Hvordan bruke Microsoft Teams delte skjerm i møter

Nettmøter krever mye tilvenning og vil føles unaturlig for mange mennesker. Nettmøter lar brukere se hvem som snakker, men bare personen som snakker mens alle andre vil vises som et miniatyrbilde eller et navn i en liste. Du vil nesten alltid få inntrykk av at det bare er én person i møtet til noen andre sier ifra.

Microsoft Teams delt skjerm

Et nettmøte kan ha et hvilket som helst antall deltakere, men skjermens størrelse er ikke stor nok til å ta imot video fra alle. Det er grenser for hvor mange videoer som kan vises side ved side før de må skjules. Microsoft Teams har en delt skjermvisning som lar brukere se video fra mer enn én deltaker side ved side.

  Hvordan slette, arkivere, redigere en slakk kanal (fullstendig opplæring)

Aktiver Microsoft Teams delt skjerm

Microsoft Teams vil aktivere delt skjerm automatisk, men dette er underlagt visse begrensninger. Delt skjerm kan vise møtedeltakere i et 2×1 eller 4×4 rutenett. Den skal aktiveres automatisk hvis du har så mange personer i et møte. Hvis du overskrider 4, går du tilbake til enkeltpersonsvisningen.

Åpne Microsoft Teams.
Start et møte og la teammedlemmer bli med.
Når teammedlemmene overskrider antallet 4, klikker du på knappen for flere alternativer ved siden av et medlems navn/video.
Velg Pin. Gjenta for så mange deltakere som får plass på skjermen.
Microsoft Teams vil gå inn i delt skjermvisning og vise videoer for de festede deltakerne side ved side.

  Hvordan installere VirtualBox Guest Additions for en Ubuntu Virtual Machine

Microsoft Teams 3 x 3 rutenett

3×3 rutenettvisningen i Microsoft Teams lar 9 videofeeder vises på skjermen samtidig. Dette oppsettet vil starte når du har 9 deltakere på møtet.

Blokker video fra rutenett/delt skjermvisning

Microsoft Teams vil vise video fra deltakere etter førstemann-til-mølla-prinsippet. Hvis du føler at enkelte teammedlemmer ikke trenger å få sin egen sentrerte videofeed, kan du merke dem som deltakere.

Åpne Microsoft Teams.
Start et møte.
La teammedlemmer bli med.
Klikk på deltakerknappen øverst.
I panelet til høyre klikker du på knappen for flere alternativer ved siden av en deltaker.
Velg Lag en deltaker.
Gjenta for andre brukere.

  Få tilgang til og administrer flere sosiale nettverk og skykontoer

Microsoft Teams delt skjerm: video og presentasjon

Microsoft Teams har en presentasjonsmodus, men når en bruker går inn i presentasjonsmodus, skjules deres egen video. Det er ingen måte å vise både video og presentasjon side ved side. Det eneste unntaket er hvis du holder et live-arrangement. Live-arrangementer i Microsoft Teams krever en spesiell lisens.

Konklusjon

Det er vanskelig å holde alle til stede under et nettmøte, og det er ikke mange som er vant til akkurat dette møteformatet. Å holde tritt med en samtale blir vanskelig for mange av dem. Hvis 4×4 og 3×3 rutenettet ikke er tilstrekkelig for deg, prøv å bruke Together-modus i Microsoft Teams. Det legger alle til et virtuelt møterom som kan fylle ut den fysiske tilstedeværelsen som mange mennesker er komfortable med.