De beste 4K gaming bærbare datamaskinene

Hvis 1080p bare ikke passer for dine spillbehov lenger, er det nå på tide å vurdere en 4K-gaming-laptop. Du får det beste fra begge verdener: en høyytelsesmaskin med fantastisk klarhet og bærbarhet. Så la oss ta en titt på de beste 4K-spillbærbare datamaskinene du kan få tak i akkurat nå.

Beste 4K gaming bærbare totalt sett: Dell XPS 17

Dell

Hvis du er lei av å lure på om den bærbare datamaskinen din vil kjøre de nyeste trippel-A-spillene, Dell XPS 17 vil legge bekymringene dine til ro de neste årene.

Når du har en 13. Intel CPU og en NVIDIA 40-serie GPU, er ingen spill utenfor rekkevidde. Du trenger den ekstra kraftige maskinvaren også, hvis du planlegger å kjøre spill på 4K, som forresten ser fantastisk ut på en 17-tommers skjerm.

Selv om komponentene med høy ytelse er på topp, var det alternativene som virkelig løftet Dell XPS 17 til toppen av listen vår. Dell gir deg en mulighet til å velge mengden RAM, lagring, GPU og CPU og om du vil ha 4K eller nedgradere til FHD+.

Kilde: Dell

Dell XPS 17 (2023)

Best sammenlagt

Med et NVIDIA 40-serie grafikkort og 13. Intel-prosessor, håndterer Dell XPS 17 alle spill du kaster på den. Du kan til og med tilpasse noe av maskinvaren for å matche dine behov.

Fordeler

 • 4K ser bra ut på sin 17-tommers skjerm
 • Kan justere maskinvarespesifikasjonene
 • Slank formfaktor
 • Fungerer som en redigeringsmaskin

ASUS

Gaming i 4K, sammenlignet med 1080p, utgjør en verden av forskjell. Men bærbare datamaskiner med 4K-skjermer kan bli dyre, spesielt hvis du trenger avansert maskinvare for å kjøre de nyeste spillene. Hvis du imidlertid leter etter et relativt budsjettvennlig alternativ, bør ASUS VivoBook Pro 16X være midt i blinken.

Å ha den nyeste maskinvaren kommer til en høyere pris, men ASUS VivoBook Pro 16X takler 4K overraskende bra med NVIDIA RTX 3050 Ti og 32 GB RAM. Det er fortsatt et flott grafikkort, og siden skjermen er begrenset til 60Hz, presser du den ikke utover grensen samtidig som du opprettholder en jevn bildehastighet.

ASUS VivoBook Pro 16X er utstyrt med en SSD på 1 TB og følger også med i tiden. Å laste inn høyoppløselige teksturer kan være ganske krevende, noe HDD-er har en tendens til å slite med i disse dager.

ASUS VivoBook Pro 16X

Beste verdi

ASUS VivoBook Pro 16X er ingen sløv i ytelsesavdelingen, til tross for siste generasjons maskinvare. Dens 16-tommers OLED-skjerm får 4K til å se spesielt skarpt, skarpt og levende ut.

Fordeler

 • Vakker 16-tommers OLED-skjerm
 • Dobbel vifte og doble varmerør for bedre kjøling
 • Mange havner
 • Tilgjengelig med 32 GB RAM og en Ryzen 9-prosessor

Ulemper

 • 60Hz oppdateringsfrekvens
 • 3050 Ti er siste generasjons maskinvare

MSI

Hvis budsjettet ditt er mer som en blankosjekk, kommer MSI Titan GT77HX pakket med topp-end maskinvare – det beste av det beste.

For det første er NVIDIA RTX 4090 det beste NVIDIA har å tilby akkurat nå. For det andre har du en 13. generasjons Intel-prosessor og 64 GB DDR5 RAM (med mulighet for å doble det). MSI Titan GT77HX spiser med andre ord 4K-oppløsning til frokost.

Sist, men ikke minst, har MSI Titan GT77HX en 2TB SSD, minimum, helt opp til 16TB. Selv med 2 TB vil du ikke gå tom for plass til spill med det første.

Kilde: MSI

MSI Titan GT77HX

Mest mektig

$4399 $4699 Spar
$300

MSI Titan GT77HX er et gigantisk beist av en gaming-bærbar datamaskin, ikke bare i størrelse, men også i ytelse. Du får mye lagringsplass også, og på en SSD, ikke mindre.

