Beste driveroppdateringsprogramvare for Windows 10 (anmeldelser 2024)

Hvis du ofte har dataproblemer som grafiske problemer når du prøver å nyte favorittspillene dine, kan du begynne å tenke med deg selv at PC-en din har blitt foreldet og må erstattes med en nyere, prangende og kraftigere.

Før du velger et så dyrt valg, bør du vurdere å oppdatere driveren din. Nedlasting og installasjon av Windows 10-drivere kan imidlertid være tidkrevende og forvirrende. Vurder heller å bruke en dedikert programvareapplikasjon. Du vil bli overrasket over hvor mange PC-problemer som blir fikset på denne måten.

Går tom for tid? Her er driveroppdateringene som inntar topplasseringene:

Driver Booster. Med et enkelt grensesnitt og intuitive funksjoner kan dette verktøyet raskt oppdatere enhetsdriverne og fikse spillkomponenter. Den har ekstra funksjoner dedikert til datamaskinvedlikehold.
Driver enkelt. Denne applikasjonen kan til og med oppdatere driverne for enheter som for øyeblikket ikke er koblet til datamaskinen din. Den støtter kun sertifiserte drivere lastet ned fra produsentens nettsted.
WinZip driveroppdatering. Etter å ha skannet datamaskinen, anbefaler programmet hvilke drivere som bør oppdateres. Den lager automatisk sjåførsikkerhetskopier før oppdatering og har en sikkerhetskopibehandling.
DriverPack-løsning. Den er helt gratis å bruke og har de nødvendige verktøyene for å oppdatere driverne til datamaskiner uten Internett-tilgang. Du kan også utforske driverdatabasen på den offisielle nettsiden.
Driverstøtte. Du kan instruere dette verktøyet til å anbefale bare universelle drivere hvis du ikke ønsker å installere drivere fra tredjepartskilder og risikerer feil på enheter. Den har flere tilgjengelige verktøy, som systemopprydding og planlagte oppgaver.
Driver talent. Den er pakket inn i et attraktivt grensesnitt og kommer med intuitive funksjoner for oppdatering av alle drivere og spillkomponenter med ett klikk. Driversikkerhetskopier og systemgjenopprettingspunkter settes opp automatisk.

Det kan være slitsomt og til og med farlig å prøve ut flere driveroppdateringsløsninger siden det er mange dårlig utformede applikasjoner som installerer inkompatible drivere, uten å ta hensyn til datamaskinens faktiske enhetskonfigurasjon.

Andre er fylt med annonser, bannere og tredjepartstilbud, noe som betyr at du risikerer å bli infisert med skadelig programvare. Men vi er her for å gi deg en hjelpende hånd ved å teste og gjennomgå et bredt spekter av verktøy for å finne den aller beste driveroppdateringsprogramvaren.

Hvorfor du trenger programvare for driveroppdatering

Windows laster ned og installerer drivere fra sin egen database så snart du kobler en ny enhet til datamaskinen. Hvis den ikke finner treff i databasen, bruker den Windows Update. Microsofts operativsystem klarer imidlertid ofte ikke å finne nyere drivere.

I stedet kan du besøke produsentens nettsted for hver enhet for å finne, laste ned og installere drivere på datamaskinen. Men det kan fort bli en tidkrevende oppgave. På toppen av det risikerer du å installere drivere som ikke støttes av enhetene eller operativsystemet. Med tiden kan dette føre til driverfeil, skjermproblemer, nettverkstilkoblingsproblemer og til og med Blue Screen of Death-feil.

Det er her en driveroppdatering kommer inn. Det er et program spesielt laget for å oppdage alle drivere som er installert på datamaskinen din, finne ut hvilke som er foreldet og finne nyere, kompatible versjoner på Internett.

Deretter kan den laste ned og installere alle drivere som kreves av PC-en. Det beste med det er at det hele er nesten helt automatisk. Hvis du vil, kan du fortsatt bestemme hvilke drivere du skal installere og hvilke du skal ignorere.

Det er mange driveroppdateringsverktøy på Internett. Dessverre er mange svindel og bør unngås for enhver pris. De utfører en fullstendig skanning av datamaskinen din, viser et alarmerende antall driverproblemer med store, dristige, skumle bokstaver, og tilbyr å gjøre alt bedre etter at du deler ut kredittkortinformasjonen din.

Men ikke alle applikasjoner er slik. Vi håndplukket de aller beste programvareverktøyene for driveroppdatering, som du kan sjekke ut nedenfor.

