Beste RAM for Ryzen CPUer (kjøpsveiledning) i 2021

Det er kanskje ikke lett å finne den beste RAM-en for Ryzen-CPUer hvis du ikke vet hva du skal se etter, men heldigvis har vi deg dekket. Mens Ryzen CPUer notorisk er mer avhengige av å ha god RAM enn Intel CPUer, vil det å sikre at du har god RAM med Ryzen CPU aktivere den bransjeledende multi-core ytelsen som disse brikkene er kjent for sammenlignet med Intel-motpartene.

Vet du ikke så mye om RAM og så videre? Ikke bekymre deg – vi har begrenset den beste RAM-en for Ryzen-CPU-er for deg å velge mellom, og skrevet en detaljert kjøpsguide for å hjelpe deg med å gjøre et informert kjøp.

Beste RAM for Ryzen CPUer

Vi har gjort undersøkelsene slik at du ikke trenger det; dette er vår liste med den beste RAMP for AMD Ryzen-prosessorer.

#1. ADATA XPG GAMMIX D30 (16 GB-sett)

Kapasitet: 16 GB | Hastighet: 3000 MHz | CAS: 16 | Konfigurasjon: 2×8 GB (dobbel kanal)

Vil du bare skaffe deg litt god Ryzen RAM og ikke er så opptatt av hva du får så lenge det fungerer bra og ikke bryter banken?

ADATA XPG GAMMIX D30-settet er vårt ideelle valg for deg. Det er et av de billigste tilgjengelige RAM-settene som oppfyller alle minimumsspesifikasjonene våre for god Ryzen RAM. Lav CAS-latency, en hastighet på 3000 MHz og en Dual-Channel-konfigurasjon, alt til en ganske god pris. Det er ingen reelle ulemper her, med mindre du ikke liker utseendet til den hvite kjøleribben på selve RAM-en.

Dette valget er ikke tilgjengelig? Skaff deg ADATA XPG Z1 i stedet, som har de samme spesifikasjonene, men en rød kjøleribbe.

  Slik sletter du alle bilder fra iPhone

Bedømmelse: Beste budsjett-RAM for Ryzen

#2. G.Skill Ripjaws V (16 GB-sett)

Kapasitet: 16 GB | Hastighet: 3600 MHz | CAS: 18 | Konfigurasjon: 2×8 GB (dobbel kanal)

Hvis du vil ha noe litt bedre enn «bare bra nok», så anbefaler vi på det sterkeste dette G.Skill Ripjaws V-settet.

Mens CAS-latensen har økt litt til 18, veier hastighetsøkningen til 3600 MHz mer enn opp for det i faktisk ytelse. Den svarte kjøleribben skal også tillate at denne RAM-en passer med omtrent hvilken som helst PC-konstruksjon du legger den inn i – ingen skurrende primærfarger her!

I tillegg, mens prisen er litt høyere enn vårt andre alternativ, er den egentlig bare litt høyere (omtrent ti dollar i skrivende stund, selv om dette vil variere over tid).

Dette er valget vi vil anbefale til de fleste spillere som bruker Ryzen CPUer – forbedringer kan sikkert gjøres, men for praktiske spillformål bør dette være alt du trenger.

Bedømmelse: Beste RAM for Ryzen Gaming

#3. G.Skill Ripjaws V (CL16 16GB-sett)

Kapasitet: 16 GB | Hastighet: 3600 MHz | CAS: 16 | Konfigurasjon: 2×8 GB (dobbel kanal)

Hvis du vil ha flott RAM for Ryzen med så få kompromisser som mulig, er dette Ripjaws V-settet det du leter etter. Det er mye likt det som er oppført rett ovenfor, men med noen få viktige forskjeller: de fleste, nemlig, oppnår den hastighetsøkningen til 3600 MHz uten å øke CAS-latensen fra 16. De andre nøkkelpunktene står fortsatt – svart kjøleribbe som fungerer med omtrent ca. hvilken som helst konstruksjon, perfekt for spilling og andre tunge applikasjoner, etc.

Dette kompromissløse valget har imidlertid noen egne ulemper – nemlig en høyere pris og lavere tilgjengelighet.

Bedømmelse: Beste RAM for Ryzen (utvalgt kompromiss)

#4. G.Skill Trident Z RGB

Kapasitet: 32 GB | Hastighet: 3600 MHz | CAS: 16 | Konfigurasjon: 2×16 GB (dobbel kanal)

Sist men absolutt ikke minst er vårt RGB/32GB-valg!

G.Skill Trident Z RGB-settet har alle spesifikasjonene du har kommet til å forvente av god Ryzen RAM nå – 3600 MHz med en knirkende 16 CAS latency. Legg litt RGB på den og doble kapasiteten opp til 32 GB, og gratulerer: du har konfigurert et avansert minne som skal fungere perfekt med Ryzen 7 eller Ryzen 9 CPU!

  Hvorfor vi ikke kan anbefale Wink Hubs lenger

Med disse forbedringene (spesielt RGB), kommer det imidlertid en kostnad. En veldig bokstavelig kostnad – dette er det dyreste alternativet på denne listen med en betydelig margin. Hvis det imidlertid ikke er et problem – spesielt hvis du kjøper 32 GB RAM-sett – så anbefaler vi dette på det varmeste.

