tipsbilk.net

De 8 mest nøyaktige AI-tekstdetektorene du kan prøve

Etter hvert som språkmodeller som GPT fortsetter å forbedre seg, blir det stadig vanskeligere å skille mellom AI-generert og menneskeskrevet tekst. Men i noen tilfeller, som akademikere, er det nødvendig å sikre at teksten ikke er skrevet av AI.

Det er her AI-tekstdetektorer kommer inn i bildet. Selv om ingen av de tilgjengelige verktøyene oppdager med fullstendig sikkerhet (og heller ikke hevder de gjør det), gir noen av disse verktøyene ganske nøyaktige resultater. Så her lister vi ned de åtte mest nøyaktige AI-tekstdetektorene du kan prøve.

GPTZero ble bygget for å hjelpe lærere med å finne ut om arbeidet som ble sendt inn av elevene deres ble generert ved hjelp av AI. Men siden GPTZero oppdager ChatGPT-generert innhold nøyaktig, trenger du ikke nødvendigvis å være lærer for å dra nytte av det.

GPTZero analyserer teksten og forteller om teksten er skrevet av mennesker eller AI, og fremhever de spesifikke setningene den mener er AI-generert. Det gir også en perplexity og burstiness-score, som er mål for tilfeldighet og variasjon i tilfeldighet. Generelt er disse poengsummene høye for menneskeskrevet tekst og lave for AI.

For å teste verktøyet limte vi først inn et utdrag fra Ernest Hemingways Soldier’s Home. GPTZero merket med rette teksten som «mest sannsynlig skrevet menneskelig». På samme måte var den i stand til å identifisere ChatGPT-generert tekst som «skrevet helt av AI».

Til slutt la vi inn et utdrag fra AI-skrevet tekst blandet med menneskelig innhold. Forbløffende nok identifiserte GPTZero nesten alle setningene som ble skrevet av AI riktig. Men det markerte noen få menneskeskrevne også.

Totalt sett er GPTZero god til å oppdage AI-tekst, men produserer også falske positive resultater. Den har også en batchfilopplastingsfunksjon som lar deg skanne flere filer med et enkelt klikk. I tillegg til gratisplanen har GPTZero to betalte planer med ekstra funksjoner og høyere grenser.

  De 10 beste cybersikkerhets-bootcampene for å kickstarte din karriere

Winston AI hevder å oppdage AI-generert innhold med 99,6 % nøyaktighet. Selv om vi ikke kan bekrefte denne påstanden, presterte Winston AI godt i testene våre.

Først oppdaget den Hemingways Soldier’s Home som 100 % menneskeskrevet. På samme måte merket den AI-tekst som 0% menneskeskrevet. Enda bedre, det markerte blandingen av AI og menneskelig tekst som 35 % menneskelig, og fremhevet nesten korrekt alle AI-genererte setninger.

Winston AI viser også en lesbarhetspoeng og plagiering (hvis du oppgraderer til en betalt plan). Den tilbyr en gratis prøveversjon på bare 2000 ord, hvoretter du må bytte til en betalt konto.

Content at Scale er i seg selv en AI-tekstgenerator som fokuserer på å produsere langformatinnhold med noen få klikk. Den har også et imponerende AI-deteksjonsverktøy.

Content at Scale AI Detector gir poeng for sannsynlighet, mønster og forutsigbarhet, sammen med en total poengsum. Disse er uttrykt i prosent. Jo høyere prosentandel, desto mer sannsynlig er det at teksten er skrevet av et menneske. Verktøyet fremhever også setninger som det mener er AI-skrevet.

I testene våre ga det 100 % poengsum til menneskeskrevet innhold, 16 % til ChatGPTs tekst og 64 % til kombinasjonen av begge. Når vi snakker om de spesifikke setningene, identifiserte den nesten alle AI-skrevne setninger. Men, som GPTZero, merket den feilaktig noen av de menneskeskrevne setningene som AI-generert.

Dette verktøyet er også gratis, og ga ganske like resultater som GPTZero.

Originalitet AI er en populær AI-tekstdetektor som hevder å gjenkjenne tekst produsert av GPT 3, GPT 3.5 og ChatGPT nøyaktig. Det gir en prosentandel av sannsynligheten for at teksten ble generert av mennesker eller AI og fremhever de potensielt AI-genererte setningene.

