Hva er Windows Spotlight?

Windows Spotlight er en unik funksjon på Windows 10-datamaskiner. Funksjonen viser bilder av høy kvalitet fra Bing på Windows-låseskjermen. Denne funksjonen ble først introdusert i Windows 10-operativsystemet og har vært en viktig del av Windows 10-opplevelsen. Bildene som vises på låseskjermen, lagres i systembiblioteket. En bruker kan gjøre endringer og deaktivere eller aktivere Spotlight etter eget ønske. I denne guiden skal vi gå gjennom hva som er Windows Spotlight, og hvordan det fungerer på datamaskinen din. Vi vil også hjelpe deg med å finne ut hvordan jeg aktiverer Spotlight på problemer med Windows-låseskjermen. Fortsett derfor å lese for å vite alt om Windows Spotlight.

Hva er Windows Spotlight?

Windows Spotlight er en viktig funksjon i Microsoft Windows-erfaring, la oss nå diskutere hvordan Window Spotlight fungerer. Den laster ned bilder fra Bing og viser dem på datamaskinens låseskjerm; senere vil vi også diskutere hvor Windows Spotlight-bilder er lagret på datamaskinen din. Noen ganger kan Spotlight også laste ned annonser sammen med bilder for å vise på låseskjermen. Windows Spotlight fortsetter å laste ned nye bilder hver gang du åpner Windows 10. Funksjonen ble først lansert i Windows 10, og nå kommer den også med Windows 11. Ofte kan Spotlight spørre brukeren om de vil fortsette å se flere eller lignende bilder på sine låseskjerm. Windows Spotlight består av følgende komponenter.

  • Bakgrunnsbilde: Bakgrunnsbildet er bildet du ser på låseskjermen. Bakgrunnsbildet inkluderer alltid identifiserbare, kjente kulturelle og kjente steder og geografiske steder. Disse bildene viser sjelden noen mennesker. Det første bakgrunnsbildet på datamaskinen din er inkludert under installasjonen, og andre bilder er inkludert senere.

  • Funksjonsforslag, morsomme fakta og tips: Windows Spotlight gjør din Windows 10-låseskjerm mye mer interaktiv ved å gi forslag for å forbedre låseskjermen. Du kan også få ulike morsomme fakta om låseskjermbildet og plasseringen av bildet.

Hvilke bilder vises av Spotlight?

Nå som vi vet hva som er Windows Spotlight, la oss diskutere hvilke bilder som vises av det. Generelt viser Spotlight bilder av kjente landemerker fra hele verden og viser sjelden bilder av mennesker. Du kan også komme over ulike kjente naturlige landemerker og bilder av flora og fauna. Plasseringen av et landemerke vises ofte på låseskjermen, men bildekredittene vises ikke. Fortsett å lese for å finne ut hvordan jeg aktiverer Spotlight på Windows-låseskjermen.

Hvordan fungerer vinduspotlight

Hvordan Windows Spotlight fungerer, avhenger av Bing siden det er der Spotlight får slående bilder av høy kvalitet. Spotlight laster først ned disse bildene fra Bing, hvis bildefiler er lagret på datamaskinen din. Fortsett å lese for å finne ut hvor Windows Spotlight-bilder er lagret på datamaskinen din og hvordan du finner dem. Deretter viser Spotlight disse bildene på låseskjermen slik at du kan se hver gang du logger på skrivebordet eller går inn i hvilemodus.

Kan jeg legge til en tilpasset låseskjerm på Windows 10?

Hvis du ikke liker bildene som vises på låseskjermen av Spotlight og ikke forstår hvordan Windows Spotlight fungerer, kan du endre låseskjerminnstillingene på datamaskinen for å legge til en tilpasset låseskjermbakgrunn. Windows 10 lar brukere endre og tilpasse låseskjermen og startskjermen på hvilke måter de vil. Men når du prøver å endre låseskjermen på din Windows 10-PC, må du kontrollere at du har valgt et bilde med riktig oppløsning. Windows 10-låseskjermen krever et bilde med spesifikke oppløsninger for å lastes inn riktig, oppløsningskravene for Windows 10-låseskjermen er diskutert nedenfor. Fortsett å lese for å lære hvordan du slår på Spotlight på Windows-låseskjermen.

  • Oppløsningen du valgte for det tilpassede låseskjermbildet avhenger av skjermforholdet til enheten din. Hvis du bruker en enhet med et sideforhold på 16:9, vil et bilde med oppløsninger som 1280×720 eller 1920×1080 være perfekt for låseskjermen. På samme måte, hvis du bruker en enhet med et annet sideforhold, vil oppløsningen for bildet kun være i henhold til dette forholdet.
  • Låseskjermen forblir sentrert på skrivebordsskjermen.
  • Når du endrer sideforhold for et bilde, kan låseskjermbildene som opprettes skaleres og sentreres uforutsigbart på enheten din.
  • Hvis ditt egendefinerte låseskjermbilde inneholder viktig tekst, anbefales det å bruke et sideforhold på 16:9 for bildet og et 4:3-område for å vise teksten for riktig visning av bildet.

