tipsbilk.net

Å spore eller ikke å spore? Veiing av iPhones appsporingsfunksjon

Viktige takeaways

  • Appsporing samler inn data om aktivitetene dine i apper, og gir personlig tilpassede annonser og stedsbaserte anbefalinger for en bedre brukeropplevelse.
  • Apputviklere drar nytte av appsporing ved å generere inntekter gjennom målrettede annonser, kjøp i apper og premiumfunksjoner.
  • Appsporing kompromitterer imidlertid personvernet, fører til målrettede og potensielt påtrengende annonser, og kan tømme telefonens batteri. Så vurder disse ulempene før du lar apper spore deg.

Appsporing er en usynlig kraft som former våre nettopplevelser, og jobber undercover for å samle alle dine interaktive data med en bestemt app. Når du laster ned en app på din iPhone, kan det hende du har sett en popup som ber deg om å la en app spore deg.

Hvis du alltid har lurt på om å trykke på den knappen er den rette tingen å gjøre, er vi her for å løse dilemmaet ditt. Vi skal veie fordeler og ulemper med appsporing og svare på det store spørsmålet: å spore eller ikke å spore?

Hva er appsporing på iPhones?

Begrepet appsporing er ganske selvforklarende og refererer til hva som skjer bak kulissene når du bruker apper på iPhone. Når du blar gjennom sosiale medier, handler på nett, spiller et spill eller får mat levert gjennom ulike apper, vil appsporing overvåke deg og samle inn data om aktivitetene dine i appen.

Appbruksmønstre, hvor lenge du bruker en app, posisjonen din og interaksjoner med annonser i appen er noen av tingene som spores og registreres.

  Slik tilbakestiller du ATT-ruteren

De fleste apputviklere og annonsører integrerer denne funksjonen i appene sine for å samle verdifull innsikt i brukerpreferanser, interesser og demografi. Dette hjelper dem med å utvikle appene sine for å inkludere populære funksjoner og gi deg en bedre opplevelse. Hvis du ikke liker det, kan du enkelt stoppe sporing av individuelle apper på iPhone.

Fordelene med å la apper spore deg

Hvorfor er appsporing så integrert i teknologien i dag? Vel, det er hovedsakelig fordi det har flere fordeler for både brukere og utviklere. Vi vil diskutere de viktigste nedenfor.

1. Personlig tilpassede annonser

Når aktiviteten din spores på en app, kan de bedre forstå dine interesser og preferanser. Dette lar apper vise annonser som er relevante for deg, slik at du kan finne produkter, tilbud, tjenester og innhold som du virkelig liker og kanskje trenger.

Uten personlig tilpassede annonser du får ved appsporing, vil du sannsynligvis se en haug med irrelevante ting som ikke vekker interessen din og kaster bort tiden din.

Det er også nyttig for apputviklere ettersom de kan allokere ressursene sine mer effektivt ved å målrette brukere med spesifikke annonser de sannsynligvis vil engasjere seg med.

2. Stedsbaserte anbefalinger

Ikke alle apper krever posisjonen din for tjenestene, men de fleste gjør det, vanligvis for din egen fordel. Når en app vet hvor du er, kan den foreslå butikker, restauranter, butikker, arrangementer og tjenester i nærheten som passer til det du ønsker og trenger. Dette er spesielt nyttig hvis du er på reise og vil utforske nye steder uten problemer.

Andre fordeler som stedssporing kan gi deg inkluderer matleveringsoppdateringer, sanntidstrafikk og værforhold rundt deg slik at du kan forberede deg fremover. Du kan slå av posisjonstjenester på iPhone hvis du ikke vil at apper skal se posisjonen din.

3. Inntektsgenerering

Dette er sannsynligvis den største grunnen til at apputviklere bruker appsporing så mye. Uten det ville de ikke fått noen økonomiske fordeler fra gratisappene de har utviklet, noe som gjør innsatsen deres meningsløs.

