De 10 sikreste nettstedene for gratis nedlasting av programvare for Windows

Viktige takeaways

  • I mange tilfeller bør du holde deg til offisielle programvarenettsteder for de sikreste nedlastingene. Du vil unngå skadelig programvare og medfølgende søppel ved å laste ned direkte fra hjemmesiden til populær programvare.
  • Ninite er en pålitelig ressurs for masseinstallasjon av viktig Windows-programvare. Den avviser automatisk verktøylinjer og søppel, og sikrer en sikker og problemfri opplevelse.
  • Mange andre nettsteder for gratis nedlastinger er også tilgjengelige, med sine egne mindre fordeler.

Selv om det er mange steder på internett hvor du kan laste ned gratis programvare, er de ikke alle trygge. Mange nettsteder drar nytte av folk som leter etter gratis nedlastinger for å ramme deg med ondsinnede annonser, falske virusadvarsler eller til og med manipulerte filer. Unngå lyssky nedlastingssider og hold deg til disse pålitelige ressursene når du laster ned gratisprogram for Windows.

I tillegg til generelt omdømme og personlig erfaring brukte vi URLVoid for å sjekke nettsidens sikkerhet. Dette verktøyet sjekker nettsteder mot dusinvis av svartelister for sikkerhetsprogramvare. Hvert nettsted her fikk minst 38/40 (som betyr at alle unntatt én eller to skannere fant at nettstedet var rent).

1. Offisielle programvarenettsteder

Før vi kommer inn på sidene som tilbyr mange forskjellige Windows-programvare, er det verdt å huske at det tryggeste stedet å laste ned den mest populære programvaren ofte er rett fra den offisielle nettsiden. Hvis du ønsker å laste ned en nettleser, sikkerhetspakke, medieapp eller lignende, kan du ikke bli mye sikrere enn hjemmesiden.

Noe programvare kan fortsatt prøve å skaffe deg uønsket buntet søppel fra den offisielle nettsiden, men du kan være ganske sikker på at den er fri for skadelig programvare. Hvis du ikke kjenner nedlastingssiden til en app, vil et raskt Google-søk etter «last ned Spotify» eller lignende få opp en boks som tar deg rett til den. Bare sørg for at du er på den offisielle siden – bruk metoder for å sjekke mistenkelige nettsteder hvis du ikke er sikker.

  Hvordan lage en Copilot skrivebordssnarvei i Windows 11

Ninite er enkelt. Nettstedet viser deg en liste over populære programmer du kan velge, og du krysser av i boksene for alle appene du ønsker. Hvis du klikker på Get Your Ninite-knappen, får du en tilpasset installasjonsfil som samler alle de valgte programmene, slik at du kan installere dem i bulk.

Ninite er kjent for sin trygghet og sikkerhet. Den avviser automatisk verktøylinjer og ekstra søppel, kjører i bakgrunnen og krever ikke at du klikker på Neste igjen og igjen. Dermed er det ingen risiko for skadelig programvare eller medfølgende søppel. Å kjøre den samme installasjonsfilen senere vil føre til at Ninite automatisk oppdaterer alt du lastet ned opprinnelig.

Selv om det bare er noen få dusin apper på Ninite, tilbyr den mye Windows-programvare som Chrome, VLC, Zoom, LibreOffice og mer må ha. Husk det neste gang du setter opp en ny datamaskin.

Softpedia er en av de største nedlastingssidene som finnes; den har levert mer enn tre milliarder nedlastinger i løpet av årene. De mest populære appene oppdateres hver dag, slik at du kan få ren og skadelig programvare som også er så fersk som mulig.

På toppen av dette har den et brukervennlig grensesnitt som gjør det smertefritt å søke etter programmer på hvilken som helst plattform. Du kan bla gjennom det som nylig er oppdatert, eller søke ved hjelp av filtre som kategorier, sist oppdatert og pris. I tillegg til Windows finner du også Mac-, Linux- og Android-apper.

Selv om nettstedet ser ut som det ikke har blitt oppdatert siden 1990-tallet, har MajorGeeks vært et av de mest anerkjente nettstedene for programvarenedlasting på en stund.

Listen over de beste freeware-valgene er et flott sted å starte, men ikke vær redd for å bla gjennom venstre sidefelt og se gjennom alle slags høyt rangerte programmer som du kan finne nyttige. Ellers vil søk hjelpe deg med å finne det du leter etter.

