Hvordan finne prosentandelen av forskjellen mellom verdier i Excel

Du kan bruke Excel til å beregne prosentandelen av endring mellom to verdier raskt. I vårt enkle eksempel viser vi deg det du trenger å vite for å kunne beregne ting som hvor mye gassprisen endret seg over natten eller prosentandelen av en aksjekurss stigning eller fall.

Hvordan prosentandel av endring fungerer

Prosentandelen av endring mellom en original og en ny verdi er definert som forskjellen mellom den opprinnelige verdien og den nye verdien, delt på den opprinnelige verdien.

(new_value - original_value)/(original_value)

For eksempel, hvis prisen på en gallon bensin var $2,999 i går på kjøreturen hjem og den steg til $3,199 i morges da du fylte tanken, kan du beregne prosentandelen av endringen ved å koble disse verdiene inn i formelen.

($3.199 - $2.999)/($2.999) =  0.067 = 6.7%

La oss se på et eksempel

For vårt enkle eksempel vil vi se på en liste over hypotetiske priser og bestemme prosentandelen av endring mellom en opprinnelig pris og en ny pris.

  Hvordan legge til en kontakt i Skype

Her er eksempeldataene våre som inneholder tre kolonner: «Original pris», «Ny pris» og «Prosentandel av endring». Vi har formatert de to første kolonnene som dollarbeløp.

Start med å velge den første cellen i «Prosentandel av endring»-kolonnen.

Skriv inn følgende formel og trykk Enter:

=(F3-E3)/E3

Resultatet vises i cellen. Den er ikke formatert i prosent ennå. For å gjøre det, velg først cellen som inneholder verdien.

I «Hjem»-menyen, naviger til «Tall»-menyen. Vi vil bruke to knapper – en for å formatere celleverdien som en prosentandel og en annen for å redusere antall desimaler slik at cellen bare viser tideler. Trykk først på «%»-knappen. Deretter trykker du på «.00->.0»-knappen. Du kan bruke en av knappene på høyre side av menyen for å øke eller redusere den viste presisjonen til verdien.

  Hvordan få festet melding tilbake på Telegram

Verdien er nå formatert som en prosentandel med kun én desimal vist.

Nå kan vi beregne prosentandelen av endring for de gjenværende verdiene.

Velg alle cellene i «Prosentandel av endring»-kolonnen og trykk deretter Ctrl+D. Ctrl+D-snarveien fyller data nedover eller til høyre gjennom alle valgte celler.

Nå er vi ferdige, alle endringsprosentene mellom de opprinnelige prisene og de nye prisene er beregnet. Legg merke til at når «Nypris»-verdien er lavere enn «Original Price»-verdien, er resultatet negativt.