Avhengig av hvem du spør, kan du høre at Angry IP Scanner er et av de mest populære IP-skanneverktøyene på markedet, foretrukket av både nettverksadministratorer, skriptbarn og profesjonelle dusørjegere.
Som du kan forestille deg, er Angry IP Scanner et verktøy som hjelper deg å skanne etter IP-adresser. Dette er ganske tankevekkende, med tanke på at selve formålet ligger i verktøyets navn; bortsett fra den sinte delen, gir navnet det bort.
Du vil imidlertid snart lære at skanning etter IP-adresser ikke er det eneste verktøyet til dette verktøyet. Den kan også gi deg en haug med tilleggsdetaljer om verten du skanner, for eksempel ping, vertsnavn, åpne porter og webserver (hvis tilgjengelig).
Innholdsfortegnelse
Angry IP Scanner ANMELDELSE
Åpen kildekode, multiplattform
Først og fremst er det verdt å nevne at Angry IP Scanner er utgitt med en åpen kildekode-lisens. GPLv2, for å være mer presis. Dette innebærer at du kan laste det ned, bruke det og til og med endre det gratis.
Det er imidlertid også en invitasjon for nybegynnere til å trå lett, spesielt hvis de ikke fullt ut forstår implikasjonene av å laste ned og kjøre åpen kildekode-programvare på maskinene sine.
Fortsatt, Angry IP Scanner fungerer som en sjarm på alle populære plattformer, inkludert Windows, Mac OS og Linux. Vi kommer tilbake til det i noen få, i delen for systemkrav.
Hvis du er en avansert bruker som kan sin vei rundt programmering og du ikke er redd for å skitne på hendene, kan du også laste ned og kompilere Angry IP Scanners kildekode på egenhånd.
Systemkrav
Før vi fortsetter å detaljere installasjonsprosessen til Angry IP Scanner, må vi fastslå om maskinen din støtter den på forhånd. Når det er sagt, la oss ta en titt på Angry IP Scanners systemkrav:
Operativsystem:
Windows:
10, 8.1, 8, 7, XP, 2000, ME, 98 (32/64 bit)
Mac os:
minimum støttet versjon er 10.10 Yosemite
Linux:
Ubuntu, Debian, Mint, Fedora, RedHat, Mageia, openSUSE (32/64 bit)
Oppbevaringsplass:
minst 50 MB ledig HDD- eller SSD-plass
Hukommelse:
Programvarekrav:
minst Java/OpenJDK 8, versjon 11 anbefales
Som du kan se, trenger du ikke en superdatamaskin for å kjøre Angry IP Scanner. Hvis du laster ned den eldre versjonen av Angry IP Scanner (2.21) fra den offisielle nettsiden, trenger du ikke engang å installere den.
Det sier seg selv at du også trenger en nettverksadapter, og faktisk være på nettverket du ønsker å utføre skanningen på. Hvis du vil kjøre en skanning over Internett, trenger du også en fungerende Internett-tilkobling.
Installerer Angry IP Scanner
Å distribuere Angry IP Scanner på din Windows-PC (beklager, vi testet den bare der) er en tur i parken. Til tross for appens noe tekniske karakter, er det ikke komplisert å installere den i det hele tatt.
Etter å ha lastet ned installasjonssettet fra det offisielle nettstedet, trenger du bare å kjøre det, gi det administratorrettigheter og definere en installasjonsbane på PC-en din.
Når du har gjort det, er alt du trenger å gjøre å trykke på Installer-knappen og vente til prosessen er fullført.
Hvis du laster ned den eldre versjonen vi nevnte ovenfor, vil det ikke være nødvendig å installere programmet i det hele tatt. Du trenger bare å kjøre den kjørbare filen og begynne å bruke appen.
Du kan imidlertid også bruke Utils-menyen til å distribuere snarveier på systemet ditt hvis du vil. Sjekk skjermbildet vårt nedenfor hvis du trenger hjelp til å betjene menyen.
Brukervennlig grensesnitt
Når du har startet den, vil du bli møtt av Angry IP Scanners hovedvindu og en velkomstskjerm med noen virkelig nyttige tips som kan hjelpe deg å forstå dette verktøyet bedre.
Hvis du ikke trenger tipsene, lukker du bare Komme i gang-vinduet, og la oss utforske verktøyet en stund.
Angry IP Scanner har på ingen måte et moderne utseende. Ved første øyekast ser det ut som et regneark med noen ekstra funksjoner her og der. Men det du ser på er et ekstremt kraftig verktøy i brukervennlige klær.
Hvis du har litt erfaring med nettverksverktøy, bør du ikke ha noen problemer med å forstå appen og dens spesifikke terminologi. Hvis ikke, burde du kanskje ikke ha hoppet over velkomstskjermen med nyttige tips. Bra du kan hente den tilbake ved å trykke F1 på tastaturet, ikke sant?
