Adobe Creative Cloud – er det verdt det?

Adobes kreative sky er et paradis for skapere og er en tyveri hvis du har brukstilfellene for hver enkelt (eller de fleste) av appene.

Adobe er generelt gode i det det gjør, noe som gjør det til førstevalget for mange bransjeproffer.

De som nekter dens overlegenhet over andre, gjør dette hovedsakelig på grunn av prislappen og utilgjengelighet av et kraftig gratislag for alle applikasjonene.

Og de er delvis korrekte. Det er dyrt og overkill for nybegynnere.

Å abonnere på Adobe Creative Cloud er imidlertid et utmerket alternativ hvis du bruker mer enn noen få Adobe-apper. Vi kommer til det. Men først er det viktig å sjekke ut hva Adobes app-pakke bringer til bordet.

Adobe Creative Cloud

Creative Cloud er Adobes pakke med applikasjoner og skytjenester for å hjelpe deg med foto- og grafikkredigering, videooppretting, UI- og UX-design og mer.

For øyeblikket har pakken over 20 applikasjoner, inkludert:

  • Photoshop
  • Illustratør
  • Premiere Pro
  • Adobe Express
  • Acrobat pro
  • InDesign
  • Etter effekter
  • Animer
  • Audition osv.

Dessuten får du 100 GB skylagring for å få tilgang til prosjektene dine hvor som helst.

Dette kan være mer enn det du spør om eller trenger, men dette er en av de beste kreative pakkene hvis du har båndbredden til å få dem til å fungere.

Så la oss dykke dypere inn i denne apppakken og se hva appene tilbyr individuelt.

Photoshop

For Adobe var Photoshop en av de første appene som brakte det inn i seriøs virksomhet. Det ble så vellykket at folk ofte bruker navnet synonymt med prosessen: dette bildet ser photoshoppet ut. (Det kan du vedde på!)

Bare å besøke Adobes Photoshop-seksjon forteller deg hvor kraftig pakken er. I tillegg er YouTube vert for utallige Photoshop-opplæringer, takket være det stadig voksende fellesskapet.

I et nøtteskall, hvis du kan gjøre det med en pensel, er det mest sannsynlig mulig med Adobe Photoshop.

La oss sjekke noen av funksjonene:

  • Endre bakgrunn
  • Objektet forsvinner
  • Fargelegg
  • Maskering
  • Sky erstatning

I tillegg til forhåndsinnstillingene kan du fascinere publikum med Photoshop-børster, inkludert blyant, kull og blekk. Dette er omtrent som digitalt maleri og hjelper deg å bli menneskelig for å gi det den sårt tiltrengte personlige touchen.

Det er mange tilpassede børster og effekter, som hjelper deg med å lage noe som ligner på et ekte lerretsmaleri.

Til slutt, Photoshop er ikke begrenset til bilder. Det fungerer også bra med elementær videoredigering.

  Terraform vs. Kubernetes: Head to Head-sammenligning

Les også: Topp Photoshop-alternativer

Illustratør

Mange brukere er forvirret mellom Illustrator og Photoshop. Og selv om de deler noen muligheter, er brukstilfellene deres helt forskjellige.

Enkelt sagt fungerer Photoshop på rasterbilder, mens Illustrator er for vektordomenet. Rasterbilder er laget av piksler og kan se pikselerte ut hvis de zoomes inn utover et bestemt punkt.

Imidlertid forblir vektorkunst i perfekt form (for eksempel skarpe kanter) uavhengig av størrelsen du strekker den til. Dette attributtet gjør vektor til et go-to-format for logodesign, animasjoner, bakgrunner, bannere, plakater, videospillkunst, etc.

For øyeblikket kommer Adobe Illustrator sammen med Creative Cloud og har ikke noe separat abonnement.

Les også: Beste Illustrator-alternativer

Acrobat Pro

Dette er et av Adobes flaggskip-produkter med en gratisversjon med begrenset funksjoner.

Det betalte abonnementet inneholder en uttømmende liste over ting du kan gjøre med pdf; noen av dem er:

  • Tekst- og bilderedigering
  • eSign og be om signaturer
  • Sikre PDF-filer med passord
  • PDF sammenligning
  • Del og kommenter
  • Integrer skylagring som Google Disk
  • Slå sammen, del og komprimer
  • Legg til lyd, video osv.