Her er nøkkelfunksjonene vi ser etter i en programvareløsning for driveroppdatering:

Effektivitet. Det er den første og viktigste regelen: et driveroppdateringsverktøy må nøyaktig oppdage foreldede drivere, alltid finne nyere versjoner på nettet hvis de er tilgjengelige, og installere dem på PC-en din uten problemer. Ellers fortjener ikke produktet din oppmerksomhet.
Stor, oppdatert driverdatabase. Et driveroppdateringsverktøy bør ha en enorm database med drivere å sjekke. Og denne databasen bør oppdateres jevnlig for å holde tritt med de siste utgitte enhetene.
Offline driveroppdateringer. Noen datamaskiner har ikke en fungerende Internett-tilkobling lenger fordi nettverksdriverne må oppdateres umiddelbart. Siden du ikke kan gå på nettet for å søke etter drivere, må du kunne oppdatere dem offline.
Sikkerhetskopiering og gjenoppretting. Problemer med enhetskompatibilitet vil garantert skje, så datamaskinen din må kunne rulle tilbake til den forrige, stabile versjonen. Et driveroppdateringsprogram bør automatisk lage en sikkerhetskopi av dine nåværende drivere før du utfører en oppdatering, samt gi deg muligheten til enkelt å gjenopprette sikkerhetskopien.
Hastighet. Du vil ikke bruke utallige timer på å vente på driverskanning, nedlasting og oppsett, så hastighet er en viktig faktor som ikke kan overses.
Søknadsdesign. Få driveroppdateringer som faktisk fungerer har et brukervennlig grensesnitt. Det nytter ikke å kaste bort tid på å finne ut hva hver knapp gjør, så en intuitiv design og alternativer er like viktig som applikasjonens effektivitet.
OS-støtte. Selv om mange PC-brukere har oppgradert til den nyeste Windows-utgaven, kjører noen fortsatt eldre operativsystemer som Windows XP. Microsoft har droppet støtte for dette utdaterte operativsystemet, men du kan fortsatt finne driveroppdateringer som fungerer med eldre Windows. Det er ikke et obligatorisk krav for å komme på denne listen, men det skader heller ikke.
Prisplaner og pengene-tilbake-garanti. De fleste programvareleverandører har droppet engangsbetalingsplanen til fordel for den abonnementsbaserte modellen, noe som gir mening for et driveroppdateringsverktøy siden det trenger regelmessig vedlikehold. Imidlertid bør den ha varierende planer for alle lommer. Og en pengene-tilbake-garanti gir deg trygghet i tilfelle du ikke er fornøyd med resultatene.
Antall installasjoner. Siden du vil begynne å betale for en applikasjons tjeneste, bør du kunne installere den på flere datamaskiner, ikke bare én. Kanskje du har flere datamaskiner som krever din oppmerksomhet når det gjelder å oppdatere drivere, eller kanskje du vil bruke verktøyet på familiens enheter også.

De beste driveroppdateringsverktøyene for Windows-PCer

Uten å holde deg på vent lenger, her er de øverste driveroppdateringsproduktene for Windows-datamaskiner.

1. Driver Booster

IObit Driver Booster tar kronen på listen vår over de beste driveroppdateringsapplikasjonene. Den har et utrolig intuitivt grensesnitt og alternativer, samt en enorm database med mer enn 4 500 000 drivere i standby. Verktøyet lager systemgjenopprettingspunkter og driversikkerhetskopier før du oppdaterer noe, slik at du enkelt kan gjenopprette sikkerhetskopier hvis noe går galt.

Videre har den en offline driveroppdateringskomponent som kan eksportere informasjonen til datamaskinen du ønsker å installere drivere på, samt laste ned og installere drivere på PC-en som ikke har Internett-tilgang. Det er ganske greit. Spillkomponenter og nedlastingsakselerasjon støttes.

Når det gjelder tilleggsfunksjoner, kan Driver Booster rense data fra koblede enheter, samle inn og vise systeminformasjon hvis du vil sjekke den gjeldende driversituasjonen til PC-en din, automatisk oppdatere drivere når systemet er inaktivt og sette opp en skanning planlegger (daglig, ukentlig, annenhver uke, månedlig). I tillegg kan den fikse lyd, nettverksfeil, oppløsning og andre enhetsfeil som kan forårsake systemkrasj.

Programmet støtter flere UI-språk og skinn. Du kan sette skanneprioriteten til siste eller mest stabile først, samt sette et krav om at skjermdrivere skal bestå Windows Hardware Quality Lab (WHQL)-testing. Det er også mulig å se historikken til oppdaterte drivere og aktivere stille modus slik at driveroppdateringer kan kjøres i bakgrunnen mens du er opptatt med å spille et spill eller jobber i en fullskjermapplikasjon.

  Ta opp Skype-tale-, video- og skjermdelingsanrop i Windows

IObit Driver Booster tilbyr en gratis prøveversjon for sin profesjonelle utgave, der alle programvarefunksjoner låses opp i en begrenset periode. Det er også en gratisversjon uten tidsbegrensninger, som lar deg oppdatere et par drivere gratis daglig. Men noen komponenter er utilgjengelige. Unødvendig å si at brukere kan velge hva de foretrekker.

Det årlige abonnementet er ganske billig ($22,95), dekker 3 PC-er, inkluderer 24/7 teknisk støtte, og kommer med en 60-dagers pengene-tilbake-garanti. Dessuten støtter den siste utgaven av Driver Booster Windows 10, 8.1, 8, 7, Vista og XP (både 32-bit og 64-bit). Den eneste ulempen med appen er at IObit hele tiden annonserer for sine andre produkter, som mange brukere juni finne skremmende. Men det er ingen risiko for skadelig programvare fordi den ikke har tredjepartstilbud.

