10 skyplattformer som tilbyr gratis nivå eller kreditt for praktisk opplevelse

Skyplattformer tilbyr ofte et gratis nivå der du kan bruke dataressursene til disse plattformene til små prosjekter eller få praktisk erfaring med å bruke de ulike tjenestene de tilbyr.

I dag skal vi se på listen over alle store skyplattformer som tilbyr et gratis nivå.

Hva er cloud computing?

Cloud computing er en internettbasert databehandlingstjeneste som er syntetisert av kraften til å bruke IT-ressurser etter behov for databehandling, datalagring, nettverk og applikasjoner i delte miljøer på en integrert måte gjennom internett, hvor som helst, og plattformuavhengig, uten å måtte investere i utstyr.

I skyen er prisen per bruk; du betaler for det du forbruker. Fordelen med denne tilnærmingen er ikke bare kostnadsreduksjonen med lokale servere; skyen er en dynamisk måte å justere IT-ressursbehovene til virksomheten din på en enkel, sikker og kostnadseffektiv måte.

I motsetning til standardmodeller, består skyen av en serie servere som representerer en stor lagrings- og databehandlingsenhet, som tillater full elastisitet i alle ressursene som leveres.

  9 beste filkomprimeringsverktøy for PDF, video, bilder

Du kan allokere ressursene til disse koblede serverne for din bruk, justere prosesseringskapasitet, plass, minne og båndbredde etter behov. Alt dette uten å måtte installere noe på nytt og uten å kaste bort tid.

Følgende er noen av de beste skyplattformene som tilbyr et gratis nivå for å få praktisk erfaring med å bygge, distribuere og teste skyapplikasjoner.

Google Cloud

I sin gratis tier tilbyr Google Cloud 20 gratis produkter, inkludert Compute Engine, Cloud Storage og BigQuery, som du kan bruke uten tidsbegrensning. Det gir også over $300 i gratis kreditter i 90 dager. Kredittene er eksklusive gratisproduktene og faktureres kun når du overskrider maksimumsgrensen.

Amazon AWS

Amazon AWS, i sin gratis tier, tilbyr over 200 tjenester. Tjenester som Amazon SageMaker og Amazon Redshift er gratis i to måneder, mens andre tjenester som Amazon EC2 og Amazon EC2 er gratis i ett år med en grense på 750 timer per måned. AWS tilbyr også tjenester som alltid er gratis, som Amazon DynamoDB og AWS Lambda.

  Beste GOG-spill gratis

IBM Cloud

IBM Cloud tilbyr 350+ gratis produkter som du kan bruke for å få praktisk opplevelse. Alltid gratis produkter inkluderer IBM Watson Machine Learning og IBM Watson Studio. Gratisnivået kommer med en kreditt på $200 og 30-dagers prøveversjon, inkludert IBM Cloud Kubernetes Service og Code Engine.

Oracle Cloud

Oracle Cloud tilbyr $300 gratis kreditt for å lage og teste skyapplikasjoner i 30 dager. Gratisnivået kommer med over 25+ alltid gratis tjenester, inkludert Oracle Autonomous Databases og Arm Ampere A1 Compute.

Azure Cloud

Azure Cloud gratis nivå tilbyr 40+ gratistjenester, inkludert AVM og Azure SQL Database, i 12 måneder. Gratisnivået inkluderer gratis Azure DevOps og AKS i 30 dager og gratis $200, som du kan bruke for å få tilgang til alle Azure-tjenester.

Digitalt hav

Digital Oceans gratislag tilbyr $100 i 60 dager som du kan bruke til å få praktisk erfaring med å jobbe med skyen. Tjenestene du får tilgang til ved å bruke den gratis kreditten inkluderer droplets, Kubernetes, Load Balancer, Flytende IP-er, forskjellige administrerte databaser og Terraform.

tipsbilk.net-brukere får en kreditt på $100 på Digital Ocean.

  12 apper som betaler deg for å gå

Linode

Linode-skyplattformen tilbyr $100 kreditt i sitt gratis nivå i 60 dager, og gir deg tilgang til tjenester som Kubernetes, MultiCloud, API og andre tjenester fra forskjellige geografiske steder.

tipsbilk.net-brukere får en kreditt på $100 på Linode.

AliBaba

Alibaba Cloud Platforms gratisnivå tilbyr 50+ gratistjenester verdt rundt $1700-$8500 for en måned. Det gir også et gratis bedriftsnivå. Gratisnivået inkluderer flere alltid gratis og prøvetjenester, inkludert ECS og Global Accelerator.

OVH Cloud

OVH tilbyr et gratis offentlig skynivå som kommer med en kreditt på $100 som du kan bruke i 60 dager. OVH Clouds tjenester i sitt gratis nivå inkluderer Kubernetes, Redis og administrert MongoDB.

Tencent Cloud

Tencent Cloud tilbyr to forskjellige gratis nivåer for enkeltpersoner og bedrifter. Det individuelle nivået gir deg $50 kreditt for å bruke 10+ produkter, og bedriftsnivået tilbyr $100 kreditt for å bruke 100+ produkter.

Siste ord

De fleste store skyplattformer tilbyr gratis nivåer, men tjenestene deres varierer, så det er viktig å velge en skyplattform som matcher tjenesten du vil prøve. En annen viktig ting er å lære om faktureringspolitikken deres før du bruker gratisnivået for å unngå unødvendige kostnader.

Du kan også se på noen av de beste skyplattformene for bedrifter.