– A til Å til Instagram Insights –

Think Analytics but for Instagram, by Instagram and of Instagram. And there you have Instagram Insights!

Nylig avslørte Google at 15 % av amerikanske kunder bruker Instagram som den primære søkemotoren for shopping. Kombinert med statistikken om at Instagram er #1-plattformen for å samhandle med merkevarer, viser det at Instagram er her for å lede.

Instagram har også gitt opphav til influencer-markedsføring og ansporet den enestående veksten av små bedrifter. Derfor, enten du er en bedrift eller en influencer/skaper, må du kjenne til inn- og utsiden av Instagram Insights. Så hva er det egentlig?

Hva er Instagram Insights?

Instagram Insights er et sett med metriske verktøy som tilbys av Instagram for å hjelpe brukere med å spore kontoens ytelse og forstå publikum.

Instagram Insights er bare tilgjengelig for brukere som har en offentlig profil – en skaper eller en bedriftskonto. Hvis du har en privat konto, kan du bytte til en offentlig konto for å se analysene dine.

Du kan bruke Instagram Insights til å spore ytelsen til individuelle innlegg og ruller og se hvilke tider publikum er mest aktive eller hvilken type innhold som ser ut til å gjøre det bra med dem. Foreløpig er denne funksjonen kun tilgjengelig på Instagram-mobilappen.

Hvordan åpne Instagram Insights?

Som vi nettopp nevnte, er Instagram Insights kun tilgjengelig for offentlige kontoinnehavere. Her er hvor du finner Instagram Insights i mobilappen din:

  • Åpne profilen din og trykk på Professional Dashboard
  • Du kan også trykke på de tre parallelle linjene i det øverste hjørnet av profilen din, og velge Få innsikt
  • Eller du kan også velge et spesifikt innlegg og klikke på Vis innsikt for det spesifikke innlegget

Instagram-innsikt i kontoen din vil være tilgjengelig de siste 90 dagene. Du vil kun kunne se innsikt fra den tiden du har brukt en skaper-/bedriftsprofil.

Nøkkelfunksjoner i Instagram Insights

Hvilken innsikt kan du se fra mobilappen din? Ta en titt på alle funksjonene som er tilgjengelige:

Nylige høydepunkter

Du kan ta en titt på hvilke innlegg, historier eller ruller som fungerer for publikummet ditt i Nylige høydepunkter. Enkelt sagt, hvis det er en betydelig økning i noen av innleggene dine, er Nylige høydepunkter stedet å se det.

Den vil vise deg om du har et eller flere innlegg med høy ytelse som ser ut til å skape mer engasjement og med hvor mye innenfor den angitte tidsrammen, 30 dager eller 90 dager.

Oversikt

Hvis du vil ha en helhetlig idé om hvordan kontoen din presterer, kan du gjøre det i Oversikt. Du kan sammenligne 90 dagers data.

Oversikten vil vise deg en økning eller reduksjon i disse tre verdifulle beregningene:

  • Kontoene er nådd
  • Kontoer engasjert
  • Totalt følgere
  Slik laster du ned alle bildene dine fra Instagram

Du kan også trykke på hver av disse beregningene og få et samlet bilde av hvor publikummet ditt kommer fra (by, land), deres alder og kjønnsdemografi.

Oversikt gir deg også tilgang til bruddet mellom følgere og ikke-følgere. Du kan også ta en titt på hjulene, innleggene og historiene som gir best resultater med lagringer, delinger, svar, likes og kommentarer fra hver av dem.

Innhold du har delt

Hvis du vil ta en titt på beregningene for hvert av dine individuelle innlegg eller historier eller hjul, kan du gjøre det under hvert innlegg.

Se antall delinger, lagringer, kommentarer og likes du mottar. I tillegg får du tilgang til det totale antallet kontoer innlegget ditt når. Og få et brudd mellom følgere og ikke-følgere også.

Annonser

Hvis du kjører betalte annonser på Instagram, kan du også spore ytelsen deres for hvert innlegg du har forsterket.

Hvordan bruke Instagram Insights-beregninger for vekst?

Det er enkelt å utvide Instagram-publikummet ditt når du vet de riktige beregningene, hvor du finner dem og hvordan du bruker dem:

#1. Analyser rekkevidde

Du kan måle rekkevidden til Instagram-kontoen din eller individuelle innlegg under Kontoer nådd. Under Oversikt kan du måle rekkevidde ved å se på tre ulike kategorier:

  • Nådde publikum
  • Innholdsrekkevidde
  • Profilaktivitet

Nådd målgruppe beregnes basert på unike kontoer som har sett innleggene dine. Du får en ide om deres alder og plassering, kjønn. Du vil også se antall ikke-følgere som samhandler med kontoen din over følgerne dine.

