Angi standardstarteren, SMS-appen og nettleseren i Android Lollipop

Android Lollipop brakte noen store nye funksjoner til Android-plattformen, og vi har dekket de eksepsjonelt bemerkelsesverdige, som festeskjermer og bruker-/gjestekontoer. Men denne siste versjonen av Android handler ikke bare om store funksjoner, det er mindre, mer obskure som fortjener like mye oppmerksomhet. Android Lollipop har gjort det latterlig å angi standardapper. Du kan velge standardstarteren, angi standard SMS-app, og til og med angi eller tilbakestille standardnettleseren på Android-enheten din. Alternativene er ikke akkurat godt plassert og enkle å finne, men de er alle der i Innstillinger-appen og er enkle å bruke.

Standard startprogram

Åpne Innstillinger-appen og trykk på Hjem-alternativet. Du vil se en liste over alle startere som er installert på enheten din, og du kan velge hvilken du vil bruke. Du kan også slette en oppstarter fra samme skjerm. Et ord av forsiktighet skjønt; hvis du aldri har satt startprogrammet og gjør det én gang, selv om du setter det til Google Now Launcher som følger med Android, vil du ikke kunne gjøre det slik at ingen startprogram er satt.

  Slik ser du Windows 10 Sticky Notes på nettet og Android

Standard SMS-app

Gå til Innstillinger> Mer og du vil se et alternativ for å angi standard SMS-app. Trykk på den og en meny vises med alle installerte apper som kan håndtere rollen som en SMS-app. Jeg hadde bare den ene standardappen på enheten min, og du kan se at den er valgt på skjermbildet nedenfor.

Standardnettleser

Denne metoden fungerer for omtrent alle apper som håndterer en standardfunksjon, for eksempel kan du bruke samme metode for å angi en annen standard e-postapp. Fordi kategorien slike apper kan falle inn i, kan være veldig stor. Android håndterer dem på en annen måte. Gå til Innstillinger>Apper og trykk på en app som en nettleser du kanskje har installert. Du blir ført til appinfoskjermen for den appen. Rull ned til delen «Start som standard». Hvis appen allerede er standard, som Chrome satt som standard nettleser, trykker du på «Slett standarder»-knappen. Neste gang du trykker på en lenke, vil du bli spurt om hvilken app du vil angi som standard for å åpne dem. Følg etter for enhver annen app.

  Oops! AppLock bruker et volumtastmønster for å forhindre tilgang til apper [Android]