AVG Wifi Assistant bytter automatisk Wi-Fi på Android for å spare batteri

Å glemme å slå av WiFi på Android-telefonen når du er ute kan være ganske irriterende, spesielt når du finner ut at WiFi-skanneren har tømt det lille batteriet du hadde igjen. Dessverre tar Wi-Fi-bryteren begravet dypt i Innstillinger-appen et ekstra skritt for å nå når du trenger å aktivere eller deaktivere den. Selv om Android-versjonen på telefonen din har hurtigstartbrytere i varslingsområdet for formålet, må du fortsatt huske å slå av WiFi. Ville det ikke vært flott om du kunne automatisere prosessen på en eller annen måte? Det er akkurat det AVG Wifi Assistant gjør. Denne gratis Android-appen fra det populære sikkerhetsfirmaet, kalt «WiFi Hotspot On/Off Manager» i Play Store, husker oftere mobilnettverkstårnene i nærheten av stedene du er på, og veksler deretter automatisk WiFi basert på signalstyrken deres.

  Focal (Beta) har som mål å være den ene kameraappen som styrer dem alle [Android]

Dette er første gang vi ser WiFi-automatisering implementeres på denne måten. Vi har sett flere apper med lignende formål tidligere, men de fleste brukte GPS-radioen til enheten i stedet, og byttet WiFi basert på plassering alene. Mens GPS er flott for nøyaktig deteksjon av en brukers plassering, vil det å ha den på konstant bare tappe batteriet raskere.

Derimot lærer AVG Wifi Assistant hvor de foretrukne mobiltårnene dine er, og når den registrerer at du er innenfor rekkevidden deres, slår den automatisk på WiFi. På samme måte, når du forlater disse lokalene og signalstyrken synker, deaktiverer appen WiFi på egen hånd.

  Slik bruker du Instagram-effekter på iPhone og Android

AVG siterer at denne praksisen også vil sikre at du bare kobler til dine pålitelige WiFi-nettverk, og beskytter enheten din mot potensiell WiFi-sporing fra forhandlere.

Når du starter appen for første gang, viser den automatisk alle WiFi-nettverkene i nærheten av deg, slik at du kan bytte WiFi-automatisering for hvert nettverk separat. «Assistent på»-knappen nederst på hovedskjermen indikerer om den er aktivert for et bestemt nettverk eller ikke.

Appen lar deg også legge til nye trådløse nettverk uten å forlate grensesnittet. Ved å trykke på en eksisterende trådløs tilkobling kan du velge om du vil automatisere «Auto WiFi On», «Auto WiFi Off» eller begge deler, eller å fjerne den tilkoblingen fra listen. Plassering-fanen på samme skjerm lar deg se celle-ID-en som er registrert på enheten din, og slette denne informasjonen om nødvendig.

  Ignorer ikke flere låser telefoner når barn ikke svarer på en foreldres samtale [Android]

Appen opprettholder også en oversikt over alle automatiserte handlinger under loggskjermen, komplett med celle-IDer.

AVG Wifi Assistant er en ny og forbedret WiFi-automatiseringsløsning, en som faktisk kan spare deg for mer enn bare noen få punkters batterilevetid per dag. Absolutt verdt et forsøk.

Installer AVG Wifi Assistant fra Play Store