når du har slettet Apple Watch, åpner du Watch-appen på iPhone og følger instruksjonene for å pare Apple Watch med iPhone.

Løs enkelt apper som ikke installeres på Apple Watch-problem

Der går du! Så dette er de mest effektive måtene å feilsøke appene som ikke installeres på Apple Watch-problemet. Forhåpentligvis ligger problemet bak ryggen din nå. Som alltid vil vi gjerne vite tilbakemeldingen din og hacket som har hjulpet deg med å fikse problemet. Dessuten, hvis du finner noen annen effektiv løsning som mangler i denne feilsøkingsveiledningen, sørg for å påpeke det også.