tipsbilk.net

De beste bærbare datamaskinene for programmering og koding

Å finne den rette bærbare datamaskinen for deg kan være en skremmende oppgave, med så mange tilgjengelige alternativer. Fordelen med forskjellige valg er imidlertid at det er noe for enhver smak, enten du er en spiller, utvikler eller tilfeldig bruker. Hvis du er en programmerer eller koder, vil du ha en bærbar datamaskin som har en god prosessor, nok RAM, betydelig lagringsplass og en høyoppløselig skjerm. Spillutviklere vil også ha et godt dedikert grafikkort. Og et komfortabelt tastatur er et must for alle.

Det finnes ulike bærbare alternativer for alle typer programmerere og kodere og for ethvert budsjett. Vi har samlet en liste over de beste og høyest rangerte maskinene.

Våre valg for de beste bærbare datamaskinene for programmering og koding i 2023

Dell XPS 15 9530

Best sammenlagt

En bærbar datamaskin som utmerker seg i en lang rekke programmeringsfelt

9530-modellen til Dell XPS 15 tilbyr noen seriøse spesifikasjoner. Den har en kraftig CPU, rikelig med RAM, stor lagringsplass og et dedikert grafikkort. På toppen av ytelsen har den også en lyssterk og fargenøyaktig 3,5K OLED-skjerm og et tilfredsstillende tastatur for omfattende skriving.

Fordeler

 • Utmerket 14-timers batterilevetid
 • Fremragende prestasjon
 • Dedikert grafikkort
 • Stor og responsiv pekeplate
 • Bakgrunnsbelyst tastatur

Ulemper

 • Kun USB-C-porter
 • 720p webkamera

En utmerket Windows-laptop for programmering og koding er Dell XPS 15 9530-modellen. Spesifikasjonene som tilbys av denne maskinen overgår langt det de fleste programmerere trenger. Hvis du konsekvent jobber med store prosjekter, tilbyr 32 GB DDR5 4 800 MHz RAM og Intel 13th-Gen 14-Core i9-13900H Evo-prosessor mer enn nok kraft og vil tillate deg å bruke flere applikasjoner og datasett samtidig.

Som spesifisert kommer denne versjonen av Dell XPS 15 9530 med NVIDIA RTX 4060 GPU. Men hvis du ikke trenger et dedikert grafikkort eller ser etter noe mindre kraftig, kan du spare penger ved å nedgradere til RTX 4050 eller Intel Arc A370M. Hvis du trenger mer, kan du selvfølgelig oppgradere til RTX 4070 også.

Du får også en rikelig mengde 1TB SSD-lagring mens den 15,6-tommers 3,5K OLED InfinityEdge-skjermen sprenger 400 nits med topplysstyrke. Igjen er Dell XPS 15 veldig tilpassbar. Så du kan spare ved å få en Full HD+ IPS-skjerm, som faktisk er lysere og mer fargenøyaktig enn OLED-modellen med høyere oppløsning.

Tastaturet er mykt å ta på, og skaper en tilfredsstillende skriveopplevelse, og den responsive pekeplaten er romslig. Den bærbare datamaskinen leveres med Windows 11 Pro, og den har to Thunderbolt 4-porter, en USB-C 3.2 Gen 2, en hodetelefonkontakt og en SD-kortleser med Intel Wi-Fi 6E og Bluetooth 5.2-tilkobling.

Totalt sett er det en bærbar datamaskin av høy kvalitet for å utvikle komplekse applikasjoner og store kodebaser, og er et utmerket valg for seriøse programmerere.

MacBook Pro 16-tommers M2 Pro/Max 2023

Beste MacBook

M2 Max og Pro Chip Power for programmerere

Å velge M2 Max Chip vil gi mest mulig kraft en MacBook kan gi, mens det å nøye seg med M2 Pro Chip fortsatt leverer ekstrem kraft til en betydelig rimeligere pris. Uansett hvilken brikke du går for, får du også en fantastisk Liquid Retina XDR-skjerm, en utrolig batterilevetid og et komfortabelt tastatur du kan skrive på i timevis uten å bli trett.