Innholdsrekkevidde vil også vise deg det totale antallet visninger for rekkevidde, innlegg, historier og videoer. Du vil også se de beste innleggene i hver kategori.

Profilaktivitet er rettet mot å måle hvilke handlinger folk har utført når de ser innlegget ditt. Du vil se antall profilbesøk, trykk på nettsiden, trykk på bedriftsadresse, trykk på ringeknapper, trykk på e-postknapper og trykk på tekstknapper, etter behov.

#2. Mål nettstedsklikk

Hvis du vil finne ut hvor mange som klikket på nettstedet ditt, kan du gå til det profesjonelle dashbordet ditt for Instagram Insights. Følg disse trinnene: Oversikt > Kontoer nådd > Profilaktivitet.

Rull til bunnen av Rekkevidde-siden for å finne profilaktiviteten. Denne delen vil også gi deg tilgang til andre eksterne data som tekstknapptrykk og forretningsadressetrykk.

#3. Spor nye følgere

Gå til det profesjonelle dashbordets Oversikt og se på Totalt antall følgere for å spore følgerveksten din. Du vil kunne se generell vekst, følger og slutter å følge i en bestemt tidsperiode med en visuell graf.

Du vil også ha tilgang til de beste stedene – byer og land – til følgerne dine. I tillegg kan du se aldersgruppen til følgerne dine. Og få et kjønnsskille for å forstå hvilken aldersgruppe som er målgruppen din.

Den viktigste beregningen er imidlertid på slutten. Mer nedenfor!

#4. Endre bokføringstid/dag

Når det gjelder totalt antall følgere under Oversikt, er den viktigste Instagram-innsikten Most Active Times. Du kan bruke dette til å spore hvilke timer på en dag som fungerer best for deg.

  Hvordan fremheve tekst i en Instagram-historie

Eller på hvilke dager målgruppen din ser ut til å samhandle mest med publikum.

Basert på dataene dine, lag en publiseringsstrategi for å engasjere publikum når de er mest aktive. Dette hjelper deg med å planlegge innlegg bare når du vet at publikum er online; heller enn når som helst på dagen.

#5. Sjekk innholdsinteraksjoner

Innholdsinteraksjoner refererer til likes, kommentarer, lagringer og delinger. For en oversikt over hvordan hele kontoen din presterer, sjekk Oversikt > Engasjerte kontoer > Innholdsinteraksjoner.

Se på plasseringen, alderen og kjønnet til det engasjerte publikummet ditt. Og bruddet mellom følgere og ikke-følgere og antall interaksjoner hver kategori av innlegget ditt mottar.

Den vil også vise deg de beste rullene og innleggene dine sortert etter likes og historier sortert etter svar.

#6. Få tilgang til toppplasseringer

Du kan ta en titt på plasseringen til publikum på tre måter, avhengig av de tre kategoriene:

  • Kontoer nådd
  • Kontoer engasjert
  • Totalt følgere

Hver av disse sidene viser de beste byene og landene publikum kommer fra. For kontoer som nås, er det de unike kontoene du kontakter deg for første gang.

Mens for engasjerte kontoer, tar du en titt på publikummet som har vært i interaksjon med publikummet ditt. Når det gjelder antall følgere, får du et innblikk i de nye følgerne og hvilke byer/land de tilhører.

Du kan spore denne beregningen for individuelle innlegg også og se hvilket innlegg som fungerer for hvilket publikum.

#7. Se historieinnsikt

Når det kommer til historier, kan du også se innsikt for hver historie i tillegg til analyseoversikt under konto nådd en engasjert konto.

Klikk på en historie og klikk på Innsikt-fanen. Du kan se en oversikt over kontoene du har nådd, engasjerte kontoer og profilaktivitet for hver historie.

Du kan også sjekke en eksklusiv beregning – Navigasjon – for historiene dine. Den vil fortelle deg hvor mange kontoer som gikk til neste historie eller forlot historiene dine, eller gikk tilbake.

#8. Se om innlegget ditt dukket opp på Utforsk-siden

Visste du at du også kan spore hvordan din nådde målgruppe kom over innlegget ditt? Selv om det bare er tilgjengelig for innlegg for øyeblikket, kan du se hvor mange kontoer som fant innlegget ditt på hjemmestrømmen.

Du kan også se hvor mange som fant den fra Utforsk-siden deres. Dette er en god måte å vite om innlegget ditt ble plukket opp av Instagrams Utforsk-side.

I tillegg viser denne beregningen deg hvor mange kontoer som fant dette innlegget da de besøkte profilen din.

#9. Eksperimenter med innlegg, hjul og historier

Du kan eksperimentere med nye formater og nytt innhold og bruke Instagram Insights for å se hva som får mest rekkevidde eller engasjement fra følgerne dine. Eksperimentering er også en god måte å se hva som blir valgt på Instagrams Utforsk-side, slik at du kan lage lignende innhold.

