Bitcoin Mining for Dummies: Forstå det grunnleggende

I løpet av de siste årene har det vært en voksende mani for Bitcoin. Folk ønsker å lære seg denne kryptovalutaen, bitcoin-gruvedrift og mekanismene som støtter den for å gi energi til nerdete sinn, tjene penger eller eksperimentere med denne nye teknologien.

Bitcoin muliggjør raske, nøyaktige og rimelige pengeoverføringer over hele verden. Det har revolusjonert det moderne konseptet med handel og penger.

Imidlertid er Bitcoin fortsatt et mysterium for mange. Folk er forvirret om det, bruken og hvordan de kan anskaffe det. Og et av de største spørsmålene handler om bitcoin-gruvedrift.

Så la oss løse mysteriet!

Men først, la meg sette scenen ved å definere noen nøkkelbegreper.

Hva er Bitcoin og Blockchain?

Bitcoin (BTC) er den første og mest fremtredende digitale valutaen eller kryptovalutaen. Den sendes og mottas mellom brukere direkte på et peer-to-peer (P2P) nettverk, uten mellomledd, sentralbank eller styringsorgan.

Denne kryptovalutaen ble oppfunnet av Satoshi Nakamoto (en ukjent person eller en gruppe individer) i 2008. Implementeringen ble utgitt som åpen kildekode-programvare i 2009, og det var da den fant sin første bruk. Bitcoin-transaksjonene valideres ved hjelp av kryptografi av nettverksnoder og registreres i en distribuert offentlig hovedbok, også kalt blokkjeden.

Bitcoin er bygget på blockchain-teknologi. Denne uforanderlige og delte hovedboken kan lagre transaksjoner og poster kronologisk på et omfattende nettverk av datamaskiner spredt over hele verden på forskjellige steder. Det er en spesiell type database som bruker distribuert hovedbok-teknologi som sikrer at ingen poster kan tukles med, gir større transparens i transaksjoner og er sikker ved bruk av de nyeste kryptografiteknikkene som SHA-256.

Alle på Bitcoin-nettverket kan sende eller motta bitcoins uansett hvor de er. Alt du trenger er å opprette en konto på nettverket og få noen BTC-er ved enten å utvinne bitcoin eller kjøpe dem online. Du kan bruke bitcoins til netthandel eller bruke dem som en investering.

Hvordan skiller Bitcoins seg fra tradisjonelle valutaer?

Både tradisjonelle valutaer og bitcoins har en verdi, men de er forskjellige.

Utstedelse: Tradisjonelle valutaer eller fiat-valutaer utstedes og reguleres av myndighetene. Det kan være håndgripelig i form av mynter og sedler som du kan bære med deg eller lagre i banken din, eller uhåndgripelig ved digitale betalinger.

I motsetning til tradisjonelle valutaer utstedes ikke bitcoins av noen sentral myndighet. De er ikke-håndgripelige eller virtuelle valutaer som bare fungerer i deres digitale form.

Styring: De offentlige organene regulerer produksjonen av valutaer, flyten av dem og forfølger bruk av forfalsket valuta, bortsett fra å utføre andre relaterte oppgaver.

Som et resultat stoler folk mer på trykte penger. For eksempel støtter Federal Reserve (sentralisert bank i USA) den amerikanske dollaren, og Bank of England regulerer pundet.

På den annen side involverer bitcoins ingen sentral autoritet for å regulere bitcoins opprettelse, flyt eller administrasjon. Tusenvis av datamaskiner globalt, kalt noder, støtter disse bitcoinene. Noder hjelper til med å validere transaksjoner og lagre data om tidligere transaksjoner i en offentlig hovedbok som alle kan få tilgang til.

Tilførselsgrense: Fiat-valutaer har ubegrenset tilgang, mens bare 21 millioner bitcoins noensinne kan opprettes.

Transaksjonsgebyrer: Siden betalingsselskaper behandler fiat-valutaer, innebærer transaksjonen betydelige kostnader, enda høyere for internasjonale pengeoverføringer. I bitcoins involverer transaksjonene små eller ingen gebyrer da det ikke er noen mellommenn.