Fordeler

 • Ekstrem kraft
 • Fantastisk skjerm
 • Eksepsjonell batteriytelse
 • Komfortabelt og romslig tastatur
 • Utmerket lydsystem

Ulemper

 • Ganske tungt
 • Dyrt, spesielt hvis du får M2 Max-versjonen

Den beste MacBook for programmering og koding er MacBook Pro 16-tommers. For den ultimate kraften kan du velge M2 Max-brikken. Men for de fleste kodere bør den rimeligere M2 Pro-brikken være mer enn nok. Med M2 Max får du en 12-kjerners CPU, en 38-kjerners GPU, 32 GB enhetlig minne og 1 TB SSD-lagring. Hvis du virkelig ønsker å «maksimere», kan du oppgradere disse spesifikasjonene til et kolossalt 96 GB enhetlig minne med 8 TB lagringsplass.

Imidlertid er prisen for denne kraften høy og kan være overkill for mange programmerere. Å velge M2 Pro-brikken gir i stedet en rimeligere pris, men likevel mye kraft. Du får også en batterilevetid som konkurrerer med det beste enhver bærbar datamaskin kan gi på 22 timer og et romslig, komfortabelt, bakgrunnsbelyst tastatur med en romslig og responsiv styreflate.

Den 16,2-tommers Liquid Retina XDR-skjermen er stor, fantastisk og kan nå forbløffende topplysstyrkenivåer. Men hvis du foretrekker en mindre skjerm, tilbyr en konfigurerbar 14-tommers modell omtrent de samme spesifikasjonsalternativene. Porter-messig gir MacBook Pro deg tre Thunderbolt 4-porter, en HDMI, et hendig SDXC-kortspor, en velkomsthodetelefonkontakt og en MagSafe 3-port for lading.

ASUS VivoBook 15

Mest budsjettvennlig

En rimelig ASUS bærbar PC med overraskende kraftig ytelse

ASUS Vivobook 15 er et kvalitetsvalg for programmerere og kodere som søker en rimelig bærbar datamaskin. Det finnes ulike konfigurasjoner for å hjelpe deg med å finne riktig mengde strøm og lagring, og Full HD-skjermen er lys og klar.

Fordeler

 • Godt utvalg av konfigurasjoner
 • Praktisk utvalg av porter
 • Kvalitetsskjerm
 • Rimelig
 • Komfortabel skriving

For et budsjettvennlig alternativ, vurder 2023-modellen av ASUS Vivobook 15. Det søte stedet å velge er 20 GB RAM/512 GB SSD-modellen for en fin balanse mellom spesifikasjoner og kostnader. Du kan imidlertid velge mellom alt mellom 12 til 36 GB RAM og 256 GB til 2 TB SSD-lagring – samtidig som du holder deg fast i budsjettprisklassen.

Med et integrert grafikkort har det kanskje ikke nok strøm til de mest grafikkkrevende oppgavene. Men sammen med Intel Core i5-1135G7-prosessoren er det nok muskler for de fleste programmerere, og den bærbare datamaskinen kan håndtere de fleste krevende oppgaver uten bekymringer.

Med en 15,6-tommers Full HD IPS-skjerm har du en god størrelse og oppløsning for en programmerende bærbar PC. Det er også en tallblokk for de som skal legge inn mange tall. Det bakgrunnsbelyste tastaturet i full størrelse er behagelig å skrive på, selv om tastene føles litt spredt. Styreflaten er også plassert utenfor midten, noe som kan ta litt tid å bli vant til.

Batterilevetiden etterlater imidlertid mye å være ønsket. Så hvis du planlegger å ta programmeringen bort fra skrivebordet, må du ta med laderen og være i nærheten av en stikkontakt.