Det er utallige flere funksjoner som gjør Acrobat Pro til et avgjørende verktøy for enhver dokumenttung bruker eller virksomhet.

I tillegg kan den konvertere andre filer laget med andre Adobe-verktøy (Photoshop, Illustrator og InDesign) til PDF-filer.

Les også: Ting du bør vurdere når du velger Adobe Acrobat-alternativ.

Premiere Pro

Dette er et verktøy som har blitt brukt i evigheter av profesjonelle filmskapere. Som med Photoshop har Premiere Pro også en enorm brukerbase, klar til å holde nybegynnere med veiledninger.

Denne lastebilen er full av funksjoner som kan hjelpe deg med å lage gripende effekter med letthet.

Noen av tingene du kan gjøre med Premiere Pro er:

  • Animasjon og bevegelsesgrafikk
  • AI-drevet lydredigering
  • Fargekorreksjon og gradering
  • Auto-teksting
  • Samarbeid

Dessuten kan man justere en video slik at den passer perfekt til ulike plattformer, noe som bidrar til å kutte overflødig arbeid. Dessuten gir Adobes enorme lagerbibliotek deg en overhånd med grafikk, effekter, musikk osv.

Men siden det kan være vanskelig å mestre et hvilket som helst videoredigeringsprogram, får du innebygde opplæringsprogrammer.

Den støtter også generering av automatisk bildetekst og innfødt eksport til populære sosiale plattformer, inkludert YouTube, Facebook, Twitter, etc.

Totalt sett er det en av de beste videoredigererne på markedet som støttes av utmerket støtte fra Adobe.

Adobe Express

Adobe Express har mange verktøy for bilde-, video- og dokumentredigering mens du er på farten. De fleste verktøyene er tilgjengelige med en gratis Adobe-konto.

  Strukturer i Golang

Det handler imidlertid ikke bare om disse filkonverterings- og modifikasjonsverktøyene. Det er en «ekspress»-metode for å lage oppmerksomhetsverdig innhold, inkludert bannere, logoer, sosiale innlegg, annonser, etc.

Express er også støttet av Adobes lagerbibliotek for royaltyfrie eiendeler, inkludert bilder, font osv.

Men mens det meste av Adone Express er gratis, har den også en betalt versjon. Dette låser opp alle mediemidlene, premiumverktøy og maler, ett-klikks merkevarebygging og etterplanlegging på sosiale medier.

InDesign

Adobe InDesign er for magasinfolk knyttet til trykte medier. Ideen er å lage fantastiske omslag og innhold for enhver utgiver for å skille seg ut fra de «generiske» designene som oversvømmer markedet.

Imidlertid kan jeg se at InDesign gjør underverker for omtrent alle og hva som helst. Noen av brukstilfellene er:

  • Flyers og plakater
  • Postkort
  • e-bøker og brosjyre
  • CV og følgebrev
  • Presentasjon osv.

Dessuten har InDesign innfødte samarbeidsmuligheter for å hjelpe deg med anmeldelser og tilbakemeldinger og holde alle viktige oppdatert.

Den er kompatibel med de nyeste filformatene som HEIC, JP2K og WebP og er lastet med funksjoner som Auto Style for å få det gjort raskt med minimalt dra.

Etter effekter

Adobe After Effects er et verktøy for å lage fengslende bevegelsesgrafikk og animasjoner. Hvis du er interessert i Hollywood-filmer, er sjansen stor for at du allerede har sett noe laget med After Effects.

Det brukes i:

  • Tekstanimasjon
  • VFX
  • Rotoskopering
  • Bevegelsessporing osv.

Som navnet sier, er After Effects et postproduksjonsverktøy. Det brukes ofte til å inkludere eller fjerne elementer i en video som opprinnelig ikke var der.

I tillegg bruker skaperne ofte After Effects for å indusere kunstige væreffekter (regn, brann osv.), grafisk spinning og snurring, og bruke hundrevis av effekter laget av andre anerkjente designere.