  Er Turing-testen utdatert? 5 Turing-testalternativer

Når de kan spore hva brukerne er interessert i, kan utviklere jobbe for å generere inntekter gjennom målrettede annonser, kjøp i apper, medlemskap og premiumfunksjoner. Dette gir dem nok til å fortsette å lage gratis tjenester for brukerne, slik at alle vinner til slutt.

4. Tilbakemelding til utviklere

Du har kanskje aldri sett på det fra dette perspektivet, men du blir en del av utviklingsprosessen til en app bare ved å bruke den og tillate appsporing. Din interaksjon med appen er en utmerket måte for en utvikler å vite hvordan appen deres fungerer.

De kan identifisere alt som trenger forbedring, fikse feil, forbedre brukergrensesnittet og bestemme når appen skal oppdateres. På slutten av dagen vil appen bli enklere og bedre for deg å bruke, alt takket være dataene du har oppgitt.

Ulemper med å la apper spore deg

Historien er aldri komplett uten å veie inn både det dårlige og det gode. For å være fullstendig klar over hva du velger, er det viktig å kjenne til ulempene. Denne delen vil kort gjennomgå ulempene med appsporing og hvorfor det ikke er alles kopp te.

1. Personvernet ditt er kompromittert

Personvern er et av de største dilemmaene i teknologiverdenen i dag. Grensene mellom å ivareta informasjon og å tilby bekvemmelighet blir stadig mer uklare, og mistillit øker. Apple har vært på den beste siden ved å introdusere App Tracking Transparency i iOS for å stoppe apper fra å spore deg hvis du ikke vil at de skal gjøre det.

Hvis du velger å la apper spore deg, må du vite at dine nettleservaner, plassering, appbruk og til og med noen personlige data kan være tilgjengelige for enheter. Det er alltid en sjanse for at informasjonen din faller i feil hender og blir misbrukt, noe som utsetter deg for visse risikoer, uansett hvor minimale de måtte være.

  Max (tidligere HBO Max) fungerer ikke? 7 maksimale problemer og hvordan du fikser dem

2. Målrettede annonser

Mens personlig tilpassede annonser er ganske nyttige på forskjellige måter, kan du bli bombardert med tonnevis av annonser, som kan være irriterende og påtrengende. Å se annonser gjentatte ganger om ting du kanskje har søkt etter, kan også få brukere til å føle seg ukomfortable med å bli analysert, og kan sees på som en manipulerende praksis.

Dessuten vil du bare se en utvalgt sjanger med annonser som appen anser som relevant for deg. Dette kan resultere i mangel på eksponering og mangfold, noe som begrenser hva du kan se og oppdage.

3. Batteridrenering

Kontinuerlig sporing er en prosess som bruker en betydelig mengde batteri og strøm, spesielt hvis den krever at lokasjonstjenester også er aktivert. Ingen ønsker å gå tom for batteri på ubeleilige tidspunkter, og konstant appsporing kan gjøre nettopp det.

Å gjentatte ganger være tom for batteri og løpe rundt for å lete etter en lader er et problem, og det kan redusere batterihelsen i det lange løp også. Deaktivering av appsporing er en av mange måter å opprettholde iPhones batterihelse på.

Vær smart med appene som kan spore deg slik at du kan få det du trenger samtidig som du bevarer batteriet.

Er appsporing verdt fordelene sine?

Appsporing gir inntekter for de fleste appene der ute; derfor er det en integrert del av teknologiverdenen. Det har revolusjonert måten apper jobber på for å koble verden sammen, og gir deg personlig tilpassede annonser og stedsbaserte anbefalinger slik at du kan få en best mulig opplevelse.

Dessverre kommer det på bekostning av potensielt å risikere personvernet ditt og sette i gang et batteritømming, sammen med hindringen av å ha en svært filtrert nettleseropplevelse.

x