Hvordan sette inn en klokke i PowerPoint

Å konstant se på en klokke på en vegg eller på klokken for å følge med på tiden kan være distraherende og muligens virke frekt under en presentasjon. Hold øynene på presentasjonen og hold fokus ved å sette inn en klokke i presentasjonen.

Sette inn en klokke i PowerPoint

Det er et par måter å gjøre dette på. Den første er å bruke en innebygd PowerPoint-funksjon som lar deg på en diskret måte vise klokkeslett og dato i presentasjonen. Denne metoden er ikke en live-metode og oppdaterer bare klokkeslettet/datoen når du bytter lysbilde under presentasjonen. Det er mest praktisk hvis du vil holde øye med tiden.

Den andre metoden er å legge til en levende klokke, som kan lastes ned fra flere forskjellige tredjeparts nettsteder. Ved å bruke denne metoden kan du vise sanntidsoppdateringer under presentasjonen – ikke bare når du bytter lysbilde. Det er sannsynligvis best brukt når du ønsker å holde publikums øyne på presentasjonen.

  Forhåndsvis bilder og endre EXIF-data med Photo Data Explorer

PowerPoints innebygde funksjon

For å bruke PowerPoints innebygde funksjon, gå videre og åpne PowerPoint-presentasjonen vi skal jobbe med og gå over til «Sett inn»-fanen.

Her finner du «Tekst»-delen og velg «Dato og tid.»

Når det er valgt, vil «Topptekst og bunntekst»-vinduet vises. Her merker du av i boksen ved siden av «Dato og tid» og velger «Oppdater automatisk.» Dette vil tillate at dato og klokkeslett oppdateres hver gang du bytter lysbilde. Velg nå pilen ved siden av den viste datoen.

Dette vil få opp flere forskjellige dato-/tidsvariasjoner som du kan velge mellom. Velg den du liker best å bruke i presentasjonen. I dette eksemplet bruker vi det tredje alternativet fra bunnen, som viser time, minutt og sekund på en 24-timers klokke.

Hvis du vil utelate dette fra tittellysbildet, merker du av i boksen ved siden av «Ikke vis på tittellysbildet.» Når du er klar, klikker du på «Bruk på alle» for å sette inn klokken på alle lysbildene dine.

  Hvilke apper følger med Office 365?

Du vil nå se dato/tidsvariasjon du valgte vises nederst til venstre i presentasjonen. Tiden og datoen som vises er den samme som systemets klokke, så sørg for at den er riktig stilt inn.

Bruke Online Flash-klokker for PowerPoint

Som vi sa tidligere, tilbyr flere forskjellige nettsteder flash-baserte klokker som du kan bruke til presentasjonen din. Vi bruker en klokke som er lastet ned fra Flash-klokker i dette eksemplet, men bla gjerne rundt og finn en nettside du liker, siden den grunnleggende forutsetningen for å få dette til å fungere er den samme.

Gå over til Flash-Clocks-nettstedet og sørg for å ha Adobe Flash Player aktivert. Når du først er der, vil du finne et stort galleri med forskjellige klokker å velge mellom, alt fra analoge til digitale, og til og med antikke. Velg typen du vil bruke. Vi skal ta en titt på de digitale alternativene.

Bla gjennom det store galleriet med tilgjengelige klokker og finn en du liker. Når du har funnet en, klikker du på koblingen «HTML Tag Code» over klokken.

  Hva er trådløs HDMI og bør du bruke det?

Her finner du innebyggingskoden. Marker og kopier alt fra http:// til .swf, som vist på bildet nedenfor.

Gå over til adressefeltet, lim inn koden og trykk «Enter». Hvis du bruker Chrome, vil du motta en melding som forteller deg at denne typen fil kan skade datamaskinen din. Siden dette er fra et pålitelig nettsted, er du trygt å gå videre og klikke på «Behold». Dette vil laste ned .swf-filen (Shockwave Flash Object) til datamaskinen din.

For å sette inn filen i PowerPoint, dra og slipp. På samme måte som når du legger inn en YouTube-video, vil du først se en svart boks. Det er greit, siden du vil se live-klokken under presentasjonen. Gå videre og endre størrelsen og omplassering av klokken.

Når du er fornøyd med størrelsen og plasseringen, kopierer og limer du inn boksen i hvert lysbilde av presentasjonen.

Nå når du spiller av presentasjonen din, vil klokken vises i sanntid!

Selv om dette alternativet kan skille seg ut litt mer, vil dette tillate deg å ha en sanntidsvisning av gjeldende tid gjennom hele presentasjonen.