2. Driver enkelt

Publisert av Easeware Technology Limited, Driver Easy er et superintuitivt driveroppdateringsverktøy og et av de beste for Windows-datamaskiner. Den skanner datamaskinen din for automatisk å finne utdaterte drivere og tilbyr å oppdatere dem alle samtidig. Den er også i stand til å oppdatere driverne til enheter som for øyeblikket ikke er koblet til PC-en din.

Før nedlasting og installering tilbyr Driver Easy å opprette et systemgjenopprettingspunkt som et sikkerhetskopi. Kun sertifiserte sjåfører som kommer rett fra produsenten tas i betraktning. Det gir deg muligheten til å undersøke systeminformasjon og lagre den til fil, sikkerhetskopiere drivere før oppdatering, gjenopprette sikkerhetskopien hvis systemet begynner å oppføre seg rart etter oppdateringen, og til og med avinstallere drivere.

Hvis datamaskinen din ikke kan gå på nett på grunn av problemer med Internett-tilgang, kan du utføre en frakoblet skanning og laste opp denne filen til en annen PC med Internett-tilgang, for å laste ned og installere de manglende eller utdaterte driverne. I tillegg kan du inspisere historikken til installerte drivere, velge mellom flere grensesnittspråk, se skjulte enheter og planlegge skanninger for å kjøre automatisk én gang, daglig, ukentlig, månedlig, ved systemoppstart, ved pålogging eller når systemet er inaktivt (flere planlagte oppgaver støttes også).

Applikasjonen er ikke gratis å bruke, men tilbyr en gratis demo hvor du kan teste de fleste funksjonene uten kostnad. Den kan ikke oppdatere noen drivere i demomodus. På den lyse siden laster Driver Easy ned drivere til datamaskinen din slik at du kan utføre en manuell oppdatering hvis du ikke er interessert i å kjøpe den profesjonelle utgaven.

Driver Easy Pro kan installere driverne én om gangen eller sette alt i en kø for å oppdatere alt med ett klikk og uten din innblanding. Den har høyhastighets drivernedlastinger og gratis teknisk støtte for PC. Et 1-års abonnement koster $22,95, dekker kun 1 PC, og kommer med en 30-dagers pengene-tilbake-garanti.

3. WinZip driveroppdatering

Eid av selskapet bak det populære filarkiveringsverktøyet, WinZip Driver Updater er en topp driveroppdateringsprogramvare som utfører en automatisk enhetsskanning, identifiserer gamle drivere og anbefaler oppdateringene som er nødvendige for å forbedre stabiliteten til datamaskinen din.

Etter enhetsskanningen forteller WinZip Driver Updater deg hvilke drivere som er oppdatert og hvilke som er foreldet. Du kan inspisere informasjonen til hver adapter, for eksempel dato og versjon av den installerte og tilgjengelige driveren, sammen med produsentens navn. Oppdateringen kan utføres med ett klikk, enten du vil håndtere én adapter eller alle.

En sikkerhetskopibehandling er integrert med applikasjonen slik at du kan lage en komplett eller individuell sikkerhetskopi av systemdrivere for å enkelt gjenopprette dem senere hvis datamaskinen din begynner å oppleve stabilitetsproblemer. Videre oppretter WinZip Driver Updater et systemgjenopprettingspunkt før hver driver oppdateres.

Du kan velge mellom flere språk for brukergrensesnittet, legge til drivere i en ekskluderingsliste for å sikre at de ikke vises i fremtidige skanninger, samt sette opp en planlegger for å kjøre driverskanning og oppdateringsoppgaver én gang, daglig, eller ukentlig.

Programvareverktøyet for driveroppdatering har en gratis demo som lar deg oppdatere kun én driver. For flere funksjoner må du kjøpe en 1-års abonnementsplan for $29,95, som inkluderer en 30-dagers pengene-tilbake-garanti. Den kan kun installeres på én PC, på Windows 10, 8, 7, Vista eller XP.

Selv om grensesnittet er enkelt å bruke, etterlater designet mye å være ønsket, noe som gjør at WinZip Driver Updater ser ut som den hører hjemme med Windows XP. På toppen av det støtter den ikke offline driveroppdateringer.

4. DriverPack-løsning

DriverPack Solution er et gratis program som inneholder drivere for alle større Windows-utgaver, inkludert Windows 10, 8.1, 8, 7 og XP. Den kan laste ned og installere driverne som kreves av datamaskinen med ett klikk.

Du kan bruke en nettversjon som kobles til DriverPacks nettdatabase for å finne og laste ned drivere, eller du kan velge to offline-versjoner (med eller uten nettverksdrivere) for bruk på datamaskiner uten Internett-tilgang. Hvis du er interessert i å studere programmets database, kan du søke etter drivere på den offisielle nettsiden.