  Reparer Angi brukerinnstillinger til driver mislyktes i Windows 10

FileHippo er et velkjent nettsted med tonnevis av aktive programmer delt inn i kategorier. Hver side tilbyr en beskrivelse av programvaren, sammen med dens krav og relatert programvare. Siden vil av og til be deg om å laste ned en annen app (for eksempel Opera) før den du ba om. Men dette er tydelig merket, lett å hoppe over, og skyver ikke lyssky søppel.

FileHippo går lenger ved også å tilby eldre versjoner av programvare. Selv om du vanligvis ikke bør installere utdatert programvare av sikkerhetsgrunner, er det et nyttig alternativ å ha i tilfelle du får problemer med den nyeste versjonen.

Download Crews nettsted skiller seg ut takket være sine korte, men informative beskrivelser på hver app-side. Disse er skrevet av ekte brukere, ikke bare kopiert og limt inn fra leverandørens nettside. Du vil lære hva hver app gjør, dens fordeler og eventuelle feil – pluss en dom for å oppsummere det.

Den øverste delen har utvalgte nedlastinger, noe som gjør det til et godt sted å komme i gang. Den har også en robust liste over alternativer for programvarelisenser, inkludert åpen kildekode, prøveprogramvare og mer. Dette lar deg se nærmere på nøyaktig hva slags gratis programvare du får.

FileHorse har ikke et enormt arkiv med programvare. I stedet fokuserer denne siden på å lagre de beste og mest nyttige programmene. Hver produktside har skjermbilder slik at du vet hva du kan forvente, pluss versjonskompatibilitet, en endringslogg, lenker til gamle versjoner og mer.

Fordi hjemmesiden er delt inn i et relativt lite antall kategorier som videoprogramvare og rengjøring og tilpasning, er det også et bra sted å finne pålitelige alternativer til populær programvare.

FilePuma har et ganske grunnleggende grensesnitt og fokuserer på enkelhet. Søk etter programvaren du er interessert i, eller bla gjennom kategoriene for å finne noe nytt. Siden kategoriene har de mest populære verktøyene rett på hjemmesiden, er det enkelt å se hva som tilbys.

  Slik installerer du Hyper-V på Windows 11 Home

Bortsett fra gamle versjoner og skjermbilder, er det ikke mye mer på produktnedlastingssiden. Den eneste andre fremtredende funksjonen er FilePumas oppdateringsdetektor, som gjør det enkelt å se etter og installere oppdateringer for programvare på PC-en.

SnapFiles ser ut som mange av de andre nedlastingssidene vi har omtalt, men det har noen kule funksjoner som gjør det verdt en titt. En av disse er Freeware Pick på hjemmesiden, som fremhever et stykke programvare du kanskje ikke visste om. Og under Mer øverst på siden finner du et tilfeldig utvalg, som også er flott for å oppdage ny programvare du kan laste ned.

Det er også en dedikert side for bærbare apper, som er nyttig hvis du vil kjøre apper uten å installere dem. SnapFiles har brukeranmeldelser på programvarenedlastingssider, pluss advarsler om apper som prøver å installere medfølgende programvare.

Det er lett å ignorere Microsoft Store, som er hjemmet for apper på Windows 10 og Windows 11. Og selv om mange av tilbudene ikke er spesielt gode, kan du fortsatt finne noen solide apper i butikken.

Å bruke Store-apper har også noen fordeler sammenlignet med deres tradisjonelle motparter. Store apper oppdaterer automatisk seg selv. Og enda viktigere, de er i sandkasse, slik at de ikke kan trenge inn på andre områder av systemet ditt. Ta en titt for å se om favorittappene dine er på Microsoft Store, og du kan bli positivt overrasket over hva annet du finner.

De beste nettstedene for gratis nedlasting av programvare å bruke

Husk at ingen sider kan være 100 prosent trygge. En falsk annonse kan slippe gjennom, eller nettstedet kan bli hacket eller solgt til et ondsinnet selskap. Men generelt er nedlastingssidene vi har omtalt her, rene og pålitelige.

Bruk litt sunn fornuft og ikke installer noe som virker lyssky. Hvis et nettsted tilbyr en «raskere» nedlastingsbehandler, ignorer den og bruk den direkte nedlastingen i stedet. Og hold øye med falske «nedlastingsannonser» hvor som helst på nettet.