Slik aktiverer du kamera på Omegle

Hva er Omegle?

Omegle er en gratis nettjeneste som lar brukere chatte anonymt med andre, uten å måtte registrere seg eller bekrefte identiteten din. Tilgjengelig på nettbasert og via telefonapplikasjoner, har det blitt et veldig populært middel for mennesker fra hele verden som chatter med andre. Slagordet «Talk to Strangers» gir en nøyaktig summering av funksjonen til Omegle.

Brukere er tilfeldig sammenkoblet med andre og har muligheten til å chatte via tekst, tale og video. Du har også muligheten til å legge inn interesser slik at du kan settes sammen med likesinnede og diskutere emner som interesserer deg.

Det viktigste som skiller Omegle fra andre sosiale medier og kommunikasjonsplattformer er at du ikke trenger å oppgi noen personlige detaljer for å bruke den. Du kan ha full bruk av tjenesten og forbli helt anonym. Dette betyr at identiteten din er beskyttet og at ingen av chattepartnerne dine vil vite hvem du er, med mindre du velger å avsløre den informasjonen.

  Har du nettopp kjøpt en Mac? 14 viktige apper du bør installere

Hvordan aktiverer du kameraet på Omegle

Du lurer kanskje på om du kan og hvordan aktivere kameraet på Omegle. Omegle var opprinnelig bare en tekstbasert tjeneste da den ble lansert tilbake i 2009. I 2010 hadde den lagt til tale- og videochat-alternativer. For å bruke tale- og videofunksjonene må du ha et fungerende webkamera og mikrofon. Men når du først har disse elementene, og faktisk mange datamaskiner kommer når innebygde versjoner og mobiltelefoner også har dem som standard, er det enkelt å aktivere dem for bruk på Omegle.

I Omegle velger du bare «Tillat» i innstillingsvinduet for Adobe Flash Player. En rullegardinliste for «Kamera» vises i videovinduet. Velg enten «ManyCam Virtual Webcam» eller «ManyCam Video Source.»

Deretter har du muligheten til å klikke kameraet av og på ved å trykke på ikonet på videoskjermen. Du kan også slå mikrofonen av og på på samme måte.

  Hvordan ta kontroll over Mac-menylinjen med bartender

Hvis du følger disse trinnene og finner ut at kameraet ikke fungerer, kan du feilsøke problemene med en rekke nettressurser.

Kan du bruke Omegle uten kamera?

Omegle gir deg fleksibiliteten til å chatte slik du ønsker. Du kan bare bruke tekst, tale eller video. Hvis du ikke har et kamera eller ikke ønsker å bruke et, kan du fortsatt gjøre full bruk av Omegles tekst- og talechat-alternativer. Noen mennesker foretrekker dette alternativet, siden det lar dem forbli helt anonyme og forbli usett av andre brukere.

Er Omegle trygt?

Omegle har sett sin del av kontroverser opp gjennom årene. Mens folk er tiltrukket av anonymiteten plattformen tilbyr, må det huskes at alle du chatter med også har fordelen av å være anonyme. Mens de fleste på nettet ikke er noen å bekymre seg for, kan muligheten til å forbli helt anonym tiltrekke seg noen mindre ønskelige brukere.

Omegle har tidligere blitt kritisert for ikke å ha et banningfilter og demonstrere dårlig måtehold. Noen brukere har klaget over nakenhet og seksuelt innhold i videoer. For å svare på disse bekymringene opprettet utviklere en moderert chat-funksjon, med mål om å la barn og tenåringer, så vel som voksne som ikke ønsker å se vokseninnhold, gjøre det trygt. For brukere som ønsker å se eller delta i utveksling av voksent innhold, er det også et umoderert chatteområde.

  InnerList sier at det er List-appen som mangler på iPhone

En av de største bekymringene som stadig kommer frem er om Omegle er barnevennlig. Hvis de bare gjør det innenfor de modererte rommene, er det mindre sannsynlig at de blir utsatt for upassende innhold fra andre brukere. Men hvis barn bruker plattformen uten tilsyn og går inn i de umodererte rommene, vil de sannsynligvis oppleve innhold som ikke er aldersegnet.

Når det gjelder generell sikkerhet for voksne, betyr det å tilbakekalle plattformen anonymt at ingen vil lære hvem du er med mindre du velger å avsløre identiteten din. Hvis du chatter uten kamera, vil heller ikke chattepartnerne dine se deg. Hvis du er bekymret for nettsikkerheten din, kan det være det beste alternativet for deg når du bruker Omegle.