Originality AI 2.0 Detection-modellen (en oppgradert versjon av det originale verktøyet) markerte menneskeskreven tekst som 100 % sannsynlig skrevet av et menneske, noe som er ganske imponerende. På samme måte oppdaget Originality AI nøyaktig ChatGPTs svar, og merket det som 100 % AI. Da de ble bedt om å analysere en blanding av menneskelig og AI-tekst, markerte Originality den som 68 % AI og 32 % menneskelig.

  Slik gjør du smarthjemmet ditt enklere å bruke for andre

I motsetning til de fleste andre verktøy som tilbyr en gratis plan, er Originality AI en betalt detektor. Den kan også sjekke innholdet for plagiat, men det koster ekstra kreditt.

Writefull har som mål å gjøre akademisk skriving enklere. For det formål har den en rekke AI-verktøy, inkludert en GPT-detektor. Verktøyet er gratis å bruke og krypterer dataene for å sikre personvernet.

Writefull GPT Detector kan identifisere innhold skrevet av GPT-3 så vel som ChatGPT. Etter å ha analysert, gir den en poengsum som indikerer sannsynligheten for at innholdet er skrevet av AI.

I våre tester oppdaget Writefull korrekt menneskeskrevet tekst, og ga den en poengsum på 1 % (dvs. en 1 % sjanse for at teksten var AI-produsert). Imidlertid ga det en 39% poengsum til ChatGPTs tekst. På samme måte, da vi kombinerte AI-generert innhold med menneskelig tekst, markerte Writefull det som «2 % sannsynlig at dette kommer fra GPT-3 eller ChatGPT».

Så selv om den til en viss grad gjenkjente menneskelige og AI-tekster nøyaktig, tok Writefull feil da vi blandet de to. Verktøyet tilbyr integrasjon med Word og Overleaf og har også en API for GPT-detektor.

Hive Moderering har ikke bare et verktøy for å oppdage AI-tekst, men også for å oppdage AI-genererte bilder.

Tekstgjenkjenningsverktøyet analyserte nøyaktig menneskeskrevet tekst som «sannsynligvis å inneholde 0% AI-tekst». På samme måte ble AI-generert tekst identifisert som sådan. Men som de fleste andre, klarte den ikke å oppdage kombinasjonen av begge tekstene like nøyaktig.

På nettstedet kan du bruke demoverktøyet gratis uten å registrere deg. Men du må kontakte dem for full tilgang. På samme måte kan bildedetektoren hjelpe deg med å oppdage bilder generert av AI-verktøy som DALL-E 2 eller Midjourney.

Crossplag er en annen populær plagiatkontroll med et AI-deteksjonsverktøy også. Den har et enkelt grensesnitt som lar deg lime inn tekst og sjekke om den er generert av AI.

  13 beste feilidentifikatorapper for å utforske insektenes verden

I tillegg til å fortelle hvor sannsynlig en tekstdel er AI-generert, fremhever Crossplag de spesielle setningene den mener er AI-generert.

Da vi testet Crossplag, identifiserte det med rette ChatGPT og menneskeskrevne tekster. Men da de ble bedt om å skanne blandet innhold, merket Crossplag det feil som 100 % menneskelig.

Mens plagiatdetektoren krever oppgradering til en betalt plan, er Crossplags AI-deteksjonsverktøy gratis å bruke.

Copyleaks, et av de mest populære plagiatdeteksjonsverktøyene, har et annet verktøy for å oppdage ChatGPT, GPT-3 og andre lignende språkmodeller. Det som gjør det enestående er at det kan oppdage innhold skrevet på andre språk, som spansk og fransk også.

Verktøyet var i stand til å identifisere Ernests novelle korrekt som menneskeskrevet med rundt 98,8 % sannsynlighet. På samme måte oppdaget den AI-tekst med 83,9 % sikkerhet. Der det feilet var blandingen av kunstig intelligens og menneskelig innhold, ettersom det markerte at det var 67,2 % sannsynlig å være menneskelig tekst.

AI Content Detector av Copyleaks har en Chrome-utvidelse. Best av alt, det tilbyr API- og LMS-integrasjon.

Spot AI-generert tekst med ett enkelt klikk

Takket være de ovennevnte verktøyene kan du ganske enkelt oppdage AI-skrevet tekst. Disse er imidlertid fortsatt langt fra å være helt nøyaktige. Bare ved å endre noen få setninger, er det mulig å lure disse detektorene. Og en mer alvorlig bekymring med disse verktøyene er de falske positive.

Selv om du ikke vil stole helt på disse detektorene, inneholder AI-teksten flere avslørende tegn som du kan se hvis du følger litt med.

x