q ASTC 3.0 forklart: Broadcast TV kommer til telefonen din - tipsbilk.net

ASTC 3.0 forklart: Broadcast TV kommer til telefonen din

En ny æra med gratis TV er i horisonten, og den lover å bringe 4K-TV til telefonen din over-the-air. FCC begynte overgangen til dette nye formatet, kalt ATSC 3.0, 5. mars 2018.

Vent litt. Hvis vi begynte å gå over til ATSC 3.0 for et år siden, hvorfor er det ingen som snakker om det? Hvorfor kan vi ikke se kringkastet TV på telefonene våre? Hvorfor er ikke min lokale nyhetsstasjon i 4K?

Hva er ATSC 3.0 og hvordan er det unikt?

Da ATSC 1.0 (digital TV) ble annonsert for 25 år siden, fungerte det som en erstatning for analoge TV-signaler, og det startet HDTV-revolusjonen. Nå implementerer Advanced Television Systems Committee ATSC 3.0, en ny kringkastingsstandard som lover å dra 4K inn i mainstream og bringe gratis TV til telefonene og bilene våre.

Dette er den første store oppdateringen som har sendt TV på 25 år. Advanced Television Systems Committee planla en overgang til ATSC 2.0 i 2010 eller 2011, men prosjektet ble utdatert under utviklingen, så det ble skrotet. Som et resultat hoppes vi rett fra ATSC 1.0 til ATSC 3.0.

Som du kan forestille deg, er ATSC 3.0 ment å bringe kringkastet TV inn i nåtiden. Formatet støtter 4K, 3D, UHD og høykvalitetslyd, som forhåpentligvis vil hjelpe 4K til å erstatte HDTV. Som tradisjonell kringkastings-TV, fungerer ATSC 3.0 over luften, men den fungerer også sammen med internettforbindelser (inkludert mobilforbindelser, som 5G) for å lage en broadcast/bredbåndshybridstrøm.

  Slik sletter du Netflix-profil

ATSC 3.0 bruker OFDM, QAM og QPSK kodingsmetoder, som gir mye mer fleksibilitet enn den faste 8VBS-kodingsmetoden som brukes av ATSC 1.0. Vet du hvordan Netflix senker videokvaliteten når internettforbindelsen din er treg eller svak? Ja, disse kodingsmetodene er ment å etterligne den prosessen. Når TV-en eller telefonen din har dårlig tilkobling til en ATSC 3.0-kringkastingskilde, vil videokvaliteten reduseres, men den fortsetter å spille jevnt.

Denne siste standarden bruker også en ny form for Ghost Cancellation-teknologi, som i hovedsak forhindrer to TV-sendinger fra å forstyrre hverandre. Dette gjør at kringkastere kan bruke flere overføringskilder (TV-tårn) i et lite område, noe som vil gi dekningen som er nødvendig for telefoner og biler for å opprettholde et stabilt signal.

ATSC 3.0 bruker Internett for målrettet innhold

Advanced Television Systems Committee har store planer for ATSC 3.0. Men mange av disse nye ideene krever litt hjelp fra internett fordi de alle stammer fra ett kjent konsept – målrettet innhold. Kringkastings-TV er et enveissignal, og for at målrettet innhold skal fungere, trenger kringkastere et toveissignal. Internett tilfeldigvis passer regningen.

Akkurat nå er kringkastere avhengige av tredjeparter, som Nielsen, for å undersøke hvem som ser på hvilke kanaler. Kringkastere bruker disse undersøkelsene til å formulere sendingsplaner og for å optimalisere annonseinntektene. Men når ATSC 3.0 er fullstendig tatt i bruk, vil kringkastere vite mye mer om seerne sine. Uten hjelp fra selskaper som Nielsen, vil kringkastere vite alderen din, posisjonen din, når du ser på TV og hva du ser på TV.

