11 beste AI-baserte Chrome-utvidelser for bedre produktivitet

91 % av alle ledende virksomheter investerer kontinuerlig i kunstig intelligens (AI) og AI-baserte verktøy, og det globale markedet for AI forventes å nå hele 1,59 billioner dollar innen 2030.

Dette viser virkningen av AI i dagens verden og den konsekvente, utbredte bruken av enkeltpersoner, organisasjoner og bedrifter.

Kunstig intelligens er programmert på teknikker og algoritmer, som Machine Learning (ML), Natural Language Processing (NLP) og dyp læring for å utføre overflødige oppgaver som krever menneskelig intelligens.

Disse AI-baserte verktøyene gjør jobbene våre enklere ved å:

  • Automatisering av repeterende oppgaver, slik at interessenter kan investere i komplekse oppgaver
  • Forbedring av effektivitet og nøyaktighet på grunn av håndtering av store datamengder.
  • Forbedre beslutningstaking ved å strømlinjeforme kompleks dataanalyse.
  • Øke personalisering ved å analysere tilbakemeldinger fra kunder, preferanser og data, og forbedre kundetilfredsheten.

Dermed kan bruk av AI-verktøy bidra til å frigjøre og spare verdifull tid samtidig som hastigheten, beslutningstakingen, nøyaktigheten og effektiviteten for å fullføre en oppgave forbedres.

Google innser viktigheten av automatisering og AI, og tilbyr flere Chrome-utvidelser for å automatisere dine daglige oppgaver og effektivisere effektiviteten.

I denne artikkelen skal vi se på noen av de beste AI-baserte Chrome-utvidelsene du kan installere på enheten din for å øke arbeidsproduktiviteten.

En Chrome-utvidelse er et tillegg eller en liten programvaremodul utviklet for å forbedre brukeropplevelsen og funksjonaliteten til Chrome-nettleseren.

Med rundt 188 620 tilgjengelige Google Chrome-utvidelser er de beste og mest populære utvidelsene bygget på kunstig intelligens og dens algoritmer.

La oss utforske!

Skriv AI

Compose AI er en Google Chrome-utvidelse som er best egnet for å akselerere og automatisere skrivekampanjene dine. Denne Compose AI-utvidelsen reduserer skrivetiden og innsatsen din med 40 % gjennom AI-drevet tekstgenerering og autofullføring.

Det er ingen bundet til hva du kan skrive med denne AI Chrome-utvidelsen. Så enten du vil skrive e-poster, historier, nettsidekopier, blogginnlegg eller til og med forskningsemner, er dette den rette Chrome-utvidelsen.

Alt du trenger å gjøre er å skrive // ​​for å generere tekst.

Du kan for øyeblikket bruke denne utvidelsen på Gmail og Google Dokumenter; den vil imidlertid snart være tilgjengelig på flere nettsteder.

Du kan bruke utvidelsens autofullføringsfunksjon hvis du har writer’s block. Bare begynn å skrive setningen, og utvidelsen vil vise forslag. Hvis forslagene gir mening og du vil godta dem, klikker du på «Tab»-knappen.

Her er noen flere funksjoner i denne utmerkede AI Chrome-utvidelsen:

  • Fremhev den delen av setningen du vil omformulere eller redigere for å hente inspirasjon fra de spurte AI-forslagene.
  • Skriv hele e-poster med bare noen få ord.
  • Generer og send profesjonelle e-postsvar med et enkelt klikk, ettersom utvidelsen refererer den opprinnelige e-posten til utkast til svar.
  • Forbedrer personalisering ved å lære tonefallet, foreslå kontekstuelle forslag og forstå plattformen og skrivestilen.
  • Sømløs integrasjon med brukerens eksisterende verktøy og plattformer.

Sjekk ut denne enkle Compose AI-guiden for å lære mer om denne AI-utvidelsen.

Perplexity AI

Perplexity AI er en Chrome-utvidelse som kombinerer ChatGPT og Googles kraft. Hvis du har et spørsmål, spør Perplexity AI, som vil gi raske svar ved å surfe på internett.

Her er noen raske funksjoner i denne kraftige Perplexity AI-utvidelsen:

  • Still ethvert spørsmål fra verktøylinjen for å få raske svar med siterte ressurser.
  • Gi umiddelbare sammendrag av dine eksisterende sider.
  • Still spørsmål om din nåværende eller eksisterende side.
  • Still spørsmål som er fokusert på ditt nåværende domene.
  • Still oppfølgingsspørsmål om din nåværende side eller domene.
  12 vanlige Chrome-feil og hvordan du fikser dem på Windows

Det unike med Perplexity AI er at, i motsetning til ChatGPT, som genererer generiske svar, genererer denne utvidelsen domenespesifikke svar ved å sitere flere nettsider fra samme domene.

