Beste Budget Gaming CPU (anmeldelser) i 2021

Det er 2021, og du prøver å finne den beste budsjett-spill-CPU for dine behov.

Problemet er at markedet er litt sidelengs akkurat nå, og sjansen er stor for at det ikke kommer til å forbedre seg med det første. Så i mellomtiden, hva er de beste budsjett-spill-CPU-ene du kan få for dine hardt opptjente penger akkurat nå, uten å knekke banken ved å bruke $100 eller mer over MSRP?

Vi gir deg våre fire toppvalg, og deretter en kjøpsguide i tilfelle du trenger hjelp til å ta en endelig avgjørelse. Legg igjen en kommentar nedenfor hvis en av dem mangler eller du har spørsmål.

Beste Budget Gaming CPU for 2021: Våre valg

Vi har gjort forskningen slik at du ikke trenger det, her er listen vår over de beste budsjett-spill-CPU-ene.

#1. Intel Pentium Gold G6400

Kjerner: 2 | Tråder: 4 | Boost klokke: Opptil 4 GHz | Overklokkebar?: Nei

Intel Pentium Gold G6400 er vårt valg for beste spill-CPU under $100. Den får ikke mye mer budsjett enn en dual-core CPU, selv om dual-core har fire tråder i disse dager. Med en boost-klokke på opptil 4 GHz er enkeltkjerne-ytelsen til denne chp-en ingenting å nyse for, og vil gjøre den overkill for 60+ FPS i eldre spill. Mer banebrytende moderne spill, spesielt med mange spillere (dvs. Battle Royales) kan gjøre at denne CPU-en fungerer mye hardere, spesielt hvis du har ting som kjører i bakgrunnen.

Hvis du bare trenger en CPU for så billig som mulig, er det ganske vanskelig å gå galt med en Intel 400 Series Pentium. Den bør behandle deg godt hvis du ikke forventer at den skal spille superkrevende spill med den.

Bedømmelse: Beste spill-CPU under $100

#2. AMD Athlon 3000G APU

Kjerner: 2 | Tråder: 4 | Boost klokke: Opptil 3,5 GHz | Overklokkebar?: Ja

  Hvordan endre passord på iPhone

Klem ut Doom Eternal med 720p og 30 FPS med denne babyen. Det er ytelse og grafikk på Nintendo Switch-nivå, om ikke bedre!

Å pare dette med en faktisk GPU vil åpenbart gjøre det mye bedre. Faktisk, hvis du ønsker å oppgradere når markedet stabiliserer seg litt, bør du få en ~$200 GPU med dette at du kan spille komfortabelt med 60+ FPS i de fleste titler uten store problemer, takket være Zen-kjernene som tømmes inni. Senere kan du velge en bedre Ryzen-prosessor når du begynner å ønske å presse frameratene dine inn i neste generasjon.

Bedømmelse: Beste Budget Gaming APU

#3. Intel Core i3-10100F

Kjerner: 4 | Tråder: 8 | Boost klokke: Opptil 3,6 GHz | Overklokkebar?: Nei

Intel Core i3-10100F er den beste budsjett-spill-CPU vi vil anbefale til folk flest. I skrivende stund er den godt under $150 og tilbyr den beste spillytelsen av noe annet enn en i5 i prisklassen under $200. Dette er takket være de 4 kraftige kjernene, som hver kjører to tråder og viser seg passende for moderne spillmotorer laget for å bruke flere kjerner. Selv for eldre spill som ikke kan utnytte denne CPUen til det fulle, bør enkeltkjerne-ytelsen i spill tillate enkel spilling med 100+ FPS i alle unntatt de mest krevende moderne spillene.

Selv utenom spilling bør Intel Core i3-10100F vise seg å være i stand til å utføre noe lett produktivitetsarbeid på siden – dette er tross alt en åttekjernes CPU for en pris.

Bedømmelse: Beste Budget Gaming CPU

#4. Intel Core i5-9400F

Kjerner: 6 | Tråder: 12 | Boost klokke: Opptil 4,1 GHz | Overklokkebar?: Nei

Hvis du ønsker å bruke så lite penger som mulig, men også maksimere ytelsen per dollar, hører vi deg. Hvis det beskriver deg godt, anbefaler vi Intel Core i5-9400F. Det kan være på siste generasjons Intel 300 Series-brikkesett, men det tilbyr det meste av ytelsen til den nyere 10400F til en mye lavere pris. Med seks kjerner og tolv tråder er denne CPU-en mer enn godt utstyrt for 120+ FPS i moderne spill, og bør til og med vise seg å være i stand til noen strømme- og videoarbeidsbelastninger på siden.

Imidlertid kommer denne allsidigheten til en høyere pris enn noe annet alternativ på denne listen – spesielt hvis du bestemmer deg for å velge den nyere 10400F i stedet, noe du kanskje må når denne endelig går ut av lager.

  Slik teller du kriterier for datamatching i Google Sheets

Bedømmelse: Beste budsjett sekskjerners spill-CPU / Beste spill-CPU under $200

Dette er ikke tilgjengelig, eller foretrekker å være på Intel 400 Series-brikkesettet? Skaff deg Intel Core i5-10400F i stedet – det er en litt bedre versjon av denne CPU.