Driveroppdateringsverktøyet har en intuitiv modus for tilfeldige brukere som automatisk kan bruke de anbefalte driveroppdateringene. Eller du kan bytte til ekspertmodus for å undersøke hver enhet, bestemme hvilke drivere du ønsker å oppdatere, samt velge driverne du vil ta hensyn til for oppdateringen mens du ekskluderer resten.

DriverPack Solution viser versjonen av gjeldende og nye drivere, og du kan be den om å vise tilleggsinformasjon som produsentens navn og driverfilbane. Den oppretter systemgjenopprettingspunkter og sikkerhetskopier før oppdateringer, og den har en systemsjekkfunksjon som sørger for at datamaskinen din fungerer normalt etter driveroppdateringene. I tillegg kan du se systeminformasjon og velge mellom en rekke brukergrensesnittspråk.

På minussiden, selv om DriverPack Solution er gratis å bruke, er den fylt med tredjepartstilbud, som du ved et uhell kan klikke for umiddelbart å installere uønsket programvare. Faktisk blir applikasjonen sett på som mistenkelig av Windows Defender og andre anti-malware-løsninger, som hindrer deg i å distribuere den med mindre du legger den til i hvitelisten. Denne oppførselen alene er nok til å få brukere til å se på alternative driveroppdateringsapper.

5. Driverstøtte

Tidligere kjent som Driver Detective, Driver Support er et brukervennlig program som kan søke på datamaskinens enheter for å finne ut hvilke som har foreldede, manglende, korrupte eller inkompatible drivere. Den kan til og med oppdatere driverne for maskinvarekomponenter som for øyeblikket ikke er koblet til PC-en din.

Du kan sjekke ut beskrivelsen, filstørrelsen, gjeldende og nye versjoner som er tilgjengelige for hver driver, og instruere programmet til å anbefale bare universelle drivere hvis du ønsker å være på den sikre siden og ikke risikere å forårsake PC-krasj. Programmet kommer med Windows-optimaliseringstjenester, et systemoppryddingsverktøy, samt ukentlige og månedlige planlagte driverskanninger.

En unik komponent kalt Easy Migrator er designet for å lagre en driverkonfigurasjon og overføre den til en USB-flash-stasjon, for enkelt å distribuere den på en annen datamaskin. Det er også nyttig for raskt å installere den tilpassede driverkonfigurasjonen på PC-en etter tilbakestilling av Windows til standard.

Driverstøtte kan ikke testes gratis, og det er den dyreste driverprogramvareløsningen på denne listen siden et 1-måneders abonnement koster $9,99. Årlige abonnementer er ikke tilgjengelige. Du kan sette den opp på Windows 10, 8, 7 og Vista.

6. Driver talent

Driver Talent, omdratt fra DriveTheLife, er et moderne utseende og brukervennlig Windows-verktøy som kan skanne PC-en din for å sjekke alle drivere og spillkomponenter med ett klikk. Den oppretter automatisk et systemgjenopprettingspunkt før du laster ned og installerer sertifiserte drivere, slik at du kan angre alle endringer hvis operativsystemet ditt begynner å gi deg problemer senere.

Driver Talent har et område kalt Rescue Center, som gjør det mulig å sikkerhetskopiere, gjenopprette og avinstallere drivere. Når det kommer til eksterne enheter som skrivere eller USB-flash-drivere, kan du instruere appen til å utføre søket normalt eller ved å gi den en nettverksadresse. Den kommer fullpakket med ekstra verktøy for å vise maskinvareinformasjon, reparere lydfeil og fikse spillproblemer. Driveroppdateringer kan ekskluderes fra Windows Update.

Dessuten kan applikasjonen forhåndslaste ned stabile drivere for gjeldende PC eller en annen, noe som er praktisk når du forbereder operativsystemet ditt for en større oppgradering eller tilbakestilling. Du kan også utføre en driveroppdatering frakoblet for en PC uten Internett-tilgang ved å opprette en maskinvareprofil på den frakoblede datamaskinen, eksportere den til en fil og overføre den til en annen PC med Internett-tilgang for å kunne laste ned de kompatible driverne.

  Hvordan åpne og tilpasse handlingssenter i Windows 11

Gratisutgaven av Driver Talent kan ikke oppdatere noen drivere, men den kan laste dem ned til PC-en din for å vise at den er effektiv. Fra det tidspunktet kan du manuelt oppdatere driverne eller kjøpe den profesjonelle utgaven. Du bør være glad for å vite at flere betalingsplaner er tilgjengelige til rimelige priser, fra et årlig abonnement for 1 PC og $12,95 til en levetidsplan for 3 PCer og en engangsavgift på $35,95 (gratis oppdateringer og teknisk støtte). En 30-dagers pengene-tilbake-garanti er også inkludert.

7. Snappy driverinstallasjonsprogram

Snappy Driver Installer (SDI) er en suveren driveroppdateringsapplikasjon som er gratis og åpen kildekode. Du trenger ikke engang å installere programmet siden det er bærbart: bare last det ned til PC-en og start den kjørbare filen. Den støtter Windows 10 og går langt tilbake til Windows 2K, noe som gjør den kvalifisert selv for de eldste datamaskinene der ute.

