De 4 sikreste alternativene for erstatning av MacBook-batterier

Viktige takeaways

 • MacBook-batterier varer vanligvis noen år før kapasiteten reduseres, så du må kanskje bytte ut batteriet selv om maskinen er i god stand.
 • Du kan sjekke MacBook-batteristatusen din for å se om det er på tide å bytte ut, og ta hensyn til indikatorene for batterihelse og maksimal kapasitet.
 • Hvis MacBook-en din fortsatt er under garanti, vil Apple erstatte et defekt eller degradert batteri gratis. Hvis ikke, har du alternativer som å betale for et Apple-batteriskifte, gå til et tredjepartsverksted eller bytte ut batteriet selv.

Selv om MacBook-en for det meste er i drift, kan det være nødvendig å bytte batteri etter noen år hvis du vil fortsette å bruke den i lange perioder uten lader. Her er alternativene dine for å bytte MacBook-batteri, hvor mye det koster å bytte ut MacBook-batteriet, og hvordan du vet når det er på tide å gjøre det.

Trenger du å bytte ut MacBook-batteriet?

Mens Apple lager pålitelige maskiner, betyr dagens batteriteknologi at de fleste celler bare varer noen få år før kapasiteten reduseres alvorlig, spesielt ved mye bruk. Dette betyr at du kanskje må vurdere å bytte ut batteriet selv om maskinen ellers er i perfekt form.

For å få en idé, bør du sjekke MacBook-batteristatusen for å se om det er på tide med en erstatning. For å gjøre dette, klikk på Apple-menyen øverst til venstre på datamaskinen og velg Systeminnstillinger, og velg deretter Batteri på venstre sidefelt. Her velger du i-ikonet til høyre for Battery Health-raden.

Et resulterende vindu vil vise enten Normal eller Service anbefalt for feltet Batteritilstand. Hvis du ser førstnevnte, fungerer alt som det skal med batteriet. Anbefalt service betyr ikke nødvendigvis at noe er galt, men når dette vises, holder batteriet mindre enn det en gang gjorde.

Du vil også se den maksimale kapasiteten til batteriet. 100 % betyr at den yter like bra som den gjorde da den var helt ny. En lavere prosentandel, som 80 %, gjenspeiler hvor mye av den opprinnelige ladningen batteriet kan holde. For eksempel kan det hende du bare får åtte timer på full lading, i stedet for 10.

Du vil også se alternativet for optimalisert batterilading for din Mac her; dette får maskinen til å vente med å fullføre ladingen til 100 % for å redusere slitasje på batteriet.

Vær oppmerksom på at Service anbefalt ikke indikerer potensiell skade – du kan fortsette å bruke MacBook som normalt uansett om du får byttet batteriet.

  Lås et møte for å holde uønskede brukere ute

Slik sjekker du batterisyklusene på MacBook

For mer informasjon kan du også se det nøyaktige antallet lade- og utladingssykluser som Mac-batteriet har gått gjennom. Å gjøre dette:

 • Klikk på Apple-logoen øverst til venstre på skjermen.
 • Hold nede Tilvalg-tasten og velg Systeminformasjon-elementet som vises.
 • Klikk Power på venstre sidefelt (under Maskinvare), bla ned til overskriften Health Information og finn Cycle Count.
 • Dette tallet viser hvor mange ganger batteriet ditt har gått fra 100 prosent til helt utladet. Det representerer imidlertid bare hele sykluser. For eksempel, hvis batteriet falt til 50 prosent, så du ladet det tilbake til 100 prosent og lot det tømmes til 50 prosent igjen, det vil telle som én syklus.

  Syklustellingen bør gi deg en god ide om hvor lang tid batteriet har før det må skiftes ut. Ulike MacBook-er har varierende rangeringer for syklusteller, så du må kryssreferanser resultatet med vurderingene på Apples støtteside for batterisyklus. Nesten alle moderne MacBook, MacBook Pro og MacBook Air er vurdert for 1000 batterisykluser.

  Selv om disse tallene ser sunne ut, har du kanskje lagt merke til at batterilevetiden din har blitt betydelig dårligere i det siste og bestemmer deg for at det uansett er på tide med en erstatning. Bruk din dømmekraft til å veie om kostnaden er verdt det for deg. Pass på at du har fulgt tipsene for å forbedre batterilevetiden på MacBook-en din først, og gå deretter videre til maskinvarebytte hvis de ikke hjelper.