MacBook Air 15,3-tommers M2 2023

Mest verdifulle MacBook

Et topp MacBook-valg til en rimeligere pris

Apples 15-tommers MacBook Air er et kraftig beist. Selv om den kanskje ikke når den kolossale kraften MacBook Pro kan oppnå med sine Pro- og Max-brikker, tilbyr Air med en vanlig M2-brikke fortsatt utrolig kraft til en rimeligere pris. Med alternativer for å oppgradere kan du konfigurere den for å passe dine programmerings- og kodingsbehov. Skjermen når den fantastiske livligheten og detaljene MacBook er kjent for, mens batteriet kan vare ut omtrent alle andre bærbare datamaskiner i denne prisklassen.

Fordeler

 • Utmerket lydkvalitet
 • Suverent tastatur med sensor for omgivelseslys
 • Lys, levende 15-tommers skjerm
 • Kraftig ytelse

Hvis den superdyre 16-tommers MacBook Pro overskrider budsjettet ditt, er MacBook Air 15,3-tommeren også et kraftig beist, men er tilgjengelig til en mindre iøynefallende pris. Brikken på denne modellen er den vanlige M2-brikken, og ikke Pro eller Max. Det er imidlertid ikke feil å si at den fortsatt tilbyr utrolig kraft. Basismodellen leveres med en 8-kjerners CPU og en 10-kjerners GPU med 8 GB enhetlig minne og 512 GB SSD-lagring. Mot en ekstra avgift kan du oppgradere til opptil 24 GB enhetlig minne og opptil 2 TB lagringsplass.

Hvis du foretrekker en mindre skjerm, er det en 13-tommers variant med de samme konfigurerbare alternativene. Eller du kan til og med velge en eldre M1-brikke som fortsatt har rikelig nok kraft til programmering og koding. Du får også varemerket Liquid Retina Display med høy oppløsning, som tilbyr opptil 500 nits lysstyrke med P3-brede farger og utrolige detaljer.

I tillegg får du også Apples legendariske Magic Keyboard, kjent for sine myke, store taster og sensor for omgivelseslys og en eksepsjonell batteriytelse på opptil 18 timer.

Microsoft Surface Laptop 4

Beste tastatur

Et luksuriøst tastatur for heldagsprogrammering

Med sitt overdådige tastatur, vakre display og kraftige ytelse er Microsoft Surface Laptop 4 et ideelt startnivåvalg for programmerere og kodere. Selv om det dedikerte grafikkortet i AMD Ryzen 7 ikke er det kraftigste, er det fortsatt nok muskler til de fleste programmeringsoppgaver. Når du tar med batterilevetiden, krysser den av i alle boksene for å hjelpe deg i gang.

Fordeler

 • Utmerket 13-timers batterilevetid
 • Veldig behagelig tastatur
 • Stor og responsiv pekeplate
 • Optimalisert nøkkelreise
 • Nydelig skjerm

Et utmerket startnivåalternativ for programmerere og kodere er Microsoft Surface Laptop 4. AMD Ryzen 7 Surface Edition er en kraftig prosessor som overgår Intel Core-prosessorer når det gjelder multithreaded ytelse. Den har åtte kjerner og 16 tråder, som gir hestekreftene til å kompilere kode og kjøre programmeringsoppgaver.

Det integrerte grafikkortet er ikke så kraftig, men likevel godt nok for det meste av programmering. Du bør vurdere å legge til et dedikert kort for grafikkintensiv programmering. Men med 16 GB DDR4 RAM kan du kjøre flere applikasjoner sammen, og 512 GB SSD-lagring er nok for de fleste prosjekter og gir raske oppstarts- og lastetider. Hvis du foretrekker mer RAM og lagring, er det et 32GB/1TB-alternativ med en Intel Core i7-prosessor.

Tastaturet er blant det mest komfortable du kan finne, med optimert tastevandring og en kortstokk dekket av mykt Alcantara-materiale. Du kan skrive komfortabelt hele dagen, og med en batterilevetid på rundt 12–13 timer (annonsert til 17,5 timer) og en vakker 2496 x 1664 berøringsskjerm har du den ideelle bærbare datamaskinen på startnivå for programmerere og kodere.

