CamFind bringer sin fantastiske bildesøk og gjenkjenning til Android

Å ta bilder fra smarttelefonen høres sikkert gøy ut. Bare pek og skyt, så har du øyeblikket lagret som et digitalt bilde. Men hva om du trenger å finne mer informasjon om et bestemt emne fra bildet? Tilbake i 2013 fikk iOS-brukere en fantastisk kamera-app utgitt på iTunes App Store ved navn CamFind som identifiserer motivet i fotografier, og deretter søker på nettet etter relevante resultater som lignende bilder, prissammenligninger og mer informasjon hentet fra forskjellige kilder . CamFind har endelig kommet seg til Google Play Store, og bringer sin kraftige bildegjenkjenningsteknologi til Android.

Det enkle grensesnittet til CamFind er det minst fengslende aspektet. Du har en kameraknapp nederst for å ta bilder, en klokke ved siden av som tar deg til historikken din, samt en annen knapp til høyre som lar deg endre språk eller få tilgang til talesøk-alternativet.

Talesøk-funksjonen fungerer i utgangspunktet som Google Nå, selv om den ikke er veldig nøyaktig de fleste ganger. Siden CamFind er en visuell søkemotor, kan du enten ta bildet ved å bruke kameraknappen, eller importere en eksisterende som allerede er lagret på enhetens lagring. Når du tar et bilde ved hjelp av det enkle kameragrensesnittet, starter bildegjenkjenningsprosessen i noen sekunder, hvor CamFind henter relevant informasjon fra forskjellige nettkilder.

Når appen har gjenkjent noe, i stedet for å ta deg rett til siden med søkeresultater, viser CamFind navnet på emnet den gjenkjente øverst på skjermen. Hvis du har «stemme»-alternativet slått på, leser det også teksten opp for deg. Du kan skyve tekstlinjen øverst til høyre for å vise flere alternativer som å endre søketekst eller bytte stemmefunksjonen.

Under testingen prøvde jeg å ta flere bilder av forskjellige objekter fra forskjellige vinkler og under forskjellige lysforhold, og resultatene var intet mindre enn spektakulære. CamFind fungerte mesteparten av tiden akkurat som annonsert. Å ta et bilde av en pandafigur presenterte lignende actionfigurer fra forskjellige internettkilder. Resultatsiden presenterer bilder og tekstresultater separat. I tilfelle de returnerte resultatene er feil, kan du alltid ta et nytt bilde.

CamFind er tilgjengelig gratis på Google Play, og fungerer på alle enheter med Android 2.2 og nyere.

Installer CamFind fra Play Store