Vil du ha et 32 ​​GB-sett for litt billigere og bryr deg ikke om RGB? Få dette 32 GB Ripjaws V-settet i stedet – det har de samme spesifikasjonene.

Bedømmelse: Beste RAM for Ryzen med RGB

Alt du trenger å vite om Ryzen RAM

Les gjennom anmeldelsene våre og fortsatt ikke sikker på hva du skal velge, eller hoppet du ned her for å finne informasjonen du trenger å vite for en informert kjøpsbeslutning? Uansett, vi har deg dekket!

Hvorfor krever AMD Ryzen annen RAM sammenlignet med Intel Core-prosessorer?

Infinity stoff.

For å spesifisere, er Infinity Fabric en minneadministrasjonsteknologi i AMD CPUer og GPUer. Infinity Fabric i en AMD CPU er det som kobler hver del av CPUen til alle andre deler av CPUen, og til og med noen tilkoblinger til kortet og brikkesettet. Dette Infinity Fabric er en sentral del av det som gjør Ryzen-prosessorer så gode til å håndtere flertrådede arbeidsbelastninger, og ytelsen kan bli både positivt og negativt påvirket av RAM-en du velger å pare den med.

Hva gjør RAM bra for Ryzen?

Infinity Fabric, men også produksjonsprosessen.

Det er noen forskjellige måter å vurdere hva slags RAM som vil være bra for Ryzen CPUer.

De vanlige punktene med råd om kjøp av RAM forblir sanne:

Hastighet – Høyere er bedre
CAS-latens – Lavere er bedre
Kapasitet – Mer er bedre

Det er noen andre faktorer å ta hensyn til også. Hvis vi hadde skrevet denne guiden noen år tidligere, ville vi ha snakket lenge om Samsung B-Dies her. Samsung B-Dies ble inkludert i spesielle RAM-sett og muliggjorde enda bedre ytelse med Ryzen CPUer, men bare med små (5 prosent eller mindre) marginer. Siden disse ikke lenger produseres fra og med 2020 og denne artikkelen skrives i 2021, kommer vi ikke til å inkludere B-Die-valg i denne artikkelen – men med noen av de avanserte alternativene kan du ha Happy Accident din langt inn i en i alle fall.

  Hva er Google Meet-tidsgrensen for et møte

Hvorfor betyr konfigurasjon (dobbeltkanal, firekanal osv.) noe, og hva er det?

Når du installerer RAM på hovedkortet, har du noen forskjellige alternativer avhengig av antall tilgjengelige RAM-spor og RAM-pinner. Størrelsen på hovedkortet ditt har stor innvirkning på dette.

1 spor full / alle størrelser – enkelt kanal
2 Spor Full / Mini ITX – Dual Channel
4/8 spor full / Micro ATX & ATX – Quad Channel

Når RAM-en din kjører i Single Channel, betyr det at du bare har en enkelt RAM-pinne aktiv i systemet. Enkeltkanals RAM er begrenset til halvparten av den nominelle hastigheten på grunn av måten DDR (Double Data Rate) fungerer på.

DDR RAM fungerer etter hensikten når du har to identiske RAM-pinner som kjører i en Dual Channel-konfigurasjon. Dette lar RAM-en nå sine fulle hastigheter ved å synkronisere med en annen, identisk brikke.

Quad Channel forbedrer dette ytterligere, men bare marginalt – for eksempel dobles ikke hastigheten igjen. Det er DDR, ikke QDR.

Generelt gir Dual Channel den største ytelsesforbedringen, der Quad Channel bare gir marginale gevinster i spesifikke avanserte arbeidsbelastninger. Vi anbefaler alltid Dual Channel eller bedre når du kjøper RAM til systemet ditt.

Hvilken kapasitet passer for meg?

RAM-kapasiteten er ganske grei, heldigvis. Vi deler det opp nedenfor for deg.

Ikke-tung nettsurfing og lett produktivitet/spilling = 4 GB
Moderne spill og vanlig produktivitet/tung surfing (10+ faner i 2+ vinduer) = 8 GB
Tung produktivitet/spilling eller ekstrem nettsurfing (10+ faner i 3+ vinduer) = 16 GB
Ekstrem tung produktivitet (dvs. virtualisering, (spill)servere, og etc.) = 32+ GB
Bedriftsproduktivitet = 128+ GB, for å skalere med behov

Hvilken hastighet er riktig for meg?

RAM-hastigheten påvirker Ryzen-CPU-ene en god del mer enn den påvirker Intel-CPU-ene på grunn av det nevnte Infinity Fabric. Generelt anbefaler vi imidlertid å sikte på 3000 MHz som en grunnlinje for god ytelse med Ryzen CPUer. Høyere er fortsatt bedre, men forbi 3000 MHz-området vil forbedringene virke ganske marginale for de fleste brukere, hvis de i det hele tatt kan sees. Vi anbefaler imidlertid ikke å gå under 3000 MHz, da dette vil føre til at du i det minste mister litt ytelse.

Avskjedsord

Og det er det!

Vi håper at denne artikkelen hjalp deg med å finne riktig RAM for Ryzen-systemet ditt og lærte deg en ting eller to om den underliggende teknologien. Hvis du har andre spørsmål eller bekymringer, legg igjen en kommentar i kommentarfeltet nedenfor, så kommer vi tilbake til deg så snart som mulig!