Fordeler

 • Mye RAM og en førsteklasses NVIDIA 40-serie GPU
 • Stor 17,3-tommers skjerm
 • 144Hz oppdateringsfrekvens
 • Velg mellom 2, 4, 8 og 16 TB lagringsplass (NVMe SSD)

Beste bærbare 4K gaming bærbare: Razer Blade 16

Razer

Hvis det ikke er noe for deg å bære rundt på en gigantisk gaming-laptop, men du fortsatt vil ha topp-of-the-line maskinvare, Razer Blade 16 er utvilsomt det beste alternativet.

For det første veier Razer Blade 16 5,4 pund, en mye mer håndterlig vekt enn de fleste bærbare gaming-PC-er – men enda viktigere, den er i underkant av en tomme tykk når den er lukket. Det gjør det uendelig mye lettere å skli ned i en reiseveske når du er på farten. Bare sørg for å ha en bærbar strømbank for backup!

Til slutt har Razer Blade 16 et aluminiumshus, som gir en god del holdbarhet som du definitivt trenger for å beskytte den avanserte maskinvaren under.

Kilde: Razer

Razer Blade 16

Mest bærbare

Bærbare datamaskiner er bærbare av natur, men Razer Blade 16s svært tynne og holdbare formfaktor tar portabiliteten til et helt nytt nivå. Du får også et overraskende antall porter å bruke, inkludert Thunderbolt 4.

Fordeler

 • Topp maskinvare
 • 240Hz oppdateringsfrekvens
 • Aluminiumskropp er glatt og slitesterk
 • Slank og kompakt

Ulemper

 • Pris
 • Lav batterilevetid

Kilde: ASUS

Profesjonelle redaktører trenger også tid til å slappe av, men det er dyrt å ha to rigger, og ikke alle har plass til to PC-er. ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED deler forskjellen på en ganske unik måte.

ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED har ikke én, men to skjermer – en 15,6-tommers hovedskjerm og den mindre 14-tommers ScreenPad Plus. Det er et kraftig multitasking-verktøy for video- og bilderedigering, men kommer også godt med når du raskt trenger å få tilgang til populær programvare som Discord eller å følge spillguider.

I likhet med ASUS VivoBook Pro 16X, bruker ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED siste generasjons maskinvare, men den bruker NVIDIA 3070 Ti i motsetning til 3050 Ti. Det gjør den enda bedre i stand til å kjøre favoritttitlene dine i en 4K-oppløsning.

Kilde: ASUS

ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED

Mest allsidig

$2179 $3000 Spar
$821

ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED blander produktivitet og spill til en perfekt maskin. Den har ikke én, men to 4K-skjermer, med den minste som en berøringsskjerm.

Fordeler

 • Perfekt for spill og produktivitet
 • Ikke én, men to 4K-skjermer
 • Flott kjølesystem
 • Godt utvalg av porter

Ulemper

 • NVIDIA 3070 Ti er siste generasjons maskinvare

FAQ

Spørsmål: Trenger jeg en SSD for den bærbare spillbæreren min?

Ikke bare er SSD-er bedre for spill enn en HDD, men de gjør også hele datamaskinen raskere. Faktisk, hvis du har en eldre bærbar PC med en aldrende HDD, bør du vurdere å lese guiden vår for å installere en SSD på en bærbar datamaskin.

Det blir mye mer vanlig at spill – for eksempel Dead Space Remake – viser en SSD som et krav. Lastetider, teksturer, nye områder – alle disse lastes mye raskere.

Oh, og ikke bekymre deg for nedbrytning; SSD-er varer like lenge som harddisker, om ikke lenger.

Spørsmål: Fungerer bærbare gaming-maskiner godt med videoredigering?

Ja, bærbare spillmaskiner kan fungere som videoredigeringsmaskiner, med den ekstra fordelen av å være bærbare!

Det kommer egentlig bare ned til maskinvarekrav. I motsetning til bilderedigering, som i stor grad avhenger av CPU-ytelsen din, utnytter videoredigeringsprogramvaren alt—CPU, GPU og RAM. Du trenger alle de hestekreftene for spesialeffekter, filtre og gjengivelse.

Spørsmål: Hvor lenge varer en bærbar PC før den må byttes, i gjennomsnitt?

Avhengig av maskinvaren under panseret, vil den bærbare gaming-PC-en din vare hvor som helst mellom 3 og 6 år i gjennomsnitt. Jo mer avanserte delene er på kjøpstidspunktet, jo lenger varer den. Hvis en bærbar datamaskin med høy ytelse er ruten du tar, er det flere funksjoner og spesifikasjoner du må huske på.

Når det er sagt, er det også like viktig å gjøre det til en vane å vedlikeholde den bærbare datamaskinen, som å rengjøre viftene, skjermen og portene og oppdatere driverne.

  Hva er RAT Malware, og hvorfor er det så farlig?