Dens rotoskopering handler om å fjerne uønskede elementer fra en video og bruke dem andre steder med den innholdsbevisste fyllingen. På samme måte brukes bevegelsessporing til å spore objekter i bevegelse i enhver video og utfylle dem med kunstige elementer.

Animer

Animasjoner er overalt. Filmer, annonser, sosiale medier, TV, etc., you name it, og det er knapt noen offentlig-vendt medieplattform som ikke allerede har minst en liten flom av denne sjangeren.

Adobe Animate henvender seg til dette landskapet og er et 2D-animasjonsverktøy fullpakket med funksjoner som du kan dra nytte av for å markere deg i denne animasjonsdominerte epoken.

Animate støtter frame-by-frame-kreasjoner for å bringe karakterene dine til live og få dem til å gjøre ting som å snakke, gå eller alt du kan forestille deg.

  Start nyhetsbrevet ditt og tjen penger med disse løsningene

Den beste bruken av Animate er å lage spillscener og karakterer. Deretter kan man kombinere dem med matchende lyd og dele dem som augmented reality-opplevelser.

Du kan imidlertid også bruke Animate til å lage innhold for annonser, filmer, sosiale medier, tegneserier, webdesign og mer.

Dessuten støtter den også innfødt koding for ultimat designfleksibilitet. Til slutt støtter Animate eksport i flere formater, for eksempel HTML5 Canvas, WebGL, Flash/Adobe AIR og SVG.

Audition

Audition er Adobes forsøk på å få en del av lydredigeringsindustrien. Denne programvaren kommer godt med mens du tilpasser lydeffekter for podcaster, videoer, spill, musikk, etc.

Som de fleste Adobe-produkter har Audition også mange forhåndsinnstilte effekter, alt fra komiske lyder, bilhorn, støy fra publikum, skudd, latter, fløyter og sånt.

Audition handler imidlertid hovedsakelig om lydmodifikasjon. Den integreres godt med de fleste lydutstyr eller plugins du kanskje bruker. I tillegg kan du lage lagdelte komposisjoner med dens multitrack-editor eller bruke dens bølgeform-editor til å kontrollere lydamplitude.

Audition lar deg også kvitte deg med irriterende bakgrunnsforstyrrelser og støtter visuell redigering av lydbølgene for en bedre utgang. Ikke bare dette, denne lydredigereren har over 50 effekter og miniverktøy for å få den endelige gjengivelsen slik du ønsker.

Totalt sett har Adobe fått dette verktøyet til å gjøre underverker med hver lyd, og du kan sjekke dette ut individuelt eller med den kreative skypakken.

Andre apper

Mens vi snakket om noen av Adobe Creative Cloud, er det ikke begrenset til disse appene. I stedet har den mer, inkludert:

Adobe Stock: Et royaltyfritt bibliotek med medieelementer, inkludert bilder, lyd, video, vektorkunst, illustrasjoner, etc.

Lightroom: Et lett verktøy for grunnleggende bilderedigering.

Karakteranimator: Gi liv til animerte karakterer med tilpasset lyd, bevegelser og bevegelser.

Dreamweaver: En programvare med en interaktiv kodemotor som støtter HTML, JavaScript, CSS, etc., for lynrask webdesign.

Nå til million-dollar-spørsmålet…

Hvorfor Adobe Creative Cloud?

Se, det er ikke en fin linje som skiller Adobe-apper. De deler noen evner og skinner når de jobber sammen. Likevel er det liten mening i å abonnere på Creative Cloud hvis alt du vil ha er en enkelt Adobe-app.

Men la oss si at én skapers arbeidsflyt handler om After Effects ($20,99/måned), Illustrator ($10,49/måned) og InDesign ($20,99/måned), med en total månedlig regning på $52,47/måned.

Nå kan den profesjonelle holde seg til disse tre eller legge til noen flere dollar for å få hele suiten for $54,99 i måneden.

Der har du det. Hvis du har en appetitt på mange Adobe-verktøy, sjekk totalbeløpet du til slutt skal betale, og se om du vil ha hele pakken i stedet.

PS: Sjekk ut disse gratis Adobe-programvarene.