tipsbilk.net

Hvordan kreve en del av Apples familiedelingsutbetaling på 25 millioner dollar

Viktige takeaways

  • Apple vil betale 25 millioner dollar for å avgjøre et gruppesøksmål på grunn av sin villedende Family Sharing-funksjon.
  • Kvalifiserte Apple-brukere kan kreve en betaling ved å sende inn et krav og registrere seg innen 1. mars 2024.
  • Hvert klassemedlem som melder seg på kan motta opptil $30, men den endelige betalingen kan variere avhengig av det totale antallet krav.

Apple har gått med på å avgjøre et gruppesøksmål ved å betale 25 millioner dollar, og hvis du er en av de berørte brukerne, kan du få en del av kaken. Her diskuterer vi hvorfor Apple betaler dette oppgjøret, hvem som er kvalifisert for en utbetaling, og hvordan du kan kreve det.

  Slik bruker du Snap-kamera på zoom

Hvorfor betaler Apple 25 millioner dollar for å avgjøre et søksmål?

I følge a klage inngitt av Walter Peters i 2019 er Apples Family Sharing-funksjon angivelig villedende fordi den ikke fungerer på tvers av alle apper. Som en påminnelse lar Family Sharing brukere dele abonnementene sine med fem andre medlemmer av husstanden. Men siden utviklere alltid kan velge bort Familiedeling, kan brukere bare dele abonnementene sine på apper som støtter det.

Apples villedende markedsføringspraksis for Family Sharing-funksjonen er det som førte til dette gruppesøksmålet. I forliksavtaledokument, nekter Apple å gi noen villedende fremstillinger med hensyn til tredjeparts app-abonnementer. Imidlertid innser selskapet at «å fortsette å forsvare denne handlingen ville være tyngende og dyrt.»

  Hvilken er bedre for deg?

Resultatet er en utbetaling på 25 millioner dollar som Apple vil sette inn i et oppgjørsfond for å avslutte saken.

Hvordan sjekke kvalifikasjonen din og sende inn et krav på Apples forlik

Apple-brukere i USA som var en del av en familiedelingsgruppe med minst én annen deltaker og betalte for et tredjepartsabonnement gjennom App Store mellom 21. juni 2015 og 30. januar 2019, er kvalifisert til å motta en betaling .

For å sende inn et krav og motta klassebetalingen, må du gå til Walter Peters vs. Apple Inc. søksmålssidegå gjennom den og finn Betalingsvalgskjema.

Hvis Apple identifiserer deg som et klassemedlem, vil du motta et varsel fra den uavhengige oppgjørsrådgiveren. I så fall har du frem til 1. mars 2024 på å velge å motta en klassebetaling med sjekk eller ACH-overføring. Den endelige godkjenningshøringen er satt til 2. april 2024.

  Ubuntu: liste opp USB-enheter

Hvor mye av Apples utbetaling på 25 millioner dollar kan du kreve?

Hvert klassemedlem som velger å motta en betaling ved å følge instruksjonene ovenfor, vil motta opptil $30. Den endelige klassebetalingen vil imidlertid variere avhengig av hvor mange som sender krav.

Uansett, under ingen omstendigheter vil det endelige beløpet overstige 50 dollar, og opptil 10 millioner dollar av Apples utbetaling på 25 millioner dollar vil bli tildelt for å dekke advokatsalærer.

Som andre store teknologiselskaper er Apple ikke fremmed for gruppesøksmål. Denne gangen gikk imidlertid selskapet med på å avgjøre saken uten å innrømme feil, ansvar eller forseelser av noe slag. Vi er bare glad for at berørte brukere kan føle seg noe tilstrekkelig kompensert med denne utbetalingen.

x