Administrer bilens OBD fra Android med Dash

Alle moderne kjøretøy – eller i det minste de som ble produsert etter midten av 90-tallet – er utstyrt med et OBD-system (On Board Diagnostic) som hjelper mekanikere eller gjør-det-selv-entusiaster med å feilsøke visse problemer i tilfelle noe går galt. OBD-en har informasjon knyttet til bilens ulike sensorer, motorytelse, bremsetilstand, slitasje og så videre, noe som gjør det lettere for bilreparatøren din å se på rett sted når noe går i stykker. Den New York-baserte oppstarten, Dash, har lansert en ny Android-app som vil hjelpe deg å hente denne informasjonen på egen hånd ved å koble OBD-systemet til bilen din med smarttelefonen eller nettbrettet via spesialisert maskinvare for å koble telefonen til OBD.

  Bør du tømme systembufferen på Android-telefonen din?

Grunnlagt av Brian Langel og Jamyn Edis, har Dash som mål å redde deg fra store bilreparasjonsregninger ved å la deg holde oversikt over bilens ytelse selv på de enkleste måtene. Ikke bekymre deg, du trenger ikke engang å sette opp panseret.

Dashs arbeid involverer i utgangspunktet en OBD-koblingsenhet som kobles til en port nær bilens dashbord, vanligvis under rattet. Mens mange billige OBD-dongler kan kjøpes online fra Amazon for rundt $10, tilbyr Dash også premium OBD LINK LX som er utstyrt med innebygd Bluetooth for å pare den med telefonen din, sammen med noen ekstra svært nyttige funksjoner.

Appen vil også fungere med de fleste OBD-enheter, men å ha OBD LINK LX vil gi deg overtaket på grunn av bedre strømstyringsevner, byggekvalitet og tilkoblingssikkerhet med OBD-systemene til de fleste biler.

  Tilpassbar kontekstbasert vekkerklokkeapp for Android

Når det kommer til selve appen, har den et rent og anstendig grensesnitt. Når den lanseres, ber den deg registrere en konto hos tjenesten enten via e-post eller ved å raskt koble Facebook-kontoen din til den. Uansett blir du tatt til en instruksjonsskjerm hvor du kan lære mer om hvordan Dash fungerer, eller hvor du finner ODB-porten på bilen din. Du blir også bedt om å angi kjøretøyets informasjon som merke, modell, år, motortype osv.

En gang på startskjermen kan du gjøre alle slags forskjellige ting som å legge til flere biler, finne bilen din på kartet, spore bensinstasjoner i nærheten og turene dine, holde et øye med bensinforbruket ditt og finne mer informasjon om hva som Kontroller motorens lys forteller deg.

  Oops! AppLock bruker et volumtastmønster for å forhindre tilgang til apper [Android]

Dessverre støtter ikke mitt nåværende kjøretøy en OBD-port – kall meg en vintage-samler – men ifølge folkene på Dash, skal appen, når den er koblet til en OBD-port via Bluetooth, fortelle deg alle slags kjøretøyrelaterte ytelsesdetaljer fra bilens datamaskin.

Dash er foreløpig bare tilgjengelig for Android-enheter, men en iOS-versjon er allerede i produksjon og vil bli tilgjengelig snart. Du kan laste ned Android-versjonen via lenken nedenfor.

Installer Dash fra Play Store