Det er to versjoner tilgjengelig for nedlasting: SDI Lite for datamaskiner med Internett-tilgang, og SDI Full for maskiner uten nettforbindelse. Den fullstendige utgaven er komplett og stor (over 20 GB). Når du starter SDI Lite, kan du laste ned hele pakken med drivere, bare få nettverksdrivere eller laste ned indekser (anbefalt) for å skanne PC-en din, identifisere enhetene dine og finne de samsvarende driverne.

Grensesnittet til Snappy Driver Installer er ikke så prangende som de andre kommersielle produktene på denne listen, og noen brukere kan synes det er skremmende. Men etter nøye undersøkelse bør du kunne kjøre dette programmet uten problemer.

Du kan velge driverne du ønsker å laste ned og installere alle med ett klikk, samt be Snappy Driver Installer om å opprette et systemgjenopprettingspunkt før en oppdatering eller starte datamaskinen på nytt etter installasjonen.

8. DriverMax

DriverMax er laget av Innovative Solutions og er en flerspråklig driveroppdateringsløsning som fungerer med Windows 10, 8, 7, Vista, XP og Server-utgaver. Den har et brukervennlig grensesnitt og en database med over 2 300 000 drivere.

Applikasjonen skanner PC-en din for utdaterte, ukjente og oppdaterte drivere. Det gir deg muligheten til å finne ut gjeldende og nye driverversjoner før oppdatering, alle enheter som støttes av en spesifikk driver, og hvorvidt filene er digitalt signert av driverprodusenten og sikre for skadelig programvare.

Du kan velge alle enheter for driveroppdatering, be verktøyet om å opprette et gjenopprettingspunkt før du oppdaterer en driver, ignorere spesifikke oppdateringer eller enheter og opprette et sjåførarkiv. Frakoblede skannefiler kan opprettes for å laste dem ned fra en annen PC med Internett-tilgang og installere dem på den gjeldende, frakoblede datamaskinen.

Når det gjelder å angre endringer og gjenopprette innstillinger, kan du bruke et systemgjenopprettingspunkt, en tidligere opprettet sikkerhetskopi, en tilbakeføring av driveren eller en tidligere nedlastet driver. Planlagte sjåførskanninger støttes på daglig, ukentlig eller månedlig basis.

Gratisutgaven har de fleste funksjonene ulåst, men du kan laste ned et par drivere daglig og opptil 10 hver måned, så det er rikelig med slingringsmonn til å teste funksjonene. DriverMax har flere tilgjengelige abonnementsplaner, fra 1 måned for $14,51 til en levetidsplan i bytte mot en engangsbetaling på $29,80. Gratis teknisk støtte er inkludert, sammen med en 30-dagers pengene-tilbake-garanti.

9. DUMo

DUMo (Drivers Update Monitor) er utviklet av KC Softwares og er en freemium-applikasjon for Windows-datamaskiner, som du kan bruke for å holde PC-ens drivere trygge og oppdaterte. Den oppdager automatisk den installerte maskinvaren din, finner nyere drivere som er kompatible med operativsystemet ditt, og tilbyr å installere de nyeste versjonene på datamaskinen din.

DUMo er flerspråklig og kompatibel med Windows 10, 8 og 7 (både 32-bit og 64-bit). Den har et installasjonsprogram og en bærbar utgave, som betyr at du kan lagre den bærbare versjonen på en USB-flash-stasjon for å oppdatere driverne til enhver PC du kommer i kontakt med. Du kan hente drivere fra KC Softwares eller produsentens nettsted, hoppe over eller ignorere oppdateringer og eksportere listen over driveroppdateringer til filen.

Grensesnittdesignen etterlater mye å være ønsket, men DUMo gjør opp for det ved å vise lett tilgjengelige knapper med intuitiv funksjonalitet. Hvordan det fungerer er at etter et enhetsoppsett må du dobbeltklikke på driveren du ønsker å oppdatere. DUMo åpner en ny fane i nettleseren din, hvor du kan klikke på en knapp for å utføre nedlastingen.

KC Softwares annonserer DUMo som 100 % GRATIS å bruke, noe som er misvisende, siden du ikke kan utføre noen driveroppdateringer. På den lyse siden kan du kjøpe en livstidslisens av den profesjonelle utgaven for en engangsbetaling på $21. Pro-versjonen gir forbedret ytelse og prioritert støtte.

10. AVG driveroppdatering

Eies av AVG, det anerkjente Internett-sikkerhetsselskapet, AVG Driver Updater tilbyr en rask løsning for å fikse og oppdatere enhetsdrivere. Den konsulterer en database med over 5 000 000 drivere i et forsøk på å gjenvinne stabiliteten til PC-en din ved å reparere korrupte, manglende, skadede, ikke-støttede eller foreldede drivere.