HP Spectre x360 14

Beste 2-i-1

En kompakt, men kraftig 2-i-1

$900 $1500 Spar
$600

Med sin 13,5-tommers skjerm og 2-i-1-design er HP Spectre x360 et godt rop for programmerere og kodere som søker noe mer kompakt og allsidig. Det er imidlertid også en kraftig bærbar PC med mektige spesifikasjoner, en WUXGA-berøringsskjerm, et komfortabelt tastatur og god batterilevetid.

Fordeler

 • Wi-Fi 6E og Bluetooth 5.3
 • 360-graders giret hengsel
 • 50 % lading på ca. 45 minutter
 • Windows 11 Pro klar
 • Stylus inkludert

Ulemper

 • Integrert grafikkort
 • Kan ikke oppgradere RAM

HP Spectre x360 er en ideell bærbar datamaskin for oppgaver som å kompilere kode og feilsøke store kodebaser. Den kan skryte av en kraftig 13. generasjons i7-1355U-prosessor med 10 kjerner og 12 tråder som ikke blir tregere når du kjører flere applikasjoner. I tillegg er 16 GB RAM nok til det meste av koding og programmering, og 512 GB SSD-lagring burde også være tilstrekkelig.

RAM er imidlertid ikke oppgraderbar, så hvis du planlegger å kjøre ressurskrevende apper samtidig, vil du kanskje vurdere et annet alternativ med minst 32 GB. Videre er grafikkortet integrert og utilstrekkelig for seriøs spillutvikling. Men hvis du trenger mer lagringsplass for større kodebaser eller mediefiler, finnes det 1 TB og 2 TB alternativer for en ekstra kostnad.

Det er et godt valg for alle som leter etter noe mindre, enten du trenger en mer bærbar og lett bærbar datamaskin eller bare foretrekker en 13,5-tommers skjerm. 1920x1280p, 60Hz, IPS-skjermen er en berøringsskjerm og har en topplysstyrke på 400 nits og 100 % sRGB-dekning. Du kan også brette den bærbare datamaskinen inn i nettbrettmodus, noe som gjør den til et utmerket valg for programmerere og kodere som foretrekker en 2-i-1-design.

Det komfortable bakgrunnsbelyste tastaturet har snaske taster med et tilfredsstillende klikk på dem. Pekeplaten er responsiv, nøyaktig og romslig nok for Windows-bevegelser med fire fingre. Og med en 12-timers batterilevetid kan du ta programmeringen bort fra arbeidsstasjonen når du føler behov for å endre natur.

Acer Swift 3

Mest bærbare

Et kraftig og bærbart valg

Acer Swift 3 er et topp mellomtonevalg for programmerere og kodere. Den har en enestående AMD Ryzen 7 4700U-prosessor og tilbyr enorm kraft. Mens skjermen kan være litt på den svake siden og fargespekteret ikke så omfattende, er Full HD-skjermen fortsatt fargenøyaktig, mens den bærbare datamaskinen kan skilte med god batterilevetid og et komfortabelt tastatur og pekeplate.

Fordeler

 • Tynn, lett og bærbar
 • Kraftig AMD Ryzen 7 4700U-prosessor
 • Utmerket multitasker
 • God batterilevetid
 • Anstendige konfigurasjonsalternativer

Acer Swift 3s lysende fyrtårn er AMD Ryzen 7 4700U CPU. Det er en meget kapabel prosessor med åtte kjerner og integrert Radeon-grafikk. Sammen med 16 GB DDR4 RAM kan den bærbare datamaskinen håndtere krevende prosjekter og kjøre flere utviklingsverktøy samtidig. Du får også rask tilgang og applikasjonslasting, samt tilstrekkelig lagringsplass med 512 GB SSD, mens 14-tommers Full HD IPS-skjerm gir klarhet og fargenøyaktighet.

