De 5 største Android-funksjonene Google kunngjorde på MWC 2024

Viktige takeaways

  • Google startet MWC 2024 med flere nye funksjoner for Android-enheter.

  • AI inntar sentrum igjen med funksjoner som Gemini AI i Google Messages og AI-sammendrag i Android Auto.

  • Google har begynt å rulle ut disse Android-funksjonene globalt.

MAKEUSE AV DAGENS VIDEO

Google annonserte flere nye Android-funksjoner på MWC 2024 som fanget vår oppmerksomhet. Blant dem er AI-utnyttede tillegg som gir deg flere måter å samhandle med Android-enhetene dine på. Her har vi kortlistet de største funksjonene som fortjener oppmerksomheten din.

1 Kommenter i Google Dokumenter på Android

Den mest slående av oppdateringene for Android-brukere er utvilsomt muligheten til å kommentere dokumenter på Google Docs. Du kan rable og scrawle på Google Dokumenter for å legge til kommentarer, notater og til og med doodler – hva du måtte ønske.

Selv om dette ser ut til at det hovedsakelig er fokusert på å strømlinjeforme redigering og gjøre raskt arbeid med kompliserte dokumenter, kan du bruke det som et samarbeidsverktøy for produktivitet.

Google

2 Gemini AI i Google Messages

Google tar med sin ChatGPT-rival, Gemini AI, til meldingsappen sin for en maskindrevet utfylling når du lager meldinger. Du kan også snakke med Gemini om ulike emner for å få kunnskap eller bruke den til å øke produktiviteten din ved å forkorte tiden det tar deg å planlegge dagen eller komme opp med nye ideer.

Google

3 TalkBack for Lens i Google Maps

Google Lens er et kraftig verktøy i seg selv. Den bruker AI for å samle informasjon slik at du enkelt kan utforske verden rundt deg. Mens Google Lens allerede er integrert i Google Maps, kan TalkBack med Lens i kart lese tilbake informasjon om stedene og bedriftene du finner gjennom smarttelefonens kamera.

Google

4 Android Autos AI-sammendrag

Takket være AI-integrasjon kan Android Auto oppsummere lange tekstmeldinger du mottar mens du kjører, slik at du kan holde øynene på veien. Den kan også foreslå svar og handlinger som å dele ETA eller starte en telefonsamtale, så det er like enkelt å svare på dem som å bare trykke på skjermen.

Google

5 AI-genererte bildetekster for bilder

Google utnytter AI nok en gang for å gjøre Lookout for Android bedre. Den kan nå automatisk generere beskrivelser av omtrent alle bilder og lese dem høyt for å hjelpe personer som er blinde eller synshemmede.

Det er ikke engang alle funksjonene Google annonserte på MWC 2024. Pr Googles blogginnlegg, bringer selskapet også Wallet-kort til Wear OS-klokker og veibeskrivelser for offentlig transport til Google Maps på Wear OS. Enda viktigere, Fitbit-appen kan nå vise statistikk fra tredjepartsapper og enheter som støtter Androids Health Connect-plattform.

Til slutt, når du lytter til Spotify, vil utgangsbryteren på Android-hjemmeskjermen vise Spotify Connect-enheter. Dette lar brukere lytte til favorittmusikken sin uten avbrudd når de bytter mellom enheter.

Nesten alle funksjonene Google annonserte har som mål å gjøre Android-enheter mer tilgjengelige, hjelpe deg med å være produktiv og avlede mindre av oppmerksomheten din bort fra der du trenger den.

  12+ beste låseskjermapper for Android – 2023 [Top List]