Med et slankt grensesnitt og enkle alternativer, dykker programmet inn i datamaskinens maskinvarekonfigurasjon helt fra starten, og kjører en skanning for å oppdage alle utdaterte drivere. Alle elementer er valgt som standard for oppdatering, og du kan se detaljer som gjeldende og nyeste driverversjon.

Eventuelle oppdateringer kan hoppes over eller drivere kan ignoreres. AVG Driver Updater støtter flere språk for grensesnittet og oppretter automatisk et systemgjenopprettingspunkt før du prøver å oppdatere en driver.

Den støtter imidlertid ikke tilleggsfunksjoner, for eksempel driversikkerhetskopiering eller offline driveroppdateringer. Et 1-års abonnement for 1 PC koster $39,99 og inkluderer en pengene-tilbake-garanti. På den lyse siden laster gratisutgaven ned og oppdaterer drivere uten begrensninger.

11. Outbyte driveroppdatering

Tidligere kjent som TweakBit Driver Updater, Outbyte Driver Updater er en pen applikasjon som ikke bare oppdaterer driverne dine, men også anbefaler systemjusteringer for å forbedre datamaskinens ytelse. Den er kompatibel med Windows 10, 8 og 7.

Etter en rask skanning gir Outbyte Driver Updater deg en systemoversikt og viser hvordan du sammenligner deg med andre maskiner. Du kan oppdatere alle utvalgte enheter med signerte drivere, ignorere eventuelle oppføringer, lage driversikkerhetskopier og gjenopprette sikkerhetskopier om nødvendig, samt aktivere varsler om CPU-overoppheting.

Verktøyet kan instrueres til å laste ned de mest stabile driverversjonene, selv om de er eldre. Den kan også inkludere usignerte drivere i søket hvis du ønsker dette. Videre støttes planlagte oppgaver på daglig, ukentlig eller månedlig basis. Det oppretter imidlertid ikke systemgjenopprettingspunkter før oppdateringer.

Dessverre kan ikke demoversjonen oppdatere noen drivere med mindre du aktiverer en engangsretting i bytte mot kontaktinformasjonen din. Prisen starter på $29,95 for 3 måneder og 1 PC, som inkluderer en 30-dagers pengene-tilbake-garanti.

12. Auslogics driveroppdatering

På grunn av applikasjonsdesignet virker Auslogics Driver Updater fishy, ​​men det er ganske effektivt når det gjelder å finne, laste ned og installere drivere som er kompatible med enhetene og operativsystemet. Verktøyet fungerer på Windows 10, 8.1, 8 og 7. Dets utseende, følelse og alternativer er nesten nøyaktig som TweakBit Driver Updater.

Auslogics Driver Updater viser gjeldende og nye driverversjon for alle enheter, og gir deg muligheten til å oppdatere alle med ett klikk, samt å ignorere eventuelle treff. Som standard oppretter den en sikkerhetskopi før hver oppdatering. Du kan imidlertid opprette en fullstendig driversikkerhetskopi i appen, eksportere eller gjenopprette sikkerhetskopier når som helst, aktivere planlagt vedlikehold og til og med la applikasjonen installere usignerte drivere og ignorere ustabile driverversjoner.

Programvareløsningen for driveroppdatering har flere språk for grensesnittet. Et 1-års abonnement koster bare $11,46, dekker 3 PC-er, inkluderer 24/7 gratis kundestøtte, og kommer med en 30-dagers pengene-tilbake-garanti. Inntil du bestemmer deg for å kjøpe den profesjonelle utgaven, kan du laste ned og installere én driver om gangen i gratisutgaven og vente noen minutter mellom oppdateringene – men det er det siden gratisversjonen er fullt funksjonell når det kommer til kjernen. driveroppdateringskomponent.

1. 3. Sjåfør geni

Driver Genius er en komplett programvareløsning for drivere, med funksjoner for sikkerhetskopiering, gjenoppretting og opprydding. Den søker raskt etter enheter med utdaterte drivere på datamaskinen din, og viser den gamle og nye driverens dato og versjon. Et systemgjenopprettingspunkt opprettes før hver oppdatering.

  Hibernate vs Sleep i Windows 10: Hva er forskjellen?

I tillegg kan du sikkerhetskopiere gjeldende brukte, originale Windows- og frakoblede enhetsdrivere, rulle tilbake drivere, gjenopprette dem fra en tidligere sikkerhetskopi eller rulle tilbake Windows til et tidligere gjenopprettingspunkt, samt fjerne ugyldige driverpakker fra systemet for å rydde opp enhetsdriverne og frigjør lagringsplass.

Driver Genius har en Toolkit-seksjon der du kan se maskinvareinformasjon, rense ugyldige enheter, fikse lydproblemer og nettverkstilkoblingsproblemer, eller bruke en systemoverføringsassistent til å sikkerhetskopiere OS-nettverksinnstillingene. Ekstra systemoptimaliseringsverktøy er inkludert for å øke hastigheten på SSD-er, optimalisere Windows-innstillinger og fjerne søppelfiler og ubrukte Windows-apper.