Gjør det den sier, uten sinne
Er du ivrig etter å bruke Angry IP Scanner? Bra, så alt du trenger å gjøre er å gi den et mål og trykke på Start-knappen. Du kan velge å definere en rekke IP-er, skanne tilfeldig i et gitt område eller laste inn en tekstfil som inneholder IP-adresser ved å bruke kontekstmenyen for IP-område.
Vertsnavnet ditt skrives automatisk inn i det spesifikke feltet slik at du enkelt kan finne enheten din blant maskinene du skal skanne. Bare prøv det og utfør en skanning ved å bruke standardinnstillingene for å se den i aksjon. Ganske raskt, ikke sant?
Programmet skal vise oppdagede IP-adresser, ping-verdi, vertsnavn og åpnede porter. Hvis du ikke er fornøyd med skanneresultatene, kan du alltid endre nettmasken ved å bruke rullegardinmenyen ved siden av Start-knappen.
Ekstra hentere inkludert
Hvis du allerede har lest de nyttige tipsene, bra for deg; du vet sikkert hva en apportør er og hva den gjør. Hvis ikke, skal vi fortelle deg det uansett. En henter gir deg spesifikke detaljer om verten, enten du leter etter dens ping, åpnede porter eller vertsnavn.
Videre har du kanskje lagt merke til at Angry IP Scanner gir deg tre hentere som standard. Dermed kan du i tillegg til vertens IP-adresse også se hvor mange åpne porter den har, vertsnavnet og pingverdien.
Hvis du trenger mer informasjon om verten, finn knappen til høyre for Start-knappen og klikk på den. Fra den nylig åpnede menyen vil du kunne velge nye hentere for prosjektet ditt. Nemlig:
TTL
Mac-adresse
Kommentarer
Filtrerte porter
Web oppdager
HTTP-avsender
NetBIOS info
Pakketap
HTTP-proxy
MAC-leverandør
Bare velg de du er interessert i, og klikk på Legg til-knappen (venstre pil) for å legge dem til listen Valgte hentere. Nå vil hver skanning du gjør fra dette tidspunktet og fremover returnere tilleggsinformasjon om verten, i henhold til forespørselen din.
Eksporter resultater til ulike formater
Etter at du er ferdig med skanningene, kan du lagre resultatene på PC-en din slik at du enkelt kan fortsette arbeidet med prosjektet en annen gang. Eksportere resultater kan gjøres ved å bruke de riktige funksjonene i Skann-menyen.
Hvis du vil lagre alle resultatene, vil en raskere måte være å bruke CTRL + S hurtigtastkombinasjonen på tastaturet. Alternativt kan du bare velge en haug med resultater og bruke funksjonen Eksportutvalg i Skann-menyen for å lagre bare utvalgte elementer.
Angry IP Scanner kan eksportere resultater i fire forskjellige formater: TXT, CSV, LST og XML. Videre kan du til og med laste inn tidligere lagrede filer på PC-en din ved å bruke funksjonen Last inn resultater i Skanne-menyen.
Bonus: Hvis du er lidenskapelig opptatt av å notere ting og administrere lister, vil du være glad for å vite at Angry IP Scanner også har en favorittseksjon du kan bruke. Bare velg vertene du er interessert i og trykk CTRL + D på tastaturet.
Hvis du vil se favorittlisten din, kan du ganske enkelt gå til Favoritter -> Administrer favoritter. Overraskelse, de er der alle sammen!
Enkel å konfigurere
Angry IP Scanner er enkel å konfigurere, men bare hvis du vet hva du gjør. Du kan øke forsinkelsen mellom starttråder, justere maksimalt antall tråder, bytte pingmetode, skanne døde verter, angi tidsavbrudd for porttilkobling og til og med velge systemspråk.
For å gjøre disse endringene må du gå til Innstillinger-vinduet i Verktøy-menyen. Innstillingene du kan justere er pent organisert i faner og har ganske intuitive beskrivelser, så du kan virkelig ikke gå galt.
Du kan få tilgang til Innstillinger-vinduet ved å gå direkte fra Verktøy-menyen eller trykke CTRL + SHIFT + P på tastaturet.
Brukervennlig, lett, men kraftig IP-skanner
Alt tatt i betraktning, til tross for dens reduserte størrelse, er Angry IP Scanner et kraftig verktøy du kan bruke for nettverkssikkerhetsvurderinger. Den kan skanne etter IP-adresser, porter, vertsnavn, MAC-adresser, NetBIOS-info og pakketap ekstremt raskt.
Angry IP Scanner kommer med et brukervennlig grensesnitt, men det krever litt kunnskap hvis du vil bli dyktig med det. Du kan enkelt konfigurere den, og å implementere den vil ikke ta mye av tiden din.
Sist, men ikke minst, kan den lagre og laste inn resultater, noe som gjør det ekstremt enkelt å sette en pinne i dine nåværende prosjekter og fortsette arbeidet med dem senere, hvis nødvendig.