Perplexity AI viser også relaterte spørsmål til spørsmålet ditt, slik at du kan utforske mer og få ytterligere innsikt angående søket ditt.

I tillegg kan du også dele svaret på forskjellige plattformer, som Facebook, Twitter og WhatsApp, eller kopiere lenken for å besøke svaret ditt når som helst.

Den gir også en forbedret versjon av utvidelsen drevet av PGT-4 som svarer på de vanskeligste spørsmålene med rikere svar. Du kan også laste ned utvidelsen på dine mobile enheter, som er tilgjengelig for iPhone og Android.

WebChatGPT

Selv om ChatGPT ikke gir svært relevant og nyeste informasjon etter 2021, fyller WebChatGPT dette gapet, og forsterker ChatGPT-forespørslene dine med relevante og oppdaterte resultater fra nettet.

Denne WebChatGPT AI-utvidelsen er helt serverløs, uten backend-server, analyser eller datainnsamling, noe som sikrer høy datasikkerhet. Den bruker søkemotoren DuckDuckGo for å gi svar på spørsmålene dine.

Du kan bruke denne utvidelsen på Google Chrome, Firefox og Microsoft Edge i henhold til dine spesifikke krav.

Den vise

Wiseone er en AI-drevet Chrome-utvidelse som forbedrer leseopplevelsen din på nettet, og tilbyr en ny måte å utforske og lese informasjon på nettet.

Det gir lettere tilgang til faktainformasjon og forenkler kompleks informasjon til et lett forståelig språk, og genererer klare og konsise svar.

De avgjørende egenskapene til denne Wiseone-utvidelsen inkluderer følgende:

  • Den gir oppdagelsesfunksjonen som hjelper deg å forstå komplekse termer eller konsepter, slik at du kan forbedre kunnskapen din og mestre ordforrådet ditt.
  • Bekreft faktainformasjon ved å krysssjekke ulike kilder med samme emne.
  • Oppsummer enhver nettside eller nettstedinnhold for å få viktige takeaways og informasjon å huske.
  • Utforsk andre artikler fra andre kilder for å utdype kunnskapen og emneforståelsen.

Derfor, hvis du sliter med å finne relevant og faktainformasjon på nettet, med så mange kilder, gjør Wiseone det enkelt å konsumere presist og nøyaktig innhold på nettet, holde deg fokusert og forbedre produktiviteten.

Grammatisk

Enten du er innholdsskribent, markedsfører, forretningsekspert, lærer, oppstartseier eller student, er Grammarly en go-to og den mest populære Chrome-utvidelsen for å sjekke innholdets grammatikk.

Denne Grammarly Chrome-utvidelsen forbedrer skrivingen og kommunikasjonen din betraktelig ved å sjekke grammatikk, stavekontroller og tegnsetting, og gir omfattende tilbakemelding om innholdets klarhet og skrivestil.

Med Grammarly kan du ikke bare fikse stavefeil, men også omskrive setninger for bevissthet og klarhet og skrive innhold på flytende engelsk som gir bedre gjenklang med tonen til leserne eller andre interessenter.

Grammarly for Google Chrome gir forslag i sanntid ved å legge til fargekodede understreker for å fremheve forbedringsområder i skrivingen din.

For eksempel legger den til en rød understreking for stavekontroller eller tegnsettingsfeil og en blåfarget understreking for forslag til omformulering av setninger.

Andre grammatiske funksjoner inkluderer:

  • Strømlinjeform ordrike setninger for å forbedre lesbarheten og unngå forvirring.
  • Oppdag ofte forvirrede ord som brukes om hverandre i forskjellige sammenhenger, som effekt og affekt.
  • Foreslår forbedringer av ordvalg for leserens engasjement.
  • Genererer forhåndsformaterte autositeringer for nettkilder på sekunder.

Grammatisk fungerer sømløst på Chrome-nettleseren din på flere plattformer, uansett hvor du skriver innhold, inkludert Google Dokumenter, Gmail, LinkedIn, Facebook, WhatsApp og mer.

  Muzeit er en YouTube-musikkspiller for Chrome med sosial oppdagelse

Merk GPT

Har du ikke tid til å se lange YouTube-videoer? NoteGPT er løsningen din.