Sikkerhet: Fiat-valutaer er underlagt fluktuerende myndighetspolitikk og forskrifter, noe som fører til usikkerhet. Men Bitcoin bruker konsepter som kryptografi, desentralisering, konsensus, bevis på arbeid, etc., for sikkerhet, og følger ingen slike retningslinjer.

Transaksjonsreversering: Du kan kansellere, reversere eller kreve tilbake fiat-penger. Det er ikke mulig med bitcoins. Når en transaksjon har funnet sted, kan den ikke endres.

  Slik oppdager du skjulte overvåkingskameraer med telefonen

Hastighet: Banktransaksjoner tar dager og timer å bli bekreftet og til slutt reflektere over mottakerens bankkonto. Bitcoin-transaksjoner er imidlertid øyeblikkelige basert på nettverkets hastighet.

Du ser mange gode poeng i Bitcoin, men hvordan skaffe deg det?

Enten kan du kjøpe det på nettet, bli belønnet i bitcoins for enkelte netttransaksjoner, eller utføre bitcoin-gruvedrift. La oss nå lære om bitcoin-gruvedrift.

Hva er Bitcoin Mining?

Bitcoin-gruvedrift refererer til en prosess med digital validering av Bitcoin-transaksjoner over Bitcoin-nettverket. Folk som utvinner bitcoins (gruvearbeidere) må løse komplekse hash-gåter kodet kryptografisk for å verifisere blokkene som inneholder transaksjoner. Det krever kraftige dataressurser og kraft for å løse disse problemene.

Når de er løst og transaksjoner er verifisert, blir blokken oppdatert på Bitcoins desentraliserte hovedbok. For denne innsatsen tjener gruvearbeidere bitcoins. Denne komplette prosessen kalles bitcoin mining.

Videre er målet med bitcoin-gruvedrift først og fremst to ting:

  • Å produsere nye bitcoins ved å løse komplekse matematiske problemer
  • For å holde Bitcoin-nettverket sikkert og pålitelig ved å verifisere transaksjonene
  • Hvordan fungerer Bitcoin Mining?

    Bitcoin-nettverket er bygget på blokkjedeteknologi som sikrer sikkerheten til hele hovedboken ved hjelp av kryptografiske hasher og tidsstempler for hver blokk som må legges til kronologisk.

    Hver blokk har informasjon om verifiserte transaksjoner, som legges til blokkjeden når den er verifisert. Etter dette blir det nesten umulig å tukle med transaksjonene på grunn av de unike egenskapene til blockchain-teknologi.

    Her er hvordan bitcoin-gruvedrift fungerer.

    #1. Oppsett

    Før gruvearbeidere starter bitcoin-gruvedrift, trenger de spesifikke verktøy og finne ut måter å effektivt løse komplekse problemer på. Bitcoins skaper – Satoshi Nakamoto, har designet nettverket slik at du kan utvinne en blokk hvert 10. minutt.

    Derfor har gruvearbeidere alt tilgjengelig for å matche tempoet på disse 10 minuttene, og denne vanskeligheten øker enda mer når flere gruvearbeidere med mer datakraft slutter seg til mine.

    #2. Krav til gruvedrift

    Utvinning av bitcoins krever avanserte verktøy og mange dataressurser. Så, bitcoin-gruvearbeidere passer med disse tingene:

    Gruvemaskinvare: Maskinvare for gruvedrift av bitcoins har endret seg gjennom årene. Bitcoin-gruvearbeidere brukte CPUer før de brukte grafiske prosesseringsenheter (GPUer) med avanserte grafikkort, Field Programmable Gate Array (FPGA) eller Application Specific Integrated Circuits (ASIC) for effektiv gruvedrift. Sistnevnte er den mest effektive når det gjelder forbruk.

    Gruvebasseng: Gruvearbeidere kan velge om de vil utvinne solo eller gå for bassenggruvedrift

    Programvare og e-lommebok: De trenger gruveprogramvare som BeMine, Kryptex Miner, ECOS, etc., som kan implementere de definerte protokollene for Bitcoin-nettverket. Gruvearbeidere trenger også en elektronisk lommebok for å samle inn og lagre belønningene sine som bitcoins.

    #3. Transaksjon

    Når en person sender en bitcoin til noen, er det en transaksjon. Disse transaksjonene legges til en blokk som nodene eller datamaskinene må bekrefte for å være knyttet til Bitcoins blokkjede som alle i nettverket kan se.