Du kan velge mellom flere brukergrensesnittspråk, sette opp driverskanninger til å kjøre automatisk hver dag, uke eller måned, og til og med aktivere maskinvareovervåking for å holde øye med CPU-, skjermkort- eller harddisktemperatur. Som du kan se, er Driver Genius mer enn en enkel driveroppdatering.

Gratisutgaven er funksjonell, men tidsbegrenset. Du kan få mer fra den profesjonelle versjonen for $22,95 (1 år og 3 PCer) eller platinautgaven for $32,95 (1 år og 50 dager og 3 PCer). Begge abonnementsplanene inkluderer en 60-dagers pengene-tilbake-garanti.

14. DriverFix

Laget av Kape Technologies, et Internett-sikkerhetsselskap som eier Private Internet Access og CyberGhost VPN, DriverFix er en Windows-applikasjon som lover å ta seg av datamaskinproblemene dine og forbedre spillytelsen ved å oppdatere driverne dine ved å bruke en database med 18 millioner driverfiler. Den støtter Windows 10.

Programvaren kjører en datamaskinskanning ved oppstart og viser alle foreldede drivere i en liste, inkludert filnavn, beskrivelse og dato for gjeldende og tilgjengelig versjon. Du kan velge alle elementer med ett klikk og utføre oppdateringen automatisk eller manuelt.

Verktøyet oppretter automatisk en driversikkerhetskopi før det oppdateres noe. Du kan også instruere den til å starte PC-en på nytt rett etter driverinstallasjon. Den har et oppdateringssenter hvor du kan se gjennom de nedlastede filene, åpne deres plassering i Filutforsker, sette oppdateringer på pause og starte datamaskinen på nytt.

DriverFix er en freemium-applikasjon. Den kan ikke automatisk oppdatere drivere i gratismodus, men den laster ned filene til datamaskinen din slik at du kan kjøre oppdateringen manuelt, noe som gjør gratisversjonen funksjonell.

Programmet er flerspråklig, har en iøynefallende design med intuitive alternativer, og kan laste ned flere drivere samtidig. Den oppretter imidlertid ikke systemgjenopprettingspunkter eller støtter offline driveroppdateringer eller planlagte oppgaver.

Prisplaner er tilgjengelige for 1 år og 1 PC ($19,95), 1 år og 3 PCer ($29,95), eller 1 år og 10 PCer ($39,95). De inkluderer 24/7 live teknisk og kundestøtte, samt en 60-dagers pengene-tilbake-garanti.

15. Driver Reviver

Driver Reviver, publisert av DriverSoft, sørger for at datamaskinen din kjører på et optimalt nivå ved å oppdatere dine utdaterte drivere. Den kjører en PC-skanning ved applikasjonsstart og avslører versjon, dato og type for installerte og tilgjengelige drivere.

Alle drivere velges automatisk for oppdatering, som du kan utløse med ett klikk. Driver Reviver oppretter et systemgjenopprettingspunkt før hver oppdateringsøkt og gir deg muligheten til å lage og gjenopprette driversikkerhetskopier i en Backup Manager.

Hvis du ikke vil oppdatere driveren til en bestemt enhet, kan du enkelt ekskludere den fra nåværende og fremtidige skanninger. Og hvis du ombestemmer deg senere, må du bare se gjennom listen over ekskluderinger. Som standard leverer verktøyet bare de anbefalte driveroppdateringene, men du kan inkludere alt i skanningen.

Driver Reviver støtter planlagte oppgaver for automatisk drivernedlasting og oppsett, som kan kjøres én gang, daglig eller ukentlig. Videre kan du velge mellom flere språk for brukergrensesnittet. Windows 10, 8, 7, Vista og XP støttes (både 32-bit og 64-bit).

Applikasjonsdesignet er ganske utdatert, dessverre, noe som får Driver Reviver til å virke som en svindel (det er det ikke, vi testet det). På toppen av det har den ikke offline driveroppdateringer. Den gode nyheten er at gratisversjonen tillater drivernedlasting og installasjon – du kan bare ikke oppdatere alle drivere samtidig. Kun én abonnementsplan er tilgjengelig: 1 år for 1 PC til $34,99, som inkluderer en 30-dagers pengene-tilbake-garanti.

16. SlimWare driveroppdatering

SlimWare Driver Update verifiserer maskinen din, oppdager automatisk de nødvendige oppdateringene og installerer dem umiddelbart. Den er kompatibel med Windows 10, 8, 7, Vista og XP. Du kan sjekke ut gjeldende og tilgjengelig versjon og utgivelsesdato før du fortsetter med oppdateringen.

Applikasjonen lager driversikkerhetskopier automatisk og gir deg muligheten til å enkelt gjenopprette dem senere hvis du begynner å oppleve enhetskompatibilitetsproblemer etter omstart av PC-en. Den støtter planlagte oppgaver, som kan konfigureres til å kjøre daglig eller ukentlig.

