De 11 beste iOS-funksjonene som Android fortsatt ikke har

Selv om Android er et funksjonsrikt operativsystem, savner det flere funksjoner som har vært integrert i iOS i årevis. Så hvis du planlegger å bytte fra en iPhone til en Android-enhet når som helst snart, vær forberedt på å gå glipp av følgende funksjoner.

1. AirPlay

AirPlay er en av de største funksjonene som Android-enheter fortsatt ikke har. Siden AirPlay er en proprietær protokoll som Apple utviklet, forventer vi aldri at den kommer til Android.

Selv om flere tredjepartsapper i Google Play Store lar deg strømme lyd- og videoinnhold trådløst fra smarttelefonen din, er ingenting i nærheten av denne innebygde løsningen. Dette er grunnen til at vi vil at Google skal knekke koden og bringe lignende funksjonalitet til Android-enheter.

I 2020 klarte Google å bringe en AirDrop-lignende funksjonalitet kalt Nearby Share til Android 11-enheter. Så vi ville ikke bli overrasket om selskapet jobber med noe som ligner på AirPlay for Android-plattformen.

2. FaceTime

FaceTime er Apples videosamtaletjeneste som kommer bakt inn i iOS-, iPadOS- og macOS-enheter. Takket være sin enkelhet og sømløse funksjonalitet er FaceTime ekstremt populær blant Apple-brukere.

På den lyse siden kan Android-brukere fortsatt bli med i FaceTime-anrop fra enhetene sine takket være Apples FaceTime-funksjonalitet på nettet. Men du trenger fortsatt en venn med en Apple-enhet for å faktisk starte samtalen og dele koblingen med deg.

Android-enheter har tilgang til en lignende innebygd videoanropsfunksjon i form av Google Duo, men den er ikke på langt nær like populær, siden de fleste brukere er avhengige av tredjepartsapper for videosamtaler. Derfor skulle vi ønske at Apple ville bringe FaceTime-appen til Android-enheter på et tidspunkt nedover linjen.

3. iMessage

Apples iMessage-tjeneste er en av de største grunnene til at de fleste iPhone-brukere nøler med å bytte til en Android-enhet. Hvis vennekretsen din for det meste er Apple-brukere, vil bytte til en Android-telefon bety at du føler deg utelatt fra iMessage-grupper.

Android-brukere kan ha fått en smak av FaceTime via nettfunksjonaliteten, men i motsetning til videosamtaletjenesten vil iMessage sannsynligvis aldri se dagens lys på Android-enheter – i hvert fall offisielt. Hvorfor? Fordi Apple vet at det bringer mange brukere til sitt økosystem.

  Juster iPhone LED-blitslysintensitet fra iOS 7 kontrollsenter

Dette er tydelig fra hvordan Apple blokkerer tredjepartsapper som Beeper Mini fra å få tilgang til iMessage-serverne. I desember 2023, 9to5Google rapporterte at Beepers populære løsning er ødelagt for mer enn 60 prosent av brukerne.

4. Levende tekst i videoer

Da Apple først introduserte Live Text sammen med iOS 15, påpekte Android-brukere raskt at Google Lens hadde denne funksjonaliteten en god stund, og at Apple var sent ute med spillet. Men snart tok Apple Live Text til neste nivå ved å bringe den samme tekstgjenkjenningsfunksjonaliteten til videoer. Hvor kult er det?

Du kan sette en hvilken som helst video på pause i Safari eller Bilder-appen for raskt å kopiere tekstinnhold til iOS-utklippstavlen. Live Text-funksjonen i videoer kan komme godt med når du vil kopiere notater fra en online forelesning, opplæring og annet. Når det er sagt, trenger du en iPhone XS, iPhone XR eller nyere for å dra nytte av denne funksjonen.

5. Løft et emne fra bakgrunnen med visuelt oppslag

Visuelt oppslag er nok en funksjon som fungerer på samme måte som Google Lens i den forstand at du kan bruke den til å identifisere objekter som landemerker, planter, dyr osv., og få mer informasjon om dem. Med iOS 16-oppdateringen integrerte Apple imidlertid en maskinlæringsfunksjon i Visual Lookup som lar deg løfte et emne fra bakgrunnen og lime det inn i en annen app.

Alt du trenger å gjøre er å trykke lenge på et identifiserbart objekt, og Visual Lookup vil løfte det. Du kan være veldig kreativ med denne funksjonen og bruke den til å lage morsomme klistremerker og følelser eller fjerne bakgrunnen fra et hvilket som helst bilde på iPhone.

Google Lens tilbyr ikke en lignende funksjon, og det nærmeste du finner på en Android-enhet er Magic Eraser-verktøyet som Google introduserte med Pixel 6-serien. Dessverre gjør dette verktøyet det motsatte – det fjerner uønskede objekter fra bakgrunnen.

6. Sjekk inn

Innsjekking er en av de skjulte funksjonene til Messages-appen i iOS 17. Du kan bruke den til å varsle iMessage-kontaktene dine om hvor du befinner deg og være trygg mens du reiser. For å få tilgang til den, åpne en samtale med kontakten du vil bruke funksjonen med, trykk deretter på pluss-knappen (+) ved siden av skrivefeltet i Meldinger-appen og bla nedover.