Ulike typer innlegg vil få forskjellige reaksjoner. Noen vil få nye følgere, andre vil gi deg millioner av likes, og atter andre vil gi deg flere sparinger og delinger.

Mens Instagram Insights er et bra sted å starte med data og analyser, er det ikke nok i dagens hektiske sosiale medier-verden. Du trenger profesjonelle verktøy for å komme i forkant av spillet:

  Hvordan dele hele hjul på Instagram Story

#1. Nøkkelhull

Driver du fortsatt med manuell analysesporing for Instagram? Nøkkelhull må akkurat være det du leter etter med automatisert datainnsamling, avansert hashtag-sporing og konkurrentanalyse.

Med en gratis prøveversjon lar Keyhole deg bevise avkastningen til kampanjene dine og sammenligne influencer-beregninger slik at du vet hvilken influencer du skal ansette neste gang. Få tilgang til engasjementsrater for influencere og forbedre kampanjene dine gjennom kurskorreksjon i sanntid.

Gå til bedre strategier, spor viktige samtaler gjennom hashtag-sporing, og lås opp analyser av historier, hjul og innlegg i ett enkelt dashbord. Lag dessuten klientklare analytiske rapporter som du kan dele i et PDF-format eller et live dashbord.

Keyholes beste funksjoner inkluderer det brukervennlige grensesnittet og målrettede programmet som lar deg få tilgang til data som du aldri får hvis du gjør det manuelt. Lås opp hemmelighetene bak Instagram-kampanjesuksess og få hendene på skjulte data!

#2. Iconosquare

Å forstå analyser er ingen enkel jobb; iconosquare forstår: det gjør det for deg. Med 20 000+ fornøyde brukere tilbyr iconosquare en 14-dagers gratis prøveversjon for å hjelpe deg med å komme i gang med din datadrevne reise.

Øk merkevaretilstedeværelsen din ved å forstå hvor engasjerende innholdet ditt er. Forstå fellesskapsbasert demografi for vekst og eksporter visuelle grafer med et klikk. Det er ikke alt!

Du kan lage et tilpasset dashbord for å vise alle beregningene dine på ett sted. Spor dem i sanntid og motta automatiske rapporter om 100+ beregninger.

Du kan også bruke iconosquare til å planlegge publisering av innleggene dine eller lage viktige analytiske rapporter. I tillegg kan du sende inn innholdet ditt til teamet ditt for gjennomgang og identifisere kommentarer/uleste meldinger. Borte er dagene med manuell benarbeid! Hent omtaler, svar eller slett kommentarer.

Deres tilfeldige kommentarvelger vil også hjelpe deg med å identifisere spennende kommentarer. Du kan bruke dette til å engasjere publikumet ditt eller erklære vinneren for sosiale konkurranser, giveaways og mer!

#3. Analisa

Med tilstedeværelse i 57+ land, er Analisa det første i sitt slag AI-drevne analyseverktøy for Instagram og TikTok. Bruk den til å analysere hvilken som helst hashtag eller offentlig profil eller måle suksessen til en kampanje.

Bruk den dessuten til å sammenligne influensprestasjoner med konkurrentanalyse. Eller forstå følgerdemografi og øke autentiske interaksjoner, få tak i detaljerte data for tilpassede tidsperioder.

Du kan også bruke Analisa for innholdsoptimalisering ved å analysere bildetekster, ytelse og hashtags for live-innlegg. Selv om det grunnleggende programmet er gratis å bruke, er det bare begrenset til nylige innlegg og har en daglig grense.

Med Pro-, Plus- og Premium-betalte planer kan du låse opp avansert analytisk tilgang for hashtag-sporing og postsporing. Premium-planene gir deg også tilgang til personlige kontoadministratorer og tilpassede datarapporter på forespørsel.

Ta datadrevne avgjørelser med Instagram-innsikt

Nå som du vet hvordan Instagram Insights kan hjelpe deg med å forstå generelle trender og kjenne målgruppen din bedre, er det på tide å bruke det til din fordel. Spor innsikten din for hvert enkelt innlegg, rulle og historie, og se kontooversikten din en gang i uken. Bygg markedsføringsstrategier som resonerer med målgruppen din fra dataene du får tilgang til.

Hvis du heller ikke vil spore alle dataene manuelt, kan du bruke analyseverktøyene vi har foreslått. De vil automatisere dataanalysefunksjonene slik at du bruker tiden din på å forstå viktige rapporter og planlegge innholdet deretter.

Du kan også utforske noen Instagram-historieprodusenter og kule verktøy for å endre størrelsen på en video for Instagram TV, feeder og historier.