    I kjernen er det tre elementer involvert når noen starter en transaksjon i Bitcoin-nettverket – transaksjonsinngang, utgang og beløp.

    For hver transaksjon som input, skaper gruveprogramvaren en unik og kompleks kryptografisk hash. Deretter grupperer programvaren transaksjonene som trengs for å generere en blokk. Grupperingen er representert som et Merkle-tre eller hasj-tre der hver bladnode har en blokks hash, og ikke-bladnoder har hashen til sine undernoder.

    Videre har et Merkle-tre sammendraget av hver transaksjon i en blokk og er i hovedsak en datastruktur. I denne blir hashen av transaksjoner sammenkoblet ved hjelp av krypteringen SHA-256.

    #4. Løse gåten

    Hashen som kan identifisere hele Merkle-treet kalles rothash eller Merkle-rot og lagres i en blokkoverskrift. Blokkoverskrifter inneholder blokkdata og attributter som bitcoin-programvareversjonen, forrige blokks hash, tidsstempel, root hash, målet og kryptografisk nonce (et vilkårlig tall som bare brukes én gang under en kryptografisk kommunikasjon).

    Bitcoin-gruvearbeidere bruker denne informasjonen til å løse et hash-puslespill for å bekrefte en transaksjon. For dette finner de hashen for et spesifisert mål etter å ha analysert vanskelighetsgraden. Et mål er et 67-sifret nummer lagret i blokkhodet som bestemmer bitcoin-gruvevanskeligheten i henhold til det totale antallet gruvearbeidere som deltar i problemløsningen. Vanskelighetsgraden justeres også automatisk basert på tiden det tok gruvearbeidere å løse problemene i de foregående 2016 blokkene.

      Lag harddiskdatabase og søk raskt etter filer

    Dessuten beregner bitcoin-gruvearbeidere en blokks hash for å løse gåten ved å legge til en nonce til målblokkoverskriften konstant til de får en verdi som er mindre enn målet. Når de har løst det, genereres en ny blokk som går gjennom validering av nettverksnodene.

    For at en blokk skal bli validert, må flertallet av nodene verifisere blokken, og den bør inneholde bevis på arbeid (PoW). Blokkens kronologiske kjeding og PoW gjør blokkjeden sikret mot modifikasjoner. Deretter legges blokken til Bitcoin-nettverket.

    Den første gruvearbeideren som løser hasj-problemet blir belønnet i bitcoin da det vil være mange gruvearbeidere som deltar.

    #5. Bitcoin-sirkulasjon

    Bitcoin-gruvedrift startet i 2009 fra Bitcoins genesis-blokk for å produsere 50 bitcoins. Mange flere bitcoins har blitt utvunnet siden og gitt ut for å sirkulere. Det er imidlertid en øvre grense; bare 21 millioner bitcoins kan utvinnes basert på kildekoden.

    Fakta: Innen september 2021, ca 18,82 millioner bitcoins har allerede blitt utvunnet, som er rundt 89% av den totale bitcoin som noen gang vil eksistere.

    Hvordan blir en Bitcoin Miner belønnet?

    Da Bitcoin ble utgitt i 2009, pleide hver blokkgruvearbeider å bli belønnet med 50 bitcoins. Til slutt ble den redusert til 25 bitcoins i 2012, 12,5 bitcoins i 2016 og 6,25 bitcoins i 2020. Denne prosessen med å dele blokkbelønningene i to kalles Bitcoin-halvering. Det skjer etter gruvedrift hver 210 000 blokker, noe som tar rundt 4 år.

    Dette innebærer at gruvearbeidernes belønning halveres for å løse gåten og finne en blokk. Fordelen med bitcoin-halvering er at det reduserer bitcoins inflasjon og sirkulasjonshastighet. Derfor bidrar det til å opprettholde stabiliteten til bitcoins verdi. Den siste bitcoin-halveringen fant sted i mai 2020, og den neste er ventet i 2024. Denne prosessen vil fortsette til alle bitcoins er utvunnet, omtrent rundt 2140.

    Hva vil skje når alle de 21 millioner bitcoinene blir utvunnet?

