De beste bærbare datamaskinene for bilderedigering

En bærbar PC med en god prosessor er mer enn nok til å håndtere bilderedigeringsprogramvare. Og fotografer vil sette pris på mobiliteten som en bærbar datamaskin tilbyr, slik at du kan redigere bildene dine mens du er på farten. Her er noen av de beste bærbare datamaskinene du kan få for bilderedigering.

Kilde: Amazon

ASUS ProArt StudioBook 16 tilbyr en rekke fasiliteter, sammen med førsteklasses ytelse, som gjør livet til enhver profesjonell redaktør mye enklere.

NVIDIA 40-seriens GPU er riktignok overkill, men kommer godt med når du går lenger enn enkel bilderedigering – som grafikk og 3D-modellering – eller du vil sende ut med høyere oppløsning på en ekstern skjerm. Det er den 13. generasjons Intel-prosessoren du vil elske mest, gitt dens tilgjengelige kjerner og tråder som enkelt håndterer multitasking.

ASUS ProArt StudioBook 16 har også en M.2 NVMe SSD, som sikrer at hele systemet føles raskere, fra lasting av programvare og rask oppstart til overføring av store bildefiler.

ASUS

ASUS ProArt StudioBook 16

Best sammenlagt

Alt arbeid og ingen lek gjør Jack til en sløv gutt

Med en 40-serie NVIDIA GPU og 13. generasjons Intel CPU, er ASUS ProArt StudioBook 16 den perfekte redigeringspartneren. Den kommer til og med med en 1TB SSD for et raskere operativsystem og raskere overføringshastigheter.

Fordeler

 • Rockende NVIDIAs 40-serie GPU
 • Velg mellom AMD eller Intel CPU
 • Snappere ytelse med sin SSD
 • Fungerer som en gaming-laptop

Ulemper

 • Batterilevetiden kunne vært bedre

Kilde: Amazon

Acer Aspire 5 Slim Laptop er lett det sikreste alternativet hvis du faller inn i en av to leire: du trenger å maksimere budsjettet ditt, eller du trenger en lett bærbar datamaskin som du kan bryte ut for å fullføre en rask redigeringsoppgave.

En del av suksessen er 8 GB RAM og hexa-core AMD Ryzen 5, som selv har integrert Radeon-grafikk. I praksis vil du være akkurat som regn med lettvekts bilderedigering uten å få den bærbare datamaskinen til å tregere.

For å pakke en bue på alt, sikrer Acer Aspire 5 Slim Laptop sin SSD at systemet yter så jevnt som mulig, med den ekstra bonusen med raskere dataoverføringshastigheter enn en tradisjonell HDD.

  Plystrekamera lytter etter et lydsignal og knipser et bilde

Acer

Acer Aspire 5 15 Slim

Beste verdi

Alle må begynne et sted

Acer Aspire 5 15 Slim Laptop tilbyr den enkleste veien til en kompetent fotoredigeringsmaskin. Med en hexa-core AMD-prosessor, 8 GB RAM og en SSD er det en god start på din profesjonelle karriere.

Fordeler

 • 6-kjerners CPU
 • SSD for raskere OS og raskere dataoverføring
 • Fornuftig kjøledesign
 • Overraskende god kvalitet

Ulemper

 • 8 GB RAM er minimum, men det er billig å oppgradere

Kilde: eple

Det er ingen hemmelighet at Apple designer noen av de beste bærbare datamaskinene for bilderedigering på markedet, og Apple MacBook Pro M2 Max fortsetter denne arven. M2 Max-brikkesettet – så vel som M2 Pro – er rett og slett imponerende i ytelsesavdelingen.

Med flere kjerner og tråder, gjør Apple MacBook Pro M2 Max kort arbeid med enhver redigering du kaster på den. Du trenger ikke stoppe ved fotografering, heller; du kan også forgrene deg til videoredigeringsprogramvare eller kunstprogrammer!

Det du vil finne spesielt nyttig, spesielt som fotograf, er batteriet. Selv med regelmessig bruk har Apple MacBook Pro M2 Max mer enn nok juice til å håndtere en dags arbeid. Hvis du allerede er solgt på Apple, men prisen får deg til å nøle, er Apple MacBook Pro M2 Pro det nest beste.

eple

MacBook Pro M2 Max

Beste eple

Apple utførte en slags trolldom på M2 Max

$2990 $3499 Spar
$509

Over på Team Apple er MacBook Pro M2 Max en redigeringsdemon, takket være M2 Max-brikkesettet. Dens 16-tommers skjerm er romslig samtidig som den opprettholder suverene farger og klarhet.

Fordeler

 • M2 Max er et kjempebrikkesett, det samme er den litt mindre M2 Pro
 • Veldig skarp og vakker 16-tommers skjerm med utmerket fargenøyaktighet
 • Flott batterilevetid
 • SD-kortleser er en velkommen funksjon

Ulemper

 • Prisen vil få deg til å svette

Zarif Ali / MakeUseOf

Bærbare datamaskiner kan virkelig ikke slå funksjonaliteten og bevegelsesfriheten et nettbrett tilbyr, spesielt hvis du har en fot innen grafisk design og en annen innen fotoredigering. Vel, Microsoft Surface Laptop Studio er det beste fra to verdener!

