tipsbilk.net

Samsung Galaxy Watch 6 Series anmeldelse: Mer av det samme

Viktige takeaways

  • Samsung Galaxy Watch 6-serien tilbyr et elegant design og avansert helsesporing, noe som gjør den til et ideelt valg for brukere i Samsungs økosystem som leter etter en Android-kompatibel smartklokke.
  • Det kan imidlertid hende at ytelsen under WearOS og batterilevetiden ikke oppfyller de høye forventningene som stilles til andre Samsung-flaggskipenheter, noe som er en viktig faktor å vurdere for potensielle oppgraderinger.
  • Totalt sett utmerker Galaxy Watch 6-serien seg i sin estetiske appell og helsesporingsfunksjoner, men begrensninger i programvareflytbarhet og respons, samt batterilevetid, bør tas i betraktning før du kjøper.

Samsung er et av få selskaper som tilbyr en anstendig Android-bærbar med sin Galaxy-serie med klokker, og den nye Galaxy Watch 6-serien er den siste iterasjonen som kjører på en tilpasset versjon av Wear OS. Men er de verdt pengene dine?

Samsung Galaxy Watch 6 Classic

Retur av den roterende rammen

$349 $430 Spar $81

Samsung Galaxy Watch 6-serien, med sin elegante design og avanserte helsesporing, er et ideelt valg for brukere i Samsungs økosystem som leter etter en Android-kompatibel smartklokke. Det kan imidlertid hende at ytelsen under WearOS og batterilevetiden ikke oppfyller de høye forventningene som stilles til andre Samsung-flaggskipenheter.

Merke Samsung

Pulsmåler Ja

Batterilevetid 30 – 40 timer

Operativsystem WearOS 4 med OneUI

Koffertmateriale Rustfritt stål

Veskestørrelse 43 eller 47 mm

Farger sølv eller svart

Skjerm OLED

CPU Exynos W930

RAM 2GB

Lagring 16 GB

Fordeler

  • Roterende ramme er flott for UI-navigering
  • Utmerket materialvalg og byggekvalitet

Ulemper

  • Batterilevetiden har fortsatt mye å forbedre
  • WearOS laggy til tider

Design

Samsung Galaxy Watch 6-serien, som inkluderer Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic, er en elegant, men likevel iterativ oppdatering av Samsungs flaggskip-smartklokkesamling, som opprettholder et slående likt design som Watch 5 og Watch 5 Pro fra i fjor, som ble allerede lik Watch 4-serien før det.

Zarif Ali / MakeUseOf

Galaxy Watch 6-serien har en glassfront med safirkrystallbeskyttelse og pinner med 40 mm og 44 mm-alternativer for Galaxy Watch 6, og 43 mm og 47 mm-alternativer for Classic. Materialvalget forblir også konsekvent: aluminium for Watch 6 og rustfritt stål for Classic. 40 mm og 43 mm-variantene av Watch 6 og Watch 6 Classic er utstyrt med en 1,3-tommers OLED sirkulær skjerm med en oppløsning på 432 x 432 piksler, mens de større variantene, 44 mm og 47 mm klokkene, har en litt større 1,5-tommers OLED skjerm med en oppløsning på 480 x 480 piksler.

Som med nesten alle OLED-paneler fra et flaggskip fra Samsung, er disse skjermene lyse, levende og støtter en alltid-på-skjerm. Den mest bemerkelsesverdige endringen i denne serien er rammedesignet. Rammene til Watch 6 er nå 30 prosent slankere, mens Classic har blitt kuttet ned med 15 prosent. Selv om det er subtilt, gir dette en anstendig forbedring av klokkens visuelle appell; reduksjonen i rammestørrelse, omtrent som Apples Series 7 Apple Watch, gjør ikke nødvendigvis så mye av en utilitaristisk forbedring i forhold til tidligere iterasjoner, men det gjør disse smartklokkene til en illusjon av å føles bare litt mer moderne.

  Hvordan implementere SSL i Apache Tomcat?

Zarif Ali / MakeUseOf

Denne visuelle appellen fungerer imidlertid ikke nødvendigvis til fordel for klokkens brukervennlighet, i hvert fall for den vanlige Watch 6. Dette er fordi Samsung implementerte sin touch-bezel-funksjonalitet nok en gang i basismodellen, mens Watch 6 Classic har en fysisk roterende ramme. Berøringsrammen tilbyr en svært inkonsekvent opplevelse; Fordi rammen er så tynn, registrerer den noen ganger ikke en «rotasjon» eller har en liten forsinkelse. På det tidspunktet vil jeg heller bare sveipe over menyene ved hjelp av skjermen.