Avveiningen er imidlertid en svak skjerm. Selv om den er fargenøyaktig, er den ikke spesielt levende, og topplysstyrken er relativt lav. Hvis det er en lyssterk, fargemettet skjerm du ser etter, er det bedre å velge en annen bærbar datamaskin. Det er ikke det at skjermen er uutholdelig eller ser forferdelig ut; det er bare det at det finnes bedre alternativer i denne forbindelse. Likevel gir den en kraftig ytelse til en mer enn rimelig pris. Det finnes også en rekke konfigurasjons- og pakkealternativer for å hjelpe deg med å bestemme hva som er best for deg.

For en bærbar datamaskin i mellomtone får du også en utmerket batterilevetid på rundt 11 timer – nok til å la deg bevege deg bort fra arbeidsområdet. Og dens lette og slanke konstruksjon forbedrer dens egnethet som en bærbar datamaskin for programmerere på farten. Det er også et godt utvalg av porter, og de fjærende tastene gir et behagelig klikk med hvert slag. Tastaturet er opplyst, og pekeplaten er romslig og responsiv nok til å utføre Windows-bevegelser komfortabelt.

Velge riktig bærbar PC for programmering og koding for deg

De fleste kjente vil fortelle deg at du trenger minst 8 GB RAM og 500 GB SSD-lagring. Du trenger også en kvalitets-CPU, med en Intel Core i5 eller AMD Ryzen 5 som minimum. Skjermmessig ville det være best om du så etter en 13-tommers Full HD-skjerm i det minste.

Du trenger imidlertid ikke bare ta hensyn til spesifikasjonene når du kjøper en bærbar datamaskin for programmering og koding. Før du tar steget, må du også vurdere faktorer som tastaturkomfort og funksjoner, skjermkvalitet og batterilevetid.

16-tommers MacBook Pro med Pro- eller Max-brikkesettet tilbyr kolossal kraft. Den har også batterilevetiden og tastaturkomforten du trenger for lengre programmeringstimer. Med sin fantastiske skjerm sjekker den også alle boksene programmerere og kodere krever. Det er imidlertid ikke billig, og hvis du vil ha et rimeligere alternativ, er MacBook Air med M2-brikken den du bør gå for. Til tross for den lavere prisen, tilbyr den fortsatt utrolig ytelse og alle de samme luksuriøse funksjonene.

Men hvis du vil ha et reelt budsjettalternativ, har ASUS Vivobook 15 utmerket ytelse med mange konfigurasjonsalternativer. Den har også alle de andre funksjonene foretrukket av programmerere bortsett fra lang batterilevetid. Til denne prisen må det være en slags avveining, og det er ingenting du ikke kan løse med en stikkontakt.

Dell XPS 15 (9530-modell) er vårt beste valg for en bærbar datamaskin for programmering og koding. Ikke bare har den mektige spesifikasjoner, men det dedikerte grafikkortet gjør det også til et utmerket startnivåvalg for spillutvikling. Du får også alle de andre klokkene og plystrene, fra et komfortabelt tastatur til en fantastisk, lyssterk skjerm og et passende utvalg av porter.

Dell XPS 15 9530

Best sammenlagt

En bærbar datamaskin som utmerker seg i en lang rekke programmeringsfelt

9530-modellen til Dell XPS 15 tilbyr noen seriøse spesifikasjoner. Den har en kraftig CPU, rikelig med RAM, stor lagringsplass og et dedikert grafikkort. På toppen av ytelsen har den også en lyssterk og fargenøyaktig 3,5K OLED-skjerm og et tilfredsstillende tastatur for omfattende skriving.

Fordeler

 • Utmerket 14-timers batterilevetid
 • Fremragende prestasjon
 • Dedikert grafikkort
 • Stor og responsiv pekeplate
 • Bakgrunnsbelyst tastatur

Ulemper

 • Kun USB-C-porter
 • 720p webkamera
  Hvordan endre Y-aksen i Excel
x