    Hvordan vil gruvearbeiderne tjene da? Vel, de tjener bare på transaksjonsgebyrene. Gruvearbeideren som finner en ny blokk får tillatelse fra Bitcoin-nettverket til å samle inn transaksjonsgebyrer fra hver transaksjon de har lagt til blokken.

    For tiden får vellykkede gruvearbeidere transaksjonsgebyrer samt 6,25 nye bitcoins som belønning. Og for å kreve det, legges en myntbase (en spesiell transaksjon) til blokken, og gruvearbeideren gjøres til betalingsmottaker.

    Hvorfor mine Bitcoins?

    Folk miner bitcoins av forskjellige grunner. Selv om du kanskje blir tiltrukket av det for en enkelt årsak, for eksempel profitt, kjærlighet til teknologi eller noe annet, kan du finne mange flere motivasjoner for å utvinne bitcoins når du begynner å gå dypere inn i detaljene til Bitcoin. La oss se hovedårsakene til at folk miner bitcoins.

    Entusiasme for ny teknologi

    Mange mennesker med teknologibakgrunn og de med entusiasme for teknologier synes Bitcoins er interessant å lære. De søker kanskje innovasjon, ønsker å holde seg informert om nye teknologier og trender, og elsker å eksperimentere. Derfor kan de naturlig trekkes til å lære å utvinne bitcoins, da det kombinerer de nyeste teknologiene som blokkjede, kryptografi, distribuert hovedbok-teknologi (DLT), peer-to-peer-nettverk og mer.

    Utvide arbeidsomfanget

    Fagfolk i relaterte sektorer kan gå inn i Bitcoin-verdenen og utvinne bitcoins. For eksempel ligner mange grid computing-verk på bitcoin-gruvedrift. De er morsomme, tillater samarbeid med andre for å løse et problem, og er etterspurt.

    Når du utvinner bitcoins, hjelper du til med å løse et problem som innebærer å opprette et betalingsnettverk og valuta uten sentral autoritet.

    Personvern

    Bitcoin-nettverket tilbyr anonymitet til folk. Derfor, når du løser et problem og finner blokken, kan du tjene bitcoins mens du er anonym. Det beskytter personvernet og identiteten din, siden navnet ditt ikke vises, i stedet for et nummer. Vær imidlertid alltid forsiktig og ikke oppgi adressen din.

    Profitt

    Bitcoin er en valuta, og når du miner den, blir du belønnet. Derfor bruker folk det for profitt. Det er imidlertid utfordrende siden bitcoin-prisene ofte svinger mens gruveprosessen krever store investeringer.

    Men hvis du lykkes med dette, kan du tjene mye penger. På tidspunktet for skriving av denne artikkelen var prisen for bare én bitcoin USD 59 301,40. Er ikke det verdt å prøve?

      Python Tuple vs List: Likheter og forskjeller, forklart

    Bitcoin Mining bekymringer

    Selv om Bitcoin tilbyr mange fordeler, spenning og fortjeneste ved vellykket gruvedrift, er det spesielle bekymringer. Dette er grunnen til at det ikke er legalisert i mange land som Russland, Kina, etc. Imidlertid har mange land tillatte strukturer for å bruke Bitcoin som Australia, Brasil, USA, India og de europeiske landene.

    Faktum: 9. juni 2021 ble El Salvador det første landet i verden som gjorde Bitcoin lovlig. Mens den amerikanske dollaren fortsatt er landets primære valuta, vil BTC brukes til transaksjoner der bitcoin aksepteres.

    La oss se på noen av bekymringene angående Bitcoin og bruken av den.

    Høyt strømforbruk

    Bitcoin-gruvedrift er en energikrevende prosess, som ikke bare er kostbar, men også en trussel mot miljøet. Metoden kan forbruke mer strøm enn en storby eller mindre land som Sveits.

    Desentralisert

    Land styrer fiat-penger, og det er et rykte og ansvarlighet knyttet til det. Det er imidlertid ikke noe styrende organ med Bitcoin. Hvem som helst kan opprette et hvilket som helst antall kontoer, bli med i nettverket og selge og kjøpe bitcoins mens de er nesten anonyme. Det bygger tillitsproblemer ikke bare med brukere, men også myndighetene.

