Hvordan prøve det åpen kildekode Firefox-alternativet LibreWolf på Linux

Firefox er en flott nettleser. Utviklerne av Firefox gjør mye for nettet, og uten det, ville vi alle sittet fast med Chromium på Linux. Men etter hvert som tiden går, har Firefox blitt verre med sin praksis. Hvis du er lei av eksperimentene og forretningspraksisen Mozilla holder på med, er det LibreWolf.

LibreWolf er en gaffel av Firefox. Den er åpen kildekode og fungerer på Mac OS, Linux og Windows. Det beste av alt er at det fjerner alle de lyssky tingene Mozilla har drevet med. Slik kan du prøve LibreWolf på Linux.

Installere LibreWolf på Linux

LibreWolf er et utmerket prosjekt, og det gir brukerne muligheten til å få en mer åpen versjon av Firefox på sine Linux-datamaskiner. Imidlertid er appen ikke installert som standard på noen vanlige Linux OS.

Siden appen ikke er forhåndsinstallert, må vi gå gjennom hvordan du installerer den på Linux. LibreWolf støtter offisielt Ubuntu, Debian, Arch Linux, Fedora, OpenSUSE og Flatpak. Åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet for å starte installasjonsprosessen.

  Hvordan installere JetBrains Rider på Linux

Ubuntu

LibreWolf-teamet inkluderer en AppImage-pakke på nettstedet deres som du kan bruke til å installere LibreWolf-applikasjonen på din Ubuntu PC (eller Ubuntu-derivat). For å få tak i den nyeste AppImage-utgivelsen, bruk følgende wget last ned kommandoen nedenfor.

wget https://gitlab.com/librewolf-community/browser/appimage/-/jobs/1580351789/artifacts/raw/LibreWolf-92.0-1.x86_64.AppImage

Etter å ha lastet ned AppImage-pakken til datamaskinen din, oppdater filens tillatelser med chmod kommando.

sudo chmod +x LibreWolf-92.0-1.x86_64.AppImage

Du kan deretter starte opp LibreWolf ved å utføre kommandoen nedenfor eller dobbeltklikke på LibreWolf AppImage-filen i Ubuntu filbehandling.

./LibreWolf-92.0-1.x86_64.AppImage

Debian

Debian-brukere kan installere LibreWolf på systemene sine gjennom Debian Unstable-programvarelageret. Vennligst følg kun disse instruksjonene hvis du bruker Debian Unstable. Hvis du er på Debian-stable eller tester, følg Flatpak-instruksjonene i stedet.

echo 'deb http://download.opensuse.org/repositories/home:/bgstack15:/aftermozilla/Debian_Unstable/ /' | sudo tee /etc/apt/sources.list.d/home:bgstack15:aftermozilla.list
curl -fsSL https://download.opensuse.org/repositories/home:bgstack15:aftermozilla/Debian_Unstable/Release.key | gpg --dearmor | sudo tee /etc/apt/trusted.gpg.d/home_bgstack15_aftermozilla.gpg > /dev/null
sudo apt update
sudo apt install librewolf

Arch Linux

Arch Linux-brukere kan få den siste utgaven av LibreWolf som fungerer på systemet deres ved å installere det gjennom AUR. For å få det til å fungere i AUR, må du først sette opp Trizen AUR-hjelpeverktøyet ved å bruke kommandoene nedenfor.

sudo pacman -S git base-devel

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/

makepkg -sri

Når Trizen fungerer, vil du kunne få LibreWolf-applikasjonen i gang.

trizen -S librewolf-bin

Fedora/OpenSUSE

Hvis du vil bruke LibreWolf på Fedora eller OpenSUSE Linux, må du laste ned den nyeste AppImage-filen til datamaskinen din og kjøre den. For å hente filen, bruk wget kommandoen nedenfor.

wget https://gitlab.com/librewolf-community/browser/appimage/-/jobs/1580351789/artifacts/raw/LibreWolf-92.0-1.x86_64.AppImage

Oppdater tillatelsene til filen ved å bruke chmod kommando.

sudo chmod +x LibreWolf-92.0-1.x86_64.AppImage

Etter å ha oppdatert tillatelsene, kjør kommandoen nedenfor for å starte appen. Eller start den gjennom Linux-filbehandlingen.

./LibreWolf-92.0-1.x86_64.AppImage

Flatpak

For å bruke LibreWolf på Linux som en Flatpak, må du først sette opp Flatpak-runtime. Du kan gjøre det ved å følge vår guide her. Etter å ha satt opp kjøretiden, utfør de to kommandoene nedenfor for å få appen til å fungere på systemet ditt.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

flatpak install flathub io.gitlab.librewolf-community

Surfer med LibreWolf på Linux

For å surfe med LibreWolf på din Linux-PC, start med å starte appen på datamaskinen. Når applikasjonen er åpen, følg trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor.

  Hvordan installere Sqlite Browser på Linux

Trinn 1: Finn tekstlinjen «Søk med DuckDuckGo eller skriv inn adresse» inne i LibreWolf. Deretter klikker du på den med musen.

Steg 2: Begynn å skrive det du ønsker å se. For eksempel, hvis du vil søke etter noe, begynn å skrive inn søket i tekstboksen. Trykk deretter på Tast inn tasten på tastaturet for å se søkeresultatene. Eller, hvis du vil gå til et nettsted, skriv inn en URL i URL-linjen og trykk Tast inn.

Bokmerker

Trenger du å lage et bokmerke for favorittnettstedet ditt inne i LibreWolf? Gjør følgende. Først åpner du en nettside inne i LibreWolf-applikasjonen. Når nettstedet er åpent, finn stjerneikonet og klikk på det med musen.

  Spill musikk fra hvilken som helst mappe eller musikkbiblioteket ditt i Firefox

Når du har valgt stjerneikonet, legger du til et bokmerke. For å se bokmerkene dine i LibreWolf, trykk Ctrl + B på tastaturet.

Tillegg

LibreWolf støtter Mozilla Firefox sine tillegg. Hvis du vil installere et tillegg, gjør du følgende. Gå først over til Firefox-tilleggsnettstedet. Når du er på nettstedet, bruk søkeverktøyet for å finne et tillegg du ønsker å installere.

Når du har funnet tillegget, klikker du på «legg til i Firefox»-knappen. Klikk deretter på ledeteksten for å installere tillegget til LibreFox. Gjenta denne prosessen for å installere så mange tillegg du trenger.