Linux

Slik oppdaterer og oppgraderer du Linux på Chromebook

Linux på Chromebook gir deg allsidighet og bedre nytte, spesielt når du bruker Google- og Linux-apper. Hvis du har en Chromebook og vil kjøre Linux via terminalen, kan du oppdatere og oppgradere maskinen for å installere de siste tilgjengelige oppdateringene.

Det er viktig å oppdatere og oppgradere Chromebooken din regelmessig, slik at maskinen din kan høste fordelene av de nyeste Google-utgivelsene.

Slik kan du aktivere Linux og oppdatere og oppgradere pakkene dine via Chromebook-terminalen:

Slik aktiverer du Linux på Chromebook

De nye Chromebook-bærbare datamaskinene kommer forhåndskonfigurert og forhåndslastet med Linux-beholdere, som du kan slå på/av avhengig av dine behov. For å slå på Linux må du først aktivere utviklermodusen på Chromebooken.

Bare følg trinnene nedenfor for å aktivere Linux på Chromebooken din:

  Hvordan installere Cisco Packet Tracer på Linux
 • Naviger til Innstillinger-ikonet via hovedmenyen og klikk på undermenyen Avansert.
 • I Avansert-delen klikker du på Utviklere.
 • I Utviklermenyen klikker du på Slå på-knappen i delen Linux Development Environment.
 • På skjermbildet Sett opp Linux-utviklingsmiljø klikker du på Neste.
 • Skriv inn brukernavnet ditt. Brukernavnet du angir her vil vises i terminalvinduet. Deretter kan du til og med sette opp minnet for Linux-beholderen din via egendefinert alternativknapp eller gå med standardverdien. Klikk Installer når du er ferdig.
 • Når du har satt opp beholderen, begynner installasjonen. Prosessen tar litt tid hvis det er første gang du setter opp Linux-beholderen på maskinen din.
 • Når oppsettet er fullført, dukker terminalen opp umiddelbart.
 • Chromebooks nye Linux-grensesnitt kan være litt forvirrende, men med de riktige inngangene kan du raskt få det i gang på kort tid.

  Få tilgang til Penguin på Chromebook

  For å fortsette må du få tilgang til Penguin-terminalen, spesielt hvis du har aktivert Linux og vil oppdatere og oppgradere Linux-pakkene dine. Du kan åpne terminalen med trinnene nedenfor:

    Hvordan bruke portbanking på Linux (og hvorfor du ikke bør)
 • Naviger til hovedmenyen og klikk på Linux-appikonet.
 • Klikk på terminalikonet.
 • I den resulterende menyen vil du se noen få alternativer for å endre terminalinnstillingene og et alternativ for å starte Penguin. Klikk på Penguin-ikonet for å fyre opp terminalen.
 • Oppdater og oppgrader Chromebooken din fra terminalen

  Når Linux er aktivert og terminalvinduet er satt opp, kan du oppdatere og oppgradere Linux på Chromebooken. Som på alle andre Debian-baserte distroer, kan du bruke oppdaterings- og oppgraderingskommandoene på Chromebooken din.

  For å oppdatere maskinen din, bruk:

   sudo apt update 

  La oppdateringsprosessen fullføre. Når prosessen er vellykket, vil du bli bedt om å oppgradere maskinens tilgjengelige pakker. Bruk kommandoen apt upgrade for å oppgradere til de nyeste pakkeversjonene.

   sudo apt upgrade -y 

  Du kan til og med kjøre begge kommandoene sammen; Linux vil oppdatere og oppgradere pakkene. Bruk kommandoen nedenfor for å oppdatere og oppgradere Linux samtidig:

   sudo apt update && sudo apt upgrade -y 

  Når hele syklusen har gått vellykket, er det på tide å oppgradere ChromeOS til den nyeste versjonen. Du kan bruke dist-upgrade til dette formålet, som følger:

   sudo apt dist-upgrade -y 

  Siden Google gir ut jevnlige oppdateringer for ChromeOS, viser denne kommandoen seg å være ganske nyttig, spesielt når du vil installere den siste tilgjengelige utgivelsen.

    Se på stjernene på din Linux-PC med Stellarium

  Sjekk OS-versjonen etter oppgraderingen

  Legg inn en OS-oppgradering, du kan sjekke om systemet er oppgradert. For å gjøre det, bare kjør:

   cat /etc/os-release 

  Versjonsnummeret skrives ut på terminalskjermen, som du kan referere til for bekreftelse.

  Oppdater og oppgrader Linux på Chromebooken din enkelt

  Linuxs allsidighet som operativsystem er tydelig, spesielt når du kan kjøre, laste ned og bruke ulike pakker på ChromeOS. Hele oppdaterings- og oppgraderingsprosessen er enkel, lett å følge, og får arbeidet gjort.

  Når alt kommer til alt, når du har å gjøre med to av de beste operativsystemene i byen, vil du utvilsomt ha enkelhet med oppdateringsprosessene dine.

  x