NoteGPT-utvidelsen er gratis og bruker OpenAIs ChatGPT for å oppsummere YouTube-videoer og deres innhold.

Den gir tilgang til et YouTube-videosammendrag og tar notater fra videoene du ser. Dessuten lar den deg ta tidsstemplede notater og skjermbilder på enhver YouTube-video.

Disse funksjonene gjør NoteGPT til en rask, intuitiv og tidseffektiv Chrome-utvidelse, som gjør det enklere og raskere å lære om videoens innhold uten å se den.

Det er enkelt å bruke denne utvidelsen:

  • Gå til YouTube-videoen du er interessert i, og aktiver Chrome-utvidelsen.
  • Klikk på Transkripsjon-knappen for å generere videoens transkripsjon med tidsstempler.

  • Klikk på Sammendrag og Vis AI-sammendrag-knappen.

  • Den vil generere videosammendraget i ChatGPT hvis du er logget på ChatGPT-kontoen din.

  • Klikk på Notes-knappen for å ta videonotatene mens du ser på den, og kopier transkripsjonen for å lagre den offline eller på andre plattformer ved å klikke på Kopier-ikonet.

Det er viktig å merke seg at du må ha en ChatGPT-konto for å bruke denne utvidelsen.

Imidlertid, i henhold til utvidelsens nye funksjon, hvis du skriver inn Open API-nøkkelen i Sammendrag-fanen, vil den generere videosammendraget direkte på YouTube i stedet for å omdirigere deg til ChatGPT.

Otter AI

Hvis du sliter med å ta møtenotater mens du klarer å ta hensyn til møtet, er Otter AI til unnsetning.

Otter AI er en AI-møteassistent og notattaker som tar opp lyd og automatisk genererer notater for å forbedre teamets effektivitet. Det fjerner bryet med manuell notattaking og lar deltakeren fokusere fullstendig på møtet, unngå distraksjoner og forbedre produktiviteten.

Otter AI Google Chrome-utvidelsen fanger opp møtelysbildene og genererer sammendrag for deltakerne 30 ganger raskere enn den manuelle prosessen.

Deltakere eller lagkamerater kan også samarbeide live om transkripsjonen ved å fremheve nøkkelpunkter, legge til kommentarer og tilordne handlinger til teammedlemmene.

Her er noen funksjoner i denne Chrome-utvidelsen:

  • Koble utvidelsen til Microsoft- eller Google-kalenderen din for automatisk å bli med i eller ta opp Teams-, Zoom- og Google Meet-møtene dine.
  • Bruk utvidelsen på nettet eller Android- eller iOS-appen.
  • Den genererer et automatisert møteoppsummering og sender det til deltakerne på e-post, slik at de enkelt kan huske nøkkelpunktene og spare tid fra å gå gjennom den detaljerte transkripsjonen.

Dermed er Otter AI en utmerket Chrome-utvidelse som hjelper studenter, lærere og forretningsfolk å styrke produktivitet blant enkeltpersoner og positive interaksjoner.

Jasper AI

Jasper AI er et AI-innholdsverktøy eller -plattform som hjelper deg å skrive og lage innhold av høy kvalitet 10 ganger raskere. Det reduserer tiden det tar å utarbeide de første utkastene med 80 % og gir 3,5x avkastning på investeringen til forfattere, markedsførere og bedrifter.

Jasper Everywhere Extension er en Chrome-utvidelse som fungerer hvor som helst du skriver innhold, enten du svarer på e-poster, skriver lange blogger på Google Dokumenter eller skriver sosialt innhold. Dermed eliminerer det behovet for å kopiere Jasper-plattformens AI-utgang og lime den inn på ønsket sted.

Jasper AI lærer effektivt merkevarekravene dine, inkludert stemmen din, for å hjelpe deg med å lage relevant og konsistent innhold på tvers av alle kampanjer.

Her er noen kritiske funksjoner ved Jasper AI:

  • Lag originalt søkeordrikt og plagiatfritt innhold fra bunnen av optimalisert for søkemotorer.
  • Skaler opp innholdsmarkedsføring ved å gjenbruke eksisterende innhold og generere nytt innhold i stor skala for flere plattformer.
  • Det hjelper med å blokkere forfatteren ved å generere kreative kopier og første utkast på sekunder.
  • Muliggjør effektivt teamsamarbeid for å holde hvert teammedlem på samme side og låse opp deres kreative potensial.
  • Øker salg og annonsekonverteringer ved å enkelt skrive og teste flere kopivarianter.
  • Gir 60+ forhåndslagde maler for hånden for å skrive sosialt innhold med en lek.
  • Lag et personlig tilpasset e-postsvar, med tanke på konteksten til e-posttråden eller kjeden din.
  Ultimate guide for å sikre Google Chrome

Med alle funksjonene ovenfor sørger Jasper også for høy datasikkerhet og beskytter merkevaredataene dine med oppdaterte sikkerhetsprotokoller og kontroller.