  Å ta opp telefonsamtaler på iPhone er enkelt med disse 8 appene

I det ene øyeblikket gjør du noen få endringer; i neste øyeblikk er du i tabellmodus og designer neste prosjekt. Hvis du kaster inn en Surface Pen, blir Surface Laptop Studio et kraftsenter når det gjelder produktivitet. Enda mer hvis du velger den nyeste Surface Laptop Studio 2, men den første generasjonen er fortsatt mye kraftig for bilderedigering og er mye billigere.

Du har også mye eiendom å jobbe med, gitt dens 14,4-tommers berøringsskjerm. Sammenlignet med den største iPad Pro, utgjør det en betydelig forskjell når det kommer til redigering.

Microsoft

Microsoft Surface Laptop Studio

Mest allsidig

Gå fra bærbar PC til nettbrett på et blunk

$1922 $2700 Spar
$778

Allsidighet er navnet på spillet Microsoft Surface Laptop Studio spiller. Takket være dens 2-i-1 laptop- og nettbrettdesign, er den like nyttig for bilderedigering som designarbeid.

Fordeler

 • Går fra bærbar PC til nettbrett med en rask justering
 • 14,4-tommers berøringsskjerm
 • Enkel reisefølge
 • Kan lade kompatible Surface Pens foran

Ulemper

 • Surface Pen selges separat
 • Bare to Thunderbolt 4-porter

Kendra Gerken / MakeUseOf

Apple MacBook Pro er ikke akkurat den enkleste reisefølget, gitt at den veier nesten 5 lbs. Det ville være synd å gå glipp av M2-brikkesettet, så hvorfor ikke det Apple MacBook Air M2?

Sammenlignet med sine eldre brødre, M2 Max og M2 Pro, ligger Apple MacBook Air M2 komfortabelt på tredjeplass. Men du får fortsatt fordelene med brikkesettet, bare i en mye mindre formfaktor, så vel som dens utmerkede effektivitet.

Med en vekt på 2,7 lbs er Apple MacBook Air M2 lett – for ikke å snakke om vanvittig tynn og kompakt. Og med batteriet som varer nesten hele dagen, ber den deg om å stappe den i en reiseveske for et stort eventyr!

eple

MacBook Air M2 13-tommers

Mest bærbare

Ikke helt lettere enn luft, men nær nok

  14 nettbaserte prosjektledelseskurs for å utvide karrieren din

Lett, kraftig og effektiv, Apple MacBook Air M2 er den ultimate reisefølget. Og med et batteri som varer opptil 18 timer, slipper du å skynde deg til nærmeste stikkontakt i arbeidstiden.

Fordeler

 • Lett, kompakt og veldig solid
 • M2-brikken håndterer programvare for kunst, fotografering og videoredigering
 • Effektivt batteri
 • Stille

Ulemper

 • Mangler SD-kortspor
 • Bare to Thunderbolt 4-porter

FAQ

Spørsmål: Hva kjennetegner en god bærbar PC for bilderedigering?

Hvis du ofte bruker programmer som Adobe Photoshop, Lightroom, Elements og annen bilderedigeringsprogramvare, er det prosessoren og RAM-en som betaler regningen. Å ha en anstendig GPU er også nyttig, men det er CPU-en din, etterfulgt av mengden RAM du har, som har størst innvirkning.

I tilfelle du bruker en aldrende bærbar datamaskin, eller den sliter mens du prøver å redigere bilder, har vi en praktisk guide som inneholder tips for å få fart på datamaskinen.

Spørsmål: Bør jeg oppgradere til en SSD fra en HDD?

Absolutt. Når det kommer til dataoverføringshastigheter og båndbredde, utklasser selv en gjennomsnittlig SSD tradisjonelle HDDer (harddisker). Du vil ha en mye enklere tid med store bildefiler, spesielt. Det gir også et meningsfylt løft til systemet generelt, som raskere oppstarts- og lastetider.

Hvis du kan velge en intern SSD, som en M.2 NVMe, ta den over en HDD. Du kan også hente eksterne SSD-er, men overføringshastighetene kan være begrenset avhengig av hvilken versjon USB-ene dine er. For eksempel er USB 3.0 og 3.1 langt bedre enn USB 2.0 når det kommer til dataoverføring.

Spørsmål: Trenger jeg mye RAM for bilderedigering?

Hver gang du redigerer bilder, vil de bli lagret i RAM, noe som betyr at jo mer du har, jo jevnere blir opplevelsen din. Med det sagt, hvor mye RAM du trenger vil avhenge av arbeidsmengden din.

Hvis du bare gjør touch-ups eller sjelden bruker mer enn en håndfull lag, er 8 GB brukbar, men du presser grensene dine. Det er bedre å ha 16 GB RAM, minimum. For tung bruk og arbeidsbelastninger, vil du doble det.