Hvordan fjernstyre enhver IR-enhet med HTC One

Smarttelefonprodusenter har begynt å inkludere nyere og nyere maskinvarefunksjoner i tilbudene sine som stadig utvider horisonten for hva enheten din kan gjøre. Da Google introduserte NFC som en innebygd protokoll for Android, dukket det opp mange nyttige apper som lar deg dra full nytte av den nye funksjonen, fra umiddelbare betalinger til enkelt mediedeling med andre kapable enheter. I disse dager er en annen funksjon som vi ser i noen av de nyeste flaggskipene en innebygd IR Blaster, som lar enheten fungere som en fjernkontroll for TV, hjemmekino etc.

Selv om det er en veldig nyttig funksjonalitet å ha, med tanke på hvor mange IR-enheter vi vanligvis møter i vårt daglige liv, er problemet konfigurasjonen. HTC One, for eksempel, er et flaggskip som kommer med en innebygd TV-app for å bruke IR Blaster, men standardalternativene er begrenset til TV, kabelboks og hjemmekino. Teknisk sett betyr en IR Blaster at enheten skal kontrollere stort sett alt som krever en infrarød stråle, men telefonen lar deg ikke gjøre det. Den gode tingen er at det er en måte å konfigurere hvilken som helst IR-enhet for å fungere med HTC One, og jeg skal vise deg hvordan.

  5 Smarthome-enheter du ikke bør kjøpe

Før vi begynner, vær oppmerksom på at jeg har prøvd og testet dette kun for HTC One ved å bruke den opprinnelige TV-appen. Jeg er sikker på at det kan være slike triks for andre IR Blaster-utstyrte enheter også, men foreløpig gjelder denne veiledningen kun for HTC-tilbudet (jeg oppdaget dette da jeg prøvde å konfigurere kontorklimaanlegget med min HTC One, så du få kjernen).

I utgangspunktet, det du trenger å gjøre er å konfigurere en fjernkontroll med alternativet «produsenten er ikke oppført», slik at du kan få telefonen til å lære knappene ved hjelp av IR-blasteren. Vær oppmerksom på at du trenger den faktiske fjernkontrollen til enheten du prøver å konfigurere for oppsettet.

  Slik endrer du varslingslyden i Kik

Start den opprinnelige TV-appen på din HTC One, gå til Innstillinger og trykk på Rom.

Trykk på +-tegnet på listen over konfigurerte rom for å legge til et nytt, oppgi et navn for det nye rommet ditt (fortrinnsvis enhetsnavnet for lett å huske), og trykk på Neste.

Velg type enhet i neste skjermbilde. Siden vi skal konfigurere ting manuelt, kan du velge hva du vil fra de tilgjengelige alternativene, selv om det ikke gjenspeiler enheten du konfigurerer (jeg valgte TV for klimaanlegget).

Du vil bli vist en lang liste over TV-produsenter. Rull helt til bunnen og velg Produsent som ikke er oppført. Trykk på Neste når du er klar.

Du blir bedt om å oppgi navn for enhetens merke. Gi alt du liker her – det spiller ingen rolle.
Endelig er det tid for knappoppsett. Siden du valgte TV tidligere, vil du bli vist en layout som ligner på en TV-fjernkontroll. Du trenger ikke å konfigurere alle knappene – bare de du trenger.

  Slik multipliserer du tall i Google Sheets

Merk at for konfigurasjonen må du justere enhetens IR Blaster med enhetens egen fjernkontroll. HTC One viser et bilde på skjermen for å veilede deg, men bildet nedenfor bør hjelpe deg med å få ideen.

Når knappoppsettet er fullført, er HTC One klar til å fjernstyre enheten. Prøv det – det er faktisk veldig gøy å overraske folk at du kan kontrollere ting med telefonen din, spesielt hvis den er plassert på et offentlig sted.

Har du flere nyttige tips til oss i denne forbindelse? Legg igjen en kommentar nedenfor.