Spor, slett og sikre sendte Gmail-vedlegg med docTrackr

Gmail er sannsynligvis det beste som er oppfunnet siden selve internett. Det høres kanskje ut som en overdrivelse, men det er rett og slett så bra. Selv om du noen ganger ikke klarer å oppnå noe du ønsket med den, kommer tredjeparts nettleserutvidelser til unnsetning og bidrar til å utvide og forbedre funksjonaliteten. En slik Chrome-utvidelse jeg nylig oppdaget er docTrackr, som lar brukere eksternt spore eller ødelegge Gmail-vedlegg, og til og med angi visning, utskrift og kopiering av alle PDF-vedlegg for å forhindre misbruk av mottakerne. Detaljer følger rett etter pause.

  Hvor mange mennesker kan se Netflix på en gang?

Å komme i gang med docTrackr krever at du installerer en enkel utvidelse til Chrome-nettleseren din. Etter å ha gjort det, logg inn på Gmail-kontoen din, og du vil være klar til å begynne å bruke docTrackr rett fra kontoen din. Utvidelsen oppretter en «sikkert vedlegg»-knapp ved siden av standard vedleggsikon i Gmails skrivmeldingsvindu, ved å klikke som lar deg sende filen med forhåndsinnstilte tillatelser.

Når du klikker på «Sikker med docTrackr»-knappen for første gang, dukker det automatisk opp et registreringsskjema som krever at du oppgir e-post og passord for å opprette en konto hos tjenesten. Unødvendig å si at de som allerede har en konto kan bruke Logg på-knappen for å logge på.

  Hvordan automatisk størrelse på bilder i PowerPoint

docTrackr støtter sikker levering kun for PDF-filer når dette skrives, men utviklerne bekrefter at støtte for ytterligere dokumentformater allerede er på vei. Når du velger vedleggsfilen og klikker på Send-knappen i skriv-vinduet, dukker det opp en liten meny der du kan spesifisere tilgangstypen via avmerkingsboksene. Du kan til og med angi flere tillatelsestyper for hvert vedlegg, for eksempel kun se, skrive ut og se, eller skrive ut og redigere osv. Selv om «Kan se» alltid er valgt som standard. Deretter kan du også angi en utløpsdato for vedlegget ved å klikke på kalenderfeltet. Mottakeren vil ikke lenger kunne bruke vedlegget etter den fastsatte datoen. Når du er klar, klikk «Sikker og del» for å sende meldingen.

  Hvordan kjøpe virtuelt land i metaverset?

En annen interessant bit er at du kan spore alt relatert til vedleggene du sender ved hjelp av utvidelsen, for eksempel når mottakeren så meldingen, fikk tilgang til filen eller lastet den ned, alt i sanntid fra docTrackr-dashbordet. Dashbordet har til og med plasseringsinformasjon og oppdaterer aktivitetsfanen hver gang mottakeren får tilgang til dokumentet ditt. Den lar deg også manuelt aktivere eller deaktivere tilgang til dokumentet.

docTrackr kan lastes ned fra Chrome Nettmarked.

Installer docTrackr fra Chrome Nettmarked