  Alternativ 1: Bytt ut MacBook-batteriet via Apple-garanti

  Fordel: Tjenesten kommer uten kostnad under gjeldende garantier, noe som betyr at det bør være ditt førstevalg.

  Hvis MacBook-en din fortsatt er under garanti, vil Apple erstatte et defekt eller ekstremt dårlig batteri gratis. I USA gir Apple en begrenset ett års garanti. For de i EU utvider forbrukerloven denne dekningen til to år. Hvis du har kjøpt AppleCare for MacBook, strekker denne dekningen seg til tre år.

  De som fortsatt er dekket bør kontakte Apple umiddelbart om eventuelle batteriproblemer. Du kan sjekke garantistatusen på Apples Sjekkdekning-side ved å bruke maskinens serienummer. Finn serienummeret ditt ved å klikke på Apple-menyen øverst til venstre på skjermen og velge Om denne Macen.

  Apple har også tilbakekalt noen av sine 15-tommers MacBook Pro-datamaskiner solgt mellom september 2015 og februar 2017. Selskapet opplyser at batteriene i disse enhetene kan overopphetes og ta fyr. Hvis du har en av disse modellene, bør du få batteriet byttet med en gang for din egen sikkerhet.

  Gå til Apple 15-tommers MacBook Pro-batterigjenkalling side for å skrive inn datamaskinens serienummer og se om du trenger en erstatning. Husk at du når som helst kan se etter tilbakekallinger på Apple-produktene dine.

  Hvis du ikke har garantidekning for batteribytte, ser vi på de nest beste alternativene for erstatning av MacBook-batterier, inkludert kostnadene deres.

    Ultrahuman Ring vs Oura Ring: Hvilken er best?

  Alternativ 2: Betal for en Apple MacBook-batterierstatning

  Fordel: MacBook-en din er garantert mot defekter som følge av prosedyren. I tillegg vil erstatningen din være et ekte førstepartsprodukt, og arbeidet bør ikke ta mer enn en dag eller så.

  Apple anbefaler at du bruker førsteparts- eller tredjepartsautoriserte servicesentre for å bytte ut MacBook-batteriet. Dette er generelt det dyreste alternativet, men det er også det sikreste. Det er mindre sannsynlig at prosedyren går galt, og Apple gir en 90-dagers garanti for alt utført arbeid.

  Forutsatt at tjenesten ikke er dekket av garanti eller forbrukerlovgivning, hvor mye koster et MacBook-batteribytte? En typisk MacBook-batterierstatning er $159 for en MacBook Air eller $249 for en MacBook Pro. Hvis du trenger å sende enheten din, koster det ekstra.

  Hvis MacBook-en din er spesielt gammel, kan det være bedre å bruke pengene på en erstatning i stedet. Se etter vanlige tegn på at det er på tide å bytte ut Mac-en din, og ikke øs penger i en eldgammel maskin.

  For å starte utskifting av MacBook-batteri med Apple, gå til Apples Mac Service og reparasjon nettsted og klikk Start en tjenesteforespørsel. Hvis det ikke er noen Apple-butikker i nærheten, vil nettstedet foreslå autoriserte tredjeparter som kan utføre arbeidet i stedet. Disse teknikerne gjennomgår samme opplæring som Apples, og gir de samme garantiene.

  Alternativ 3: Bytt ut MacBook-batteriet på et datamaskinverksted

  Fordeler: Du vil sannsynligvis spare penger, på bekostning av å ikke la en Apple-sertifisert tekniker utføre reparasjonen. Tredjeparter kan også bruke billigere deler for å redusere kostnadene, noe som betyr at det er mer sannsynlig at de går i stykker tidlig.

  Hvis du vil spare penger, kan du alltid betale et tredjeparts datamaskinreparasjonsfirma for å erstatte MacBook Air- eller MacBook Pro-batteriet for deg. Mange verksteder vil kjøpe og erstatte batteriet ditt, selv om de ikke er tilknyttet Apple. Den nøyaktige kostnaden for å bytte ut MacBook-batteriet på denne måten vil imidlertid variere avhengig av hvem du henvender deg til.

