iPhone 15, tynneste skjerm noensinne + AI-kodehjelp + 3D-avatarer i Teams!

Hei! 👋 Her får du de heteste nyhetene fra teknologiverdenen!

Apple planlegger iPhone 15 med den tynneste skjermen noensinne

Den etterlengtede iPhone 15-serien, forventet lansert av Apple sent i 2023, har skapt stor oppmerksomhet. Teknologigiganten fra California planlegger å imponere ved å produsere iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max med de absolutt tynneste skjermrammene som noen gang er sett på en smarttelefon.

De siste rapportene indikerer at Apple vil introdusere iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max i løpet av de neste seks månedene. For iPhone 15 Pro-modellene forventes ny periskopkamerateknologi, solid-state volumknapper, strømknapper, USB-C i stedet for Lightning, A17-prosessorer og flere andre spennende funksjoner.

Alle iPhone 15-modeller vil ha Dynamic Island og overgang fra Lightning til USB-C. iPhone 15 Pro-serien vil i tillegg få en forbedret USB-C-tilkobling med overføringshastigheter på USB 3.2 eller Thunderbolt 3.

iPhone 15 Pro og Pro Max vil trolig ha 6,1- og 6,7-tommers OLED-skjermer, begge med Dynamic Island-utskjæring for kamera og Face ID-teknologi, akkurat som iPhone 14 Pro og Pro Max.

A17-brikken med nanometerprosess vil eksklusivt bli brukt i iPhone 15 Pro og Pro Max. De andre iPhone 15-modellene vil fortsatt bruke A16-brikken som finnes i iPhone 14 Pro og Pro Max. A17-prosessoren forventes å ha mer RAM, mens alle iPhone 15-modellene vil bruke den samme 5G Qualcomm-modembrikken for tilkobling.

Bortsett fra et forbedret telefotokamera, vil iPhone 15 Pro og Pro Max stort sett beholde de samme funksjonene som tidligere. iPhone 15 Pro Max vil få et periskopobjektiv som muliggjør 6x optisk zoom, en betydelig oppgradering fra 3x-zoomen på iPhone 14 Pro-modellene.

Github Copilot bruker en åpen AI-motor for å foreslå kode

GitHub er en gigantisk plattform med 100 millioner utviklere, 330 millioner kodebaser og 4 millioner organisasjoner, inkludert 90% av Fortune 100-selskapene.

GitHub Copilot er en AI-basert «parprogrammerer» som jobber direkte i redigeringsprogrammet ditt for å foreslå kode og komplette funksjoner. Den bruker OpenAI Codex-paradigmet, utviklet av OpenAI, noe som gjør koding raskere og enklere.

Basert på kommentarer og annen kodekontekst, foreslår den raskt spesifikke kodelinjer og hele funksjoner. Den er tilgjengelig som et tillegg for integrerte utviklingsmiljøer (IDE) fra JetBrains-familien, Visual Studio Code, Visual Studio, Neovim, og andre.

GitHub Copilot er trent på milliarder av kodelinjer og oversetter naturlige språkoppfordringer til kodeforslag på tvers av en rekke programmeringsspråk.

Utviklere bruker GitHub Copilot for å jobbe raskere, fokusere på forretningslogikk i stedet for standardkode, og forbedre sine ferdigheter for å skape førsteklasses programvare.

Den hjelper til med å spare tid ved å eliminere behovet for repeterende kode og mønstre. Du kan enkelt beskrive ønsket logikk i en kommentar, og GitHub Copilot vil raskt foreslå den nødvendige koden.

Enten du lærer å kode, jobber med et nytt språk eller rammeverk, kan GitHub Copilot hjelpe deg. Den reduserer behovet for å bruke tid på å lete gjennom dokumentasjon eller søke på nettet for å løse problemer eller lære nye rammeverk.

Statistikk viser at 74% opplever mer meningsfulle oppgaver, 88% føler seg mer produktive og 96% jobber raskere ved å bruke GitHub Copilot.

3D-avatarer kommer til Microsoft Teams for de som ikke ønsker å bruke webkamera

Det er mange grunner til å skru av kameraet når du deltar i et Zoom- eller Teams-møte. Ifølge Microsofts 365 veikart, vil avatarer for Microsoft Teams endelig bli tilgjengelige for alle brukere i mai 2023, etter at det først ble annonsert i 2021.

Microsoft Teams-avatarer lar brukere unngå å bli sett på kamera under møter. Hvis du ikke ønsker å bruke video, eller trenger en pause fra konstante samtaler, kan du bytte til en 3D-avatar som beveger seg basert på stemmekommandoer.

Microsoft antok i slutten av 2021 at de første versjonene av disse avatarene kun ville bevege seg når brukere snakket. Selskapet forventer imidlertid at de snart skal være i stand til å gjenskape brukernes faktiske ansiktsuttrykk og kroppsbevegelser, slik de vises på webkameraene.

Selv om den komplette listen over funksjoner ikke er med i veikartoppdateringen, har Mesh for Teams tidligere annonsert at avatarer vil ha justerbare kroppstyper, hudtoner, hårfarger, hårfrisyrer, antrekk og ansiktstrekk.

Microsoft Mesh vil i tillegg tilby virtuelle arbeidsområder som kan nås gjennom VR, i tillegg til 3D Teams-avatarer. Dette skal gi eksterne medarbeidere følelsen av å være i et møterom, mens noen presenterer en PowerPoint-presentasjon.

For flere oppdateringer, sjekk ut vår nyeste teknologi-kategori.