Demoversjonen tillater deg ikke å utføre oppdateringer, verken automatisk eller manuelt. Og dessverre støttes ikke offline driveroppdateringer i det hele tatt. Når det kommer til den profesjonelle utgaven, kan du velge grunnplanen for $19,97 (1 år, 1 PC) for levetidsplanen for $59,97 (5 PCer). Begge planene inkluderer en 60-dagers pengene-tilbake-garanti.

17. Driver hub

Driver Hub er et Windows-program som du kan bruke til å fikse og oppdatere alle enhetsdrivere, uten å måtte henvende deg til en ekspert for å få hjelp. Den er pakket inn i et pen grensesnitt med intuitive alternativer, har en database med drivere som oppdateres daglig, og støtter flere språk for brukergrensesnittet.

Etter en datamaskinskanning kan du veksle mellom to moduser: Enkel, som bare viser drivernavn, versjon og type, og Avansert, som avslører navn, versjon og dato for den anbefalte og alternative driveren. I tillegg lar avansert modus deg velge bort alle drivere du vil ekskludere fra oppdateringen.

Applikasjonen oppretter et systemgjenopprettingspunkt før nye drivere installeres. Videre kan du gjenopprette tidligere driverversjoner fra hovedvinduet til Driver Hub, samt raskt få tilgang til systemverktøy som Diskbehandling, Oppgavebehandling eller Kommandoprompt.

Driveroppdateringen kjører på Windows 10, 8 og 7. Den annonserer seg imidlertid feilaktig som 100 % gratis siden den har funksjoner som først blir tilgjengelig etter oppgradering til pro-utgaven. I tillegg må du være forsiktig så du ikke ved et uhell installerer uønsket tredjepartsprogramvare når du setter opp Driver Hub.

Driver Hub Pro legger til en oppgaveplanlegger for driverskanning og -oppdateringer, prioriterte drivernedlastinger, automatiske sikkerhetskopier, en virtuell assistent for enhetsfeilsøking og drivernedlastingshistorikk. Frakoblet driveroppdatering støttes ikke. Hvis du er interessert i pro-versjonen, kan du betale $9,95 for 30 dager og 3 PCer. Den kommer med en 30-dagers pengene-tilbake-garanti.

18. Ashampoo driveroppdatering

Ashampoo Driver Updater har en database med mer enn 150 000 enheter med 400 000 drivere, som oppdateres jevnlig. Den skanner automatisk datamaskinen ved oppstart og viser datoen for den tilgjengelige driveren. Alle drivere kan oppdateres samtidig i den profesjonelle versjonen. Imidlertid er gratisutgaven også funksjonell, fordi den kan oppdatere én driver om gangen.

Programvaren oppretter automatisk systemgjenopprettingspunkter og sikkerhetskopierer drivere før oppdatering. Du kan også utføre manuelle sikkerhetskopier, enkelt gjenopprette tidligere drivere eller tilbakestille Windows til et tidligere sjekkpunkt, ekskludere alle drivere fra skanningen, samt planlegge driverskanning og oppdateringsoppgaver én gang, daglig eller ukentlig.

GUI-en er attraktiv, enkel å bruke og støtter flere språk, men offline driveroppdateringer står ikke til din disposisjon. Du kan installere Ashampoo Driver Updater på Windows 10, 8 og 7. En ikke-kommersiell abonnementsplan for 1 år og 3 PC-er koster, $17,99, som inkluderer en 30-dagers pengene-tilbake-garanti.

19. Smart sjåførpleie

Smart Driver Care har utseendet og følelsen til Ashampoo Driver Updater. Den tilbyr støtte for alle store maskinvareenheter og datamaskinprodusenter, og den kjører på Windows 10, 8.1, 8 og 7. Du kan kjøre en PC-skanning ved appoppstart og oppdatere alle elementer med ett klikk. Verktøyet lager sjåførsikkerhetskopier og gjenopprettingspunkter automatisk før oppdatering, noe som gir deg muligheten til enkelt å gjenopprette drivere hvis du begynner å oppleve problemer med enhetskompatibilitet.

Det er mulig å lage en ekskluderingsliste over drivere som skal ignoreres fra eventuelle kommende skanninger, gjenopprette Windows til tidligere sjekkpunkter, samt planlegge driverskanninger og oppdateringer til å kjøre en gang, daglig eller ukentlig. Du kan imidlertid ikke utføre nedlastinger for å oppdatere driverne til en datamaskin uten Internett-tilgang.

Gratisutgaven av Smart Driver Care kan ikke oppdatere flere drivere samtidig, men du kan oppdatere én om gangen. Du kan kjøpe hele produktet for $39,95, som kommer med en 60-dagers pengene-tilbake-garanti.

Få en topp driveroppdatering for Windows-PCen din

En pålitelig programvareløsning for driveroppdatering sparer deg for mye bryderi når det kommer til vedlikehold av datamaskiner. Du kan bruke den til å fikse foreldede, manglende, korrupte eller ikke-støttede og feilfungerende enheter, for å forbedre ytelsen til maskinen din og spille spill uten grafiske problemer. Produktene på denne listen oppfyller disse kravene, så du må bare velge den du liker best.