Selvfølgelig, hvis du valgte Classic, har Samsung brakt tilbake den fysiske roterende rammen – som har vært en stift i nesten alle Samsung flaggskipklokker siden 2015 – og dette er fortsatt den beste måten å navigere i en smartklokkes grensesnitt, hovedsakelig på grunn av hvor taktile og det føles presist.

Zarif Ali / MakeUseOf

Galaxy Watch 6 kommer i svart, sølv og gull, mens Galaxy Watch 6 Classic kommer i sølv og svart, i samsvar med det vi har fått før.

Totalt sett, mens Samsung Galaxy Watch 6-serien ikke får mye av en designoverhaling, fortsetter disse smartklokkene å være godt designet og velbygde og sannsynligvis fortsatt de beste sirkulære smartklokkene visuelt.

Helsesensorer og sporing

Galaxy Watch 6-serien tilbyr en rekke funksjoner for helseovervåking og treningssporing, noe som gjør dem ganske allsidige for alle som ønsker å holde seg på toppen av velvære. Hvis du ønsker å spore din daglige aktivitet, måle pulsen eller sjekke blodtrykket ditt, holder Watch 6-serien tritt med andre flaggskip, inkludert Apple Watch.

Zarif Ali / MakeUseOf

Watch 6-serien støtter over 100 treningsmoduser, inkludert løping, sykling, svømming, yoga og mer, og kan automatisk oppdage og registrere syv typer øvelser, for eksempel gange, løping, sykling, roing, elliptisk, dynamisk trening og svømming . Disse klokkene er også vanntette til opptil 5 ATM, slik at du kan bruke dem i bassenget eller dusjen.

En av de fremtredende funksjonene til Watch 6 er dens evne til å måle elektrokardiogram og blodtrykk ved hjelp av Samsung Health Monitor-appen. Disse funksjonene kan hjelpe deg med å oppdage tegn på atrieflimmer eller hypertensjon, som er vanlige tilstander som kan øke risikoen for hjerneslag eller hjerteinfarkt, men på samme måte som Apple Watch, er disse målingene ikke like nøyaktige som faktiske EKG-monitorer. Men for å opprettholde en logg eller historikk over ditt hjertes mønstre, kan dette fortsatt være ganske nyttig.

Det er verdt å merke seg at EKG- og BP-funksjonene er godkjent av FDA for bruk i USA, men de er ikke ment å diagnostisere eller behandle noen medisinsk tilstand.

  8 beste online dagshandelskurs

Watch 6-serien har også sensorer for å måle oksygenmetning i blodet, hudtemperatur, kroppssammensetning og stressnivåer, men igjen følger disse funksjonene trenden med å gi beregninger som ikke nødvendigvis er nyttige for grundig analyse utenom å finne generelle trender. Kroppssammensetningssporingen fungerer ved å plassere to fingre på knappene og vente på at klokken skal fullføre skanningen, og hele prosessen er ganske rask.

Zarif Ali / MakeUseOf

Endelig er disse klokkene i stand til å spore søvnkvaliteten og varigheten din, og gir beregninger som søvnstadier (lys, dyp, REM), søvnpoengsummen din (basert på faktorer som varighet, konsistens, effektivitet og ro) og oksygennivået i blodet. under søvn.

Nøyaktighet

Samsung Galaxy Watch 6 er generelt nøyaktig når det gjelder å måle helse- og treningsmålinger, men den er kanskje ikke like presis som medisinske enheter eller dedikerte sportsklokker.

Jeg testet Samsung Galaxy Watch 6 mot Apple Watch Series 8 for helsesporingsnøyaktighet, og jeg fant ut at Watch 6 stemte overens med Apple Watch når det gjaldt måling av hjertefrekvens og SpO2.

Samlet sett er Samsung Galaxy Watch 6 en smartklokke som tilbyr mange helseovervåkings- og treningsfunksjoner for en enhet som er så elegant og kraftig. Det er kanskje ikke så nøyaktig eller omfattende som noen andre enheter på markedet, men det passer for de fleste brukere som ønsker å holde styr på helse og velvære.

Programvare, ytelse og batterilevetid

Galaxy Watch 6-serien er utstyrt med en dual-core 1,4 GHz Exynos W930-prosessor, 2 GB RAM og 16 GB intern lagring. Ved å bruke Watch 6-serien mot min Apple Watch Series 8 fra i fjor, er det åpenbart at disse smartklokkene ikke gir en så jevn opplevelse som du forventer av en flaggskipenhet, og jeg tror det kommer ned til programvare.