Kjøpe den beste budsjettspille-CPU: FAQ

Er du usikker på hva som er riktig for deg etter å ha lest alt dette, eller vil du bare ha litt ekstra informasjon? Fortsett å lese, vi har deg dekket.

AMD vs Intel: Plattform, kompatibilitet og kostnad

Mens Intel dominerer denne listen, er det fortsatt noen grunner til å velge AMD CPU i stedet, spesielt hvis du planlegger å få fremtidige oppgraderinger.

Det er tre primære brikkesett i denne artikkelen: 2 fra Intel, 1 fra AMD. 2 fra Intel er 300-serien og 400-serien for deres henholdsvis 9. og 10. generasjons Core-prosessorer. 1-eren fra AMD er 3000-seriens brikkesett, som samsvarer med AM4-sokkelen og 3. generasjons Ryzen-prosessorer.

Intel 300-serien og Intel 400-serien er på forskjellige stikkontakter, noe som betyr at det ikke er kompatibilitet mellom de to. Og siden det er Intel, vil en ny sokkel komme om 2 år og kutte oppgraderingsmulighetene dine. Hvis du har tenkt å oppgradere med et Intel-oppsett, anbefaler vi definitivt å gå med en 10. generasjons Intel CPU og 400-seriens hovedkort.

AMD-alternativet med 3000-serien og AM4-kontakten tilbyr et interessant alternativ. AM4-sokkelen kommer sannsynligvis til å bli erstattet på et tidspunkt i løpet av de neste 2-4 årene, men det er en overflod av AMD-brikker til ypperlige priser (spesielt brukt) tilgjengelig på markedet, og sokkelen ble nylig utgitt av den 5. Gen Ryzen 5000 CPUer. Selv om en BIOS-oppdatering kan være nødvendig, åpner det å gå med AMD oppgraderingsalternativene dine til et mye bredere utvalg av CPUer til lavere priser.

Hvor mange kjerner trenger jeg?

For spill? Det kommer an på.

Generelt anses 4 kjerner for å være der du ønsker å starte for moderne spill, spesielt moderne flerspillerspill. 6 er der du gjør det bra, spesielt hvis du har SMT for å doble trådantallet også. Det er fordeler som går forbi 6-kjerner, men de er utenfor denne prisklassen og er heldigvis ganske marginale, spesielt hvis du bare sikter mot 60+ FPS i moderne spill.

  Se opp: Denne Verizon Smishing-svindel er gal realistisk

Utenom gaming kan det å ha en firekjerner eller bedre hjelpe til med arbeidsbelastninger som videogjengivelse og live-streaming med veldig lette (les: gamle) spill på siden.

Dual-core prosessorene på denne listen vil normalt ikke være egnet for spill i det hele tatt, men tillegget av SMT/Hyperthreading på begge brikkene lar dem bedre sjonglere bakgrunnsoppgaver og fokusere mesteparten av kjernekraften på spillene som aktivt kjøres.

Hvor mye betyr klokkehastigheten, og bør jeg overklokke?

Klokkehastighet vil heldigvis være en veldig god måte å måle hvordan CPU-er sammenligner med hverandre i denne artikkelen. Dette er fordi hoveddelen av utvalget vårt er moderne Intel Core-prosessorer, så deres underliggende kjernearkitektur er nesten identisk. Brikkene med de høyere boost-frekvensene vil kunne oppnå høyere enkeltkjernehastigheter, noe som bør resultere i en liten økning i spillytelsen – selv om tilstedeværelsen av flere kjerner utgjør en større forskjell.

Når det gjelder overklokking, kan nesten ingen av CPUene vi har valgt overklokkes – med unntak av AMD Athlon 3000G. Denne brikken kan enkelt overklokkes til ~4 GHz, og å gjøre det vil forbedre ytelsen ytterligere i spill, med eller uten hjelp av den integrerte grafikken. Intel-brikkene er likevel det beste alternativet generelt hvis du ikke bruker integrert grafikk.

Hvordan påvirker en CPU spillytelsen? Er ikke min GPU viktigere?

interessant nok betyr CPU-er mye mer for spillytelse enn de fleste kanskje tror. Selv om det er sant at en flott GPU er det som lar deg presse høyere oppløsninger og visuell kvalitet, kan høyere bildehastigheter bare oppnås ved å få bedre CPUer. Dette er fordi CPU-en bestemmer den maksimalt mulige bildehastigheten du kan oppnå med systemet ditt, selv med grafikkinnstillingene i spillet skrudd til det absolutt laveste.

Imidlertid, hvis det eneste målet ditt er å oppnå 60+ FPS i spill, slutter å få en CPU som er mye dyrere enn én i denne artikkelen, å gi like mye mening, spesielt hvis du ikke planlegger å gjøre noe ikke-spill med den. I så fall, ja, å bruke mer på GPU vil gjøre en større forskjell når det gjelder visuell troskap og opplevelse.

Avskjedsord

Og det er det!

Vi håper denne artikkelen fortalte deg alt du trengte å vite om budsjett-CPU-er som for øyeblikket er tilgjengelige på markedet. Selv om du bare har $100 å bruke på en CPU, er det noen gode alternativer for deg.

Legg gjerne igjen en kommentar nedenfor hvis du har spørsmål eller bekymringer. Ellers håper vi denne artikkelen hjalp, og at AMD begynner å konkurrere/bli på lager i dette sortimentet igjen!