    Volatilitet

    Valutaer må være stabile for å støtte økonomien, og myndighetene anstrenger seg for å opprettholde stabiliteten. Bitcoin er imidlertid svært flyktig. Ingen kan vite når den når høyden og når den plutselig krasjer. Og markedet reagerer deretter.

    Når Bitcoins begynner å gli, kan det hende at leverandører ikke aksepterer dem som betaling. Samtidig vil mange ikke bruke det som fiat-penger til å kjøpe varer; i stedet vil de beholde den som en investering, i håp om at den vil stige.

    Kriminelle aktiviteter

    Mange nettkriminalitet har plaget Bitcoins verden. Det er også hendelser med å lage falske crowdfunding-investeringer, der folk har tapt millioner. Og ingen kunne holdes ansvarlig for slike aktiviteter.

    Hvordan få mest mulig ut av Bitcoin-gruvedrift?

    Som fremhevet ovenfor, har belønningssystemene for utvinning av bitcoins blitt redusert betydelig gjennom årene. Når alle bitcoins er utvunnet, kan du ikke bli belønnet i bitcoins, bare gjennom transaksjonsgebyrer. Også, gruvedrift av bitcoins kommer med tusenvis av dollar i investeringer i maskinvare, systemer og dataressurser.

    På dette tidspunktet vil det å finne ut hvordan du får mest mulig ut av bitcoin-gruvedriften gi deg gode resultater. Slik kan du gjøre det.

    #1. Velge maskinvare med høy ytelse

    Antallet bitcoin-gruvearbeidere øker. Derfor må du ha høyytende maskinvare som kan hjelpe til med superrask beregning og slå konkurrentene. Den må ha en høy hash-rate for å oppnå toppytelse.

    ASIC-basert maskinvare er den mest avanserte, i stand til å produsere hundrevis av billioner hashes/sekund. Slik avansert maskinvare er kostbar og kan variere i tusenvis av dollar.

    #2. Velg riktig sted

    Plasseringen din er også en viktig faktor for effektiv bitcoin-gruvedrift. Det er fordi kostnadene for elektrisitet varierer fra sted til sted, og bitcoin-gruvedrift bruker mye strøm.

    Derfor vil det å velge riktig sted der strømkostnadene er relativt lavere være et godt alternativ, selvfølgelig, med en kraftig internettforbindelse. Dette kan være en god grunn til at utviklede land er gode på det.

    #3. Sjekk strømforbruket ditt

    Siden gruvedrift av bitcoins bruker svært høy strøm, varierer kostnadene tilsvarende. Så sjekk om budsjettet ditt kan dekke denne store kostnaden ikke før du går i gang med å utvinne en bitcoin. I tillegg må du også beregne gruveinvesteringene dine og finne ut om overskuddet godt kan dekke strømutgiftene dine.

    #4. BTC-pris

    Det er viktig å holde øye med å observere og spore bitcoin-priser. Det er fordi du blir belønnet i bitcoins for øyeblikket bortsett fra transaksjonsgebyrene. Så jo høyere markedsverdi av Bitcoin er, desto større blir fortjenesten din.

    #5. Basseng eller solo

    Å velge det som fungerer best for deg kan også hjelpe deg med å lykkes med bitcoin-gruvedrift. Når du miner på egen hånd, er sannsynligheten for belønning lavere sammenlignet med en gruppe. Å utvinne bitcoins i et basseng med tusenvis av andre med kombinert regnekraft reduserer gruvevansker med å løse en blokk.

    Når bitcoin-gruvearbeiderne har lykkes, vil de motta bitcoins basert på deres bidrag til datakraft. Så velg din passende måte – gruvebassenger eller en solo-mas.

    Konklusjon 💰

    Bitcoin er et nytt konsept, og vi er fortsatt i de tidlige stadiene av bruken. Det lar hvem som helst starte gruvedrift for flere fordeler som å tjene store fortjenester, holde nettverket sikkert og få teknisk ekspertise.

    Det virkelige mysteriet vil utfolde seg etter at de 21 millioner bitcoinene er utvunnet, og forhåpentligvis vil teknologier være mer avanserte for å motvirke bekymringene til Bitcoins. Med utseendet til dens unike evner, vil Bitcoin sannsynligvis ha en lovende fremtid.

    Lær mer om blockchain her.