Slik ser du YouTube på Linux-skrivebordet med FreeTube

FreeTube er en frittstående YouTube-klient for Linux, Mac og Windows. Konseptet med FreeTube er å levere brukerne YouTube-innholdet de elsker, men uten at Googles nysgjerrige øyne ser på dem og lagrer data. I denne guiden viser vi deg hvordan du kan installere FreeTube på din Linux-PC. Vi vil også gå over hvordan du bruker appen.

Installere FreeTube på Linux

FreeTube er tilgjengelig for Linux-brukere på Ubuntu, Debian, Fedora, OpenSUSE, Arch Linux AUR og andre. For å installere dette programmet på din Linux-PC, start med å åpne et terminalvindu.

Du kan åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Alternativt kan du søke etter «Terminal» i appmenyen for å åpne den. Når terminalvinduet er åpent og klart til bruk, følg installasjonsinstruksjonene som er skissert nedenfor.

Ubuntu

På Ubuntu må du installere FreeTube ved å bruke en nedlastbar DEB-pakkefil. For å få det, bruk følgende wget nedlastingskommando nedenfor. Denne kommandoen vil plassere DEB-pakken i hjemmekatalogen din.

wget https://github.com/FreeTubeApp/FreeTube/releases/download/v0.14.0-beta/freetube_0.14.0_amd64.deb

Etter å ha lastet ned DEB-pakkefilen til datamaskinen din, kan installasjonen av FreeTube begynne. Bruk apt install-kommandoen nedenfor, sett opp appen på Ubuntu.

sudo apt install ./freetube_0.14.0_amd64.deb

Debian

Debian-brukere, som Ubuntu-brukere, kan bare installere FreeTube på systemet sitt ved å laste ned den offisielle DEB-pakken. For å få tak i FreeTube DEB-pakken, bruk følgende wget-kommando nedenfor.

wget https://github.com/FreeTubeApp/FreeTube/releases/download/v0.14.0-beta/freetube_0.14.0_amd64.deb

Etter å ha lastet ned DEB-pakken til hjemmemappen din på Debian, kan installasjonen av FreeTube begynne. Bruk dpkg-kommandoen nedenfor, installer pakken.

sudo dpkg -i freetube_0.14.0_amd64.deb

Til slutt, når FreeTube er installert, må du rette opp eventuelle avhengighetsproblemer som kan ha oppstått under installasjonsprosessen. For å gjøre dette, bruk kommandoen apt-get install -f.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

FreeTube er tilgjengelig for Arch Linux-brukere via Arch Linux AUR. For å få det til å fungere på Arch-systemet ditt, start med å installere Trizen AUR-hjelpeverktøyet. Dette programmet vil gjøre installasjon av AUR-apper mye mer håndterlig.

sudo pacman -S git base-devel

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/

makepkg -sri

Etter å ha satt opp Trizen AUR-hjelperen på Arch Linux-systemet ditt, kan du installere FreeTube-appen ved å bruke følgende trizen -S-kommando.

trizen -S freetube-bin

Fedora

Hvis du er på Fedora Linux, vil du kunne få den nyeste versjonen av FreeTube som fungerer på datamaskinen din ved å bruke den offisielle RPM-pakkefilen. For å få tak i denne RPM-pakken, bruk wget nedlastingskommandoen nedenfor.

wget https://github.com/FreeTubeApp/FreeTube/releases/download/v0.14.0-beta/freetube_0.14.0_amd64.rpm

Etter å ha lastet ned FreeTube RPM-pakken til Fedora, installer applikasjonen ved å bruke kommandoen dnf install.

sudo dnf install freetube_0.14.0_amd64.rpm

OpenSUSE

På OpenSUSE Linux vil du kunne få FreeTube-programmet til å fungere ved å laste ned og installere RPM-pakken som er tilgjengelig på nettstedet deres. Ved å bruke wget-kommandoen nedenfor, last ned pakken.

wget https://github.com/FreeTubeApp/FreeTube/releases/download/v0.14.0-beta/freetube_0.14.0_amd64.rpm

Etter å ha lastet ned RPM-pakken til datamaskinen din, vil du kunne installere FreeTube på din OpenSUSE Linux-PC ved å bruke zypper-installasjonskommandoen.

sudo zypper install freetube_0.14.0_amd64.rpm

Bruker FreeTube på Linux

For å bruke FreeTube på Linux, start med å starte programmet på skrivebordet. For å starte appen, søk etter «FreeTube» i appmenyen og klikk på den. Når appen er åpen, følg trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor.

  Hvordan sjekke hvilken GPU som er installert på Linux

Trinn 1: Finn «Søk/Gå til URL»-boksen, og klikk på den med musen. Etter å ha valgt denne knappen, skriv inn hva du vil se på YouTube.

Trinn 2: Etter å ha skrevet inn det du vil se på YouTube i «Søk/gå til URL»-boksen, trykk Enter-tasten på tastaturet for å se søkeresultatene. Alternativt kan du klikke på pilikonet i søkeboksen.

Trinn 3: Se gjennom søkeresultatene for å finne videoen du ønsker å se. Når du har funnet videoen du vil se i FreeTube-applikasjonen, klikker du på den med musen.

Trinn 4: Når du velger en video i søkeresultatene, vil FreeTube laste YouTube-videoen inn i applikasjonen og vise den. Herfra klikker du på avspillingsknappen i midten av videoen for å se den på FreeTube.

  Hvordan spille Subnautica på Linux

Abonner på kanaler

Det er mulig å spore YouTube-abonnementene dine i FreeTube uten å måtte registrere deg for YouTube. Slik abonnerer du på kanaler. Først finner du søkeboksen «Søk/Gå til URL», og klikker på den med musen.

Etter å ha åpnet søkeboksen, skriv inn navnet på YouTube-kanalen du ønsker å abonnere på og trykk Enter-tasten på tastaturet. Se deretter gjennom søkeresultatene for kanalen, og klikk på den for å få tilgang til den.

Når du har åpnet kanalen, klikker du på «Abonner»-knappen. Når du velger denne knappen, vil kanalen bli lagt til «abonnement»-området på FreeTube.

  Slik spiller du Counter-Strike: Global Offensive på Linux