BrukChatGPT.AI

UseChatGPT.AI er en smart og en av de beste ChatGPT Chrome-utvidelsene som gjør ChatGPT tilgjengelig for hånden for å forbedre produktiviteten og effektiviteten.

Det er en gratis Chrome-utvidelse som hjelper deg med å skrive, oppsummere, omformulere, forklare, oversette eller svare på hvilken som helst tekst på et nettsted eller en plattform uten å navigere ChatGPT eller kopiere og lime inn innholdet.

Denne Chrome-utvidelsen krever ikke nødvendigvis en ChatGPT OpenAI-konto, noe som gjør den svært praktisk og tilgjengelig.

Her er utvidelsens hovedfunksjoner:

  • Raskeste tilgang til ChatGPT med en enkel hurtigtast (Cmd/Alt + J).
  • Velg tekst på et hvilket som helst nettsted for å omskrive med ett klikk i henhold til din passende merketone, inkludert profesjonell, grei, uformell, vennlig og selvsikker.
  • Forbedre forståelsen og lesehastigheten ved å velge tekst på et hvilket som helst nettsted, og velge alternativet for å oversette, oppsummere eller forklare fra utvidelsen med ett klikk.

  • Skriv personlig tilpassede og effektive tekstsvar med ett klikk.
  • Du kan oversette teksten til 14 forskjellige språk, inkludert nederlandsk, fransk, portugisisk, russisk, koreansk og italiensk.

Dermed er UseChatGPT.AI en praktisk og personvernvennlig Chrome-utvidelse for å omskrive, oppsummere, omformulere eller oversette hvilken som helst tekst på nettet med et enkelt klikk.

Merlin

Merlin ChatGPT-assistent er en Chrome-utvidelse som gir enkel tilgang til ChatGPT med en enkel Mac- og Windows-tastatursnarvei.

Bruk Cmd + M på Mac-enheter og Ctrl + M på Windows for å bruke denne utvidelsen i nettleseren din.

Når du velger hvilket som helst nettinnhold og trykker på kommandoene nevnt ovenfor, åpnes en Merlin-boks, som lar deg velge mellom alternativer, som å oppsummere innholdet, lage et svar eller gjøre innholdet kortere eller lengre.

Merlin kan også oppsummere YouTube-videoinnholdet og lange blogger i nøkkelpunkter. Andre funksjoner inkluderer:

  • Generer raske og effektive e-postsvar.
  • Skriv engasjerende sosialt innhold på plattformer som LinkedIn og Twitter.
  • Bruk gratis ChatGPT-forespørsler for å spare tid og fullføre timer med arbeid på sekunder.
  • Lagre de mest brukte spørsmålene dine for å automatisere repeterende oppgaver.

HyperWrite AI

HyperWrite er en AI-skriveassistent som hjelper deg med å lage e-poster, blogginnlegg, nettsidekopier og mer 10 ganger raskere. Det hjelper deg å generere, omformulere, tilpasse og forbedre innholdet ditt på sekunder.

Du kan chatte med HyperWrite som i ChatGPT. Forskjellen er imidlertid at HyperWrite Google Chrome-utvidelsen lar deg bruke den hvor som helst på nettet for å øke dine skrive- og kreative ferdigheter og effektivitet.

I tillegg til å omformulere og generere engasjerende innhold, foreslår HyperWrite også kontekstuelle ord og fraser mens du skriver for å unngå repetisjon og hjelpe deg med å fullføre setninger.

Den forstår din unike skrivestil, og genererer innhold som matcher tonen og stemmen din.

Siste ord

AI-baserte verktøy og Chrome-utvidelser gjør flere jobber enklere ved å automatisere overflødige oppgaver og forbedre den generelle hastigheten, effektiviteten, nøyaktigheten, produktiviteten og kvaliteten.

Så hvis du vil spare tid og forbedre arbeidseffektiviteten, sjekk ut og prøv de beste AI-baserte Chrome-utvidelsene nevnt ovenfor.

Deretter kan du sjekke ut Chrome-utvidelser for å få den beste ChatGPT-opplevelsen.