Fortsett å lese for å vite hvor Windows Spotlight-bilder er lagret på din Windows 10-datamaskin.

Slik deaktiverer du Windows Spotlight på Windows 10

Nå som du kjenner kravene til et tilpasset Windows 10-låseskjermbilde, la oss få vite hvordan du deaktiverer Windows Spotlight på Windows 10 for å angi det tilpassede bildet. Det er aktivert som standard på din Windows 10-datamaskin. Men hvis du vil deaktivere Windows Spotlight, kan du deaktivere det ved å endre innstillingene for gruppepolicy og mobilenhetsadministrasjon (MDM). Du kan finne disse retningslinjene på følgende steder.

Merk: Den lokale gruppepolicyredigereren er bare tilgjengelig i Windows 10 Enterprise, Windows 10 Education og Windows 10 Pro-utgaver. Bortsett fra disse operativsystemene, ville du ikke ha dette på systemet ditt. Men ikke bekymre deg, du kan enkelt installere det på Windows 10 Home-utgaven ved å bruke guiden vår for å installere lokal gruppepolicyredigerer på Windows 10.

  • For Group Policy Management-konsollen, finn policyer i følgende stedsbane.
User Configuration PoliciesAdministrative TemplatesWindows ComponentsCloud Content
  • For Local Group Policy Editor finn policyer i følgende stedsbane.
User Configuration Administrative TemplatesWindows ComponentsCloud Content

På Windows 10 Enterprise and Education kan du endre gruppepolicyinnstillinger og erstatte Windows Spotlight med et valgt bilde. Du kan ta følgende trinn for å gjøre disse endringene for å deaktivere den.

1. Trykk Windows + R-tastene sammen for å åpne dialogboksen Kjør.

2. Skriv deretter gepedit og trykk Enter-tasten for å starte Local Open Group Policy Editor.

2. Utvid mappen Computer Configuration.

3. Gå deretter til Administrative maler > Kontrollpanel > Personalisering > Tving frem et spesifikt standardbilde for låseskjermen.

4. Her velger du Deaktivert og klikker på Bruk > OK for å lagre endringer.

Nå, hvis du vil vite hvordan jeg aktiverer Spotlight på Windows-låseskjermen, kan du ganske enkelt følge trinnene nevnt her Innstillinger> Personalisering> Låseskjerm> Bakgrunn, og velg Windows Spotlight.

Hvor finner jeg Windows Spotlight-bilder på Windows 10?

Hvis du vil vite hvor Windows Spotlight-bilder er lagret på datamaskinen din, trenger du ikke lete andre steder enn systembiblioteket ditt. Alle bildene som vises av Windows Spotlight på låseskjermen er lagret på datamaskinen. Du kan finne disse bildefilene på datamaskinen din ved å navigere til filplasseringen på datamaskinen. Vanligvis lagres bildene på låseskjermen på følgende måte.

1. Du kan finne gjeldende låseskjermbilde ved å navigere til følgende plassering på datamaskinen.

Merk: På enkelte enheter kan det hende du trenger spesielle administrative tillatelser for å få tilgang til mappen Systemdata.

C:ProgramDataMicrosoftWindowsSystemData<User's SID>ReadOnlyLockScreen_O

2. De forrige og andre låseskjermbildene lagres også på datamaskinen og kan lokaliseres ved å navigere til følgende plassering på datamaskinen.

%localappdata%PackagesMicrosoft.Windows.ContentDeliveryManager_cw5n1h2txyewyLocalStateAssets

Ofte stilte spørsmål (FAQs)

Q1. Kan jeg finne Spotlight-bilder?

Ans. Ja, du kan finne gjeldende og tidligere bilder som vises på Windows 10-låseskjermen fra systembiblioteket.

Q2. Kan jeg deaktivere Windows Spotlight?

Ans. Ja, du kan deaktivere Windows Spotlight ved å gjøre endringer i personaliseringsinnstillingene på datamaskinen.

Q3. Er Windows Spotlight aktivert som standard?

Ans. Ja, Windows Spotlight er aktivert som standard på Windows 10-datamaskiner. Du kan senere deaktivere den i innstillingene.

Q4. Kan jeg bruke et tilpasset bilde for låseskjermen på min Windows 10-datamaskin?

Ans. Ja, Windows 10 lar brukere bruke et tilpasset bilde som startskjerm og låseskjerm.

Q5. Hvor kommer Spotlight-bilder fra?

Ans. Spotlight-bilder lastes ned fra Bing.

***

Vi håper denne veiledningen var nyttig for deg og at du var i stand til å forstå hva som er Windows Spotlight og hvordan det fungerer. Fortell oss hvordan opplevelsen din med Windows Spotlight var. Hvis du har noen forslag eller spørsmål, vennligst gi oss beskjed i kommentarfeltet.

  Slik starter du Valorant Riot Client på nytt i Windows 10