  Hvordan fjernstyre enhver IR-enhet med HTC One

Som du sikkert har gjettet, er alle annonser som sendes over ATSC 3.0 rettet mot enkeltpersoner. Men over-the-air-overføringer er brede, ikke spesifikke, så målrettede annonser håndteres av ATSC 3.0s internettryggrad. Det er litt rart, men det følger formatet til nettsteder som YouTube og Hulu. Hvis du er en ung kvinne, vil du ikke se annonser for katetre mens du ser på de lokale nyhetene. Hvis du er en gammel mann, gjør deg klar for flere kateterannonser.

Advanced Television Systems Committee har ikke avslørt hvordan reklame vil fungere uten internettforbindelse, og det er en sjanse for at du kan blokkere ATSC 3.0-annonser med en enhet som en PiHole. Siden kringkastere ikke tar i bruk ATSC 3.0 ennå, er det umulig å vite hvordan ting vil fungere.

Internett-integrasjon gir også mulighet for skreddersydde nødsignaler, noe som betyr at naturkatastrofervarsler og evakueringsruter vil være mye mer effektive. Denne endringen vil være spesielt nyttig for personer under en blackout eller evakuering fordi nødsignaler kan sendes direkte til telefoner.

Må du kjøpe en ny telefon eller TV?

Da vi gikk over fra analog TV til ATSC 1.0, kjøpte FCC omformerbokser for forbrukere. Å ta kringkastings-TV bort fra folk som ikke har råd til konvertere ville være grovt uansvarlig, siden det effektivt ville skape en klassebasert informasjonsblekkasje.

Men det var 25 år siden. Nå får de fleste informasjonen sin over internett, så FCC vil ikke gi bort noen ATSC 3.0-mottakere. Inntil du kjøper en ATSC 3.0 mottaker for TV-en din eller kjøp en telefon som kan stille inn ATSC 3.0-signaler, vil du ikke få noen gratis 4K-TV.

  Hvordan høyreklikke på hvilken som helst Mac ved hjelp av en styreflate, mus eller tastatur

Heldigvis har FCC gitt mandat at hovedkringkastingsinnhold (som nyheter og statlig sponset TV) skal simulcastes i både ATSC 1.0 og ATSC 3.0 i fem år mens forbrukerne gjør overgangen. Denne femårige simulcast-planen begynte på 5. mars 2018. Jøss, for nøyaktig ett år siden. Hvorfor har vi ikke ATSC 3.0 på TV-ene og telefonene våre akkurat nå?

Du vil få ATSC 3.0 … til slutt

ATSC 3.0 vil ikke utvides over hele landet i år, men det er klart at Advanced Television Systems Committee og FCC er klare til å gjøre overgangen. Det grunnleggende om ATSC 3.0 er utdypet, og formatet har blitt godkjent av FCC siden 5. mars 2018. Det må bare implementeres av kringkastere.

Advanced Television Systems Committee vil vise frem ATSC 3.0 kl NAB 2019 i April. På denne konferansen vil kringkastere lære hvordan de går over til ATSC 3.0, og hvordan ATSC 3.0 nødkringkastingssystem vil fungere. Forhåpentligvis vil denne konferansen motivere kringkastere til å ta i bruk ATSC 3.0 i løpet av neste år, slik at formatet kan komme i gang.

Det er godt å vite at noen kringkastere er i forkant. Akkurat nå, Pearl TV og ATEME TITAN gjør virkelige tester med ATSC 3.0 i Phoenix. Innbyggere i Phoenix som tilfeldigvis har en ATSC 3.0 mottaker kan være i stand til å fange et signal akkurat nå.

Men når kommer ATSC 3.0 til telefoner? Vel, det er opp til telefonprodusentene. På CES 2019 ble Sinclair Broadcast Group debuterte sitt nye system-på-en-brikke som støtter ATSC 3.0. Sinclair tilbød seg å gi chipen til produsenter gratis, men nei