For kontekst kjørte den originale Galaxy Watch fra 2018 Samsungs TizenOS, og den presterte vakkert. Jeg var i stand til å bruke den klokken i godt over to år, og den presterte det samme som den gjorde på dag én. Ut av esken deler ikke den nye Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic den samme følelsen.

Zarif Ali / MakeUseOf

Visuelt er brukergrensesnittet til OneUI over Googles WearOS mye bedre, og det åpner for muligheten til å laste inn ekte apper på klokken, men med dens nåværende spesifikasjoner er det tydelig at disse klokkene er alvorlig underdreven for operativsystemet de prøver å kjøre . Jeg har kontinuerlig oppdaget en merkbar forsinkelse i å åpne apper, følge med på aktiviteter og generelt i brukergrensesnittet; Dette var spesielt merkbart med den vanlige Watch 6 og dens digitale ramme, som føltes som om den ville tåle tapte rammer når du ruller over de forskjellige menyene.

Det føles nesten som om maskinvaren til Watch 6 var ment å kjøre Samsungs TizenOS, og jeg er sikker på at den ville ha kjørt det utmerket, men for en mer oppblåst WearOS med et OneUI-skinn på toppen av det, en dual-core prosessor og 2 GB RAM kutter det bare ikke.

  Hva er databasedeling?

Når det gjelder batterilevetid er Galaxy Watch 6 utstyrt med et Li-Ion-batteri med en kapasitet på 300mAh for 40- og 43mm-variantene, eller 425mAh for 44- eller 47mm-variantene. De støtter trådløs lading ved hjelp av en magnetisk lader eller en hvilken som helst Qi-kompatibel lader, og Samsung vurderer disse klokkene til to dagers bruk for 40- og 43mm-versjonene, og opptil tre dager for 44- og 47mm-versjonene.

Zarif Ali / MakeUseOf

Ved bruk i den virkelige verden kom jeg nærmere en og en halv dag med bruk på de større modellene. Dette inkluderer å ha alltid-på-skjermen aktivert, sammen med automatisk helsesporing. Dette er klokker du må lade før du legger deg hvis du planlegger å bruke søvnsporingsfunksjonene deres.

Totalt sett tror jeg at hvis du kommer fra en tidligere generasjon Samsung-bærbare, kan forbedringene av batterilevetid og programvarefunksjoner gjennom WearOS være verdt det for deg, men disse klokkene vil ikke ha samme flyt og pålitelighet som du forventer fra Samsungs andre flaggskipenheter.

Bør du kjøpe Galaxy Watch 6?

Samlet sett er Samsung Galaxy Watch 6-serien en blanding av iterative oppdateringer og solid håndverk; for de som er dypt forankret i Samsungs økosystem, tilbyr Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic en kjent, men likevel raffinert opplevelse, som fungerer godt med andre Samsung-enheter. Den slanke designen, de slankere rammene og de robuste helsesporingsmulighetene er betydelige trekkplaster, spesielt for brukere som søker en ny Android-basert smartklokke. Watch 6-serien utmerker seg i sin estetiske appell og variasjonen av helsemålinger den kan spore, og det er vanskelig å argumentere for en alternativ smartklokke som vil gi deg en tilsvarende opplevelse.

Zarif Ali / MakeUseOf

Når det er sagt, bør du vurdere begrensningene; ytelsen under WearOS, spesielt når det gjelder programvarefluiditet og reaksjonsevne, oppfyller kanskje ikke forventningene satt av Samsungs andre flaggskipenheter. I forlengelsen gjelder dette også batterilevetiden, som, selv om den er anstendig, kan kreve hyppigere lading enn noen brukere foretrekker. Disse faktorene er avgjørende for å avgjøre om oppgraderingen er verdt.

For de som allerede er innenfor Samsungs økosystem, representerer Galaxy Watch 6-serien et logisk skritt fremover, og tilbyr kontinuitet og kompatibilitet med eksisterende enheter. Hvis du leter etter en ny Android-basert smartklokke som balanserer design og funksjonalitet, er Galaxy Watch 6-serien vanskelig å slå.

Samsung Galaxy Watch 6 Classic

$349 $430 Spar $81

Samsung Galaxy Watch 6-serien, med sin elegante design og avanserte helsesporing, er et ideelt valg for brukere i Samsungs økosystem som leter etter en Android-kompatibel smartklokke. Det kan imidlertid hende at ytelsen under WearOS og batterilevetiden ikke oppfyller de høye forventningene som stilles til andre Samsung-flaggskipenheter.

x