  Debtster hjelper deg med å spore dine IOUer innen forskjellige grupper [Android]

Du kan enten sette opp et sted eller tidsbasert innsjekking, avhengig av dine preferanser. Hvis du velger et sted, vil Check In automatisk varsle mottakeren når du har ankommet destinasjonen. Men hvis du velger en tidsbasert innsjekking, vil du bli bedt om å varsle dem når tiden er ute, og hvis du ikke svarer innen 15 minutter, vil kontakten din bli varslet med de nyeste posisjonsdataene dine.

7. NameDrop

NameDrop er en av de beste iOS 17-funksjonene Apple annonserte på WWDC 2023. Det er en utvidelse av AirDrop-funksjonaliteten på iOS-enheter reservert for enkelt å dele kontaktinformasjonen din med andre iPhone-brukere.

For å få tilgang til NameDrop-skjermen, er alt du trenger å gjøre å plassere den øvre kanten av to iPhones ved siden av hverandre. Du trenger ikke å bekymre deg for personvernet ditt fordi NameDrop krever at begge iPhone-ene er låst opp for å fungere. Overføringen er ikke automatisk, men brukerinitiert, og du har full kontroll over hvilke kontaktdetaljer du deler med mottakeren.

I motsetning til andre funksjoner på denne listen, pleide Android-enheter å tilby noe lignende – kalt Android Beam – helt til Google sakte drepte det gjennom årene, som rapportert av XDA Developers.

8. Skjul e-posten min med iCloud+

Apple er veldig strenge på brukernes personvern på tvers av enhetene sine, og over tid har de gjort flere endringer i iOS og App Store for å forbedre sikkerheten. I 2021 introduserte Apple sin iCloud+-tjeneste, som ga brukere tilgang til Hide My Email-funksjonen og en skjult VPN-lignende tjeneste kalt Private Relay.

Mens Google allerede tilbyr en lignende VPN-tjeneste i form av VPN av Google One, har den ikke noe som ligner på Skjul min e-post-funksjonen for Android-enheter ennå.

Hide My Email, for de som ikke vet, lar deg bruke en tilfeldig e-postadresse mens du registrerer deg for nettsteder. Denne tilfeldige adressen vil automatisk videresende alle e-postene den mottar til din personlige innboks.

Takket være denne funksjonen kan du bruke en tilfeldig e-postadresse mens du holder din personlige e-postadresse helt privat hver gang du oppretter en ny konto på et nettsted.

  Overfør bilder og videoer mellom iOS, Android og PC med PhotoSync

9. Delt med deg i meldinger

Apple har mestret kunsten å separere innholdet du mottar i Messages-appen. «Delt med deg» fungerer sammen med Apples aksjeapper og legger delt innhold der det hører hjemme, så det er klart for deg når du starter de aktuelle appene.

La oss for eksempel si at vennen din delte en kobling til en nettside. Neste gang du starter Safari, vil denne koblingen dukke opp under Delt med deg-delen på startsiden din.

Google har ennå ikke funnet en måte å smart integrere innhold med sin aksjemeldingsapp, så du må manuelt rulle rundt og finne innholdet kontaktene dine delte med deg.

10. Fokusfiltre

Fokusmodus er tilgjengelig på både Android- og iOS-enheter, men Apple tar det opp et hakk med Focus-filtre. Med fokusfiltre kan fokuset du angir, fungere i Apple-apper, som Safari, Meldinger, Mail og Kalender, for å filtrere bort distraherende innhold.

For eksempel, hvis du har slått på Arbeidsfokus på iPhone, vil Safari bare vise deg fanene relatert til arbeid for å minimere distraksjoner.

Mens Google introduserte en riktig fokusmodus som kan rangere distraherende apper sammen med Android 13, integreres den fortsatt ikke med apper for å skjule distraherende innhold.

11. Batterihelsesjekk

Tilbake i 2017 innrømmet Apple at de med vilje har bremset iPhone-ene sine for å kompensere for batteriforringelse. Kort tid etter det offentlige tilbakeslaget introduserte selskapet en ny funksjon som lar iOS-brukere enkelt sjekke batteritilstanden til en iPhone. Når batteritilstanden går under 80 %, ber iOS brukere om å få batteriet utført eller byttet.

Det er ingen innebygd måte å sjekke batteritilstanden til en Android-telefon, men du har andre alternativer, som å bruke tredjepartsapper som gir deg tilleggsinformasjon om batteriet.

iDevices tilbyr fortsatt unike funksjoner

Sammenligninger mellom iOS og Android har pågått for alltid, men vi kan trygt si at det ikke er noen klar vinner den dag i dag. Jada, iOS fungerer mer som en inngjerdet hage, mens Android generelt er mer åpen og full av funksjoner, men Apple klarer fortsatt å skille seg ut med det unike settet med funksjoner ovenfor som fungerer sømløst på tvers av enhetene.

Til syvende og sist er ikke programvaren alene den avgjørende faktoren for folk flest, og det er derfor du må sammenligne de beste iPhone-ene med de nyeste Android-flaggskipene for å få en bedre ide om dette emnet. Så mye som vi elsker begge operativsystemene, kan maskinvaren du velger gå langt i å bestemme den generelle brukeropplevelsen.