  Bildekreditt: David O’Brien/Flickr

  Å gå denne veien gir avkall på Apples garantier, og du kan oppleve at selskapet bruker tredjepartsdeler i et forsøk på å spare penger. Disse delene er ikke nødvendigvis dårligere, men bruk av ikke-Apple-deler kan føre til lavere ytelse eller andre problemer i fremtiden. Sjekk ut datamaskinreparasjoner i ditt område for tilbud på en MacBook-batterierstatningskostnad, og sammenlign dem med hva Apple tilbyr.

  Avhengig av MacBook-modellen din, kan det lokale verkstedet nekte service hvis batteriet er limt på plass – noe som er tilfellet med alle moderne MacBook-modeller. Med mindre du har en veldig gammel maskin, kan Apples offisielle reparasjon være det eneste verdige alternativet.

  Alternativ 4: Bytt MacBook-batteriet selv

  Fordeler: Ved å ta saken i egne hender sparer du mye penger – på bekostning av din egen tid og risikoen for at noe går galt.

    Slik viser du alle applikasjoner på en Mac

  Det billigste alternativet er å bestille ditt eget MacBook-erstatningsbatteri og bytte det selv. Dette betyr at du bare betaler kostnadene for delene (pluss tiden det tar deg å utføre arbeidet). I tillegg til det nye batteriet, trenger du et sett med verktøy for å åpne Mac-en, et antistatisk armbånd og en metode for å kaste det gamle batteriet på en sikker måte.

  Det beste alternativet for denne tilnærmingen er å bruke Apples offisielle selvreparasjonssett. På Apples selvbetjente reparasjonsbutikkside kan du bestille originale deler og få tilgang til instruksjonene for prosessen. Skriv inn din MacBook-modell eller serienummer og reparasjonstype for å se hva du kan bestille. For min 2020 M1 MacBook Air koster selve batteriet omtrent $140, men det inkluderer ikke andre deler du også trenger.

  Hvis du ikke vil bruke Apples offisielle reparasjonssett, er en annen velrespektert leverandør på dette området jeg fikser det. I tillegg til delesett, gir den også tekst- og videoguider om alt fra enkle reparasjoner til komplekse nedbrytninger. For eksempel, i skrivende stund finner du et sett for å erstatte en 16-tommers MacBook Pro fra 2019 for $139,99.

  Uansett hvor du kjøper delene fra, bør du bare kjøpe fra en som har et sterkt rykte for å levere kvalitetsdeler. Du vil ikke bruke tiden på å bytte ut batteriet bare for å få det til å svikte kort tid etter.

  Vær oppmerksom på at det ikke er en enkel affære å bytte batteri i moderne MacBook-modeller. På grunn av de innlimte batteriene krever prosessen noe seriøst arbeid. Forsøk dette på egen risiko; det vil kreve timer og å koble fra dusinvis av deler. Hvis du ikke er sikker på hva du gjør, er risikoen for at noe går galt stor.

  Men hvis du er glad for å ta risikoen og følge veiledningene til punkt og prikke, vil du lære mye om hvordan datamaskinen fungerer. Du kan til og med nyte prosessen!

  Ikke glem å resirkulere batterier på en ansvarlig måte

  Hvis du velger en DIY MacBook-batterierstatning, sørg for at du resirkulerer det brukte batteriet på en ansvarlig måte.

  Litiumbatterier må resirkuleres riktig for å forhindre skade på deg selv, andre og miljøet. Sjekk med din lokale avfallshåndteringsmyndighet hvordan du best kan resirkulere det gamle bærbare batteriet – ikke bare kast det i søpla eller sammen med den vanlige resirkuleringen.

  De fleste lokale myndigheter vil ha avleveringssteder eller innsamlingsordninger som legger vekt på sikkerhet og bærekraft. Hvis du velger å la Apple betjene den bærbare datamaskinen din, vil den ta vare på batteriet og resirkulere det for deg (men tilbyr dessverre ingen leveringstjeneste).

  Er det verdt å bytte ut MacBook-batteriet?

  Nå som du vet hvordan du bytter ut batteriet til en MacBook, lurer du kanskje på om du faktisk burde bytte det ut. Hvis Mac-en din kjører godt bortsett fra batteriet, er det mye billigere å betale noen hundre dollar for en erstatning for å få flere år med levetid enn å kjøpe en ny maskin.

  Men hvis din MacBook er gammel, er det sannsynligvis ikke verdt å bytte ut det interne batteriet. Det er bedre å bruke pengene på en ny Mac.