Slik kalibrerer du et iPhone-batteri i 6 enkle trinn

Dårlig batterilevetid er en vanlig klage blant smarttelefoneiere. Det spiller ingen rolle om du er iPhone- eller Android-bruker; hvis du bruker telefonen mye i løpet av dagen, vil batteriet være heldig å klare solnedgangen.

Men visste du at noe så enkelt som å kalibrere iPhone-batteriet kan hjelpe? La oss se nærmere på hvordan du kalibrerer et iPhone-batteri og hvorfor kalibrering er viktig. Når du gjør dette, kan iPhone vare lenger og være klar når du trenger den.

Hvorfor du bør kalibrere iPhone-batteriet

Kalibrering av iPhone-batteriet (også referert til som tilbakestilling av iPhone-batteri) er en overraskende viktig del av vedlikeholdet av iPhone. Dessverre er det mange som ikke innser fordelene, og enda færre tar seg tid til å utføre de nødvendige trinnene.

Uten et korrekt kalibrert batteri vil du sannsynligvis oppleve unøyaktige og uregelmessige batteriprosentavlesninger, raskere batteritømming og kortere total levetid for batteriet. Hvis iPhone-en din slår seg av uventet når batterilevetidsprosenten din når enkeltsifrede, er dårlig kalibrering nesten helt sikkert skylden.

Mange faktorer kan føre til at et batteri blir feilkalibrert. Programvareoppdateringer, bakgrunnsoppdatering av apper, nye funksjoner og til og med vanlig, gammel daglig bruk kan alle forårsake avvik. Og selv om du ikke har lagt merke til en feil kalibrering, vil å utføre trinnene nedenfor sikre at alle ionene i batteriet flyter, og dermed forbedre batteriets toppytelse.

  Hvordan lage et spørreskjema i Microsoft Forms

Selv om du ikke trenger å kalibrere regelmessig, er det verdt et forsøk hvis iPhone er eldre eller du har hatt batteriproblemer som andre trinn ikke løste.

Forbereder kalibrering av iPhone-batteriet

Før du starter kalibreringsprosessen, bør du ta noen få trinn som forberedelse. De dreier seg alle om å deaktivere funksjoner og tjenester, slik at så få oppgaver som mulig trekker strøm.

Dette vil bidra til en nøyaktig lesing senere i prosessen. Etter at du har tilbakestilt batteriet, kan du aktivere alle disse alternativene på nytt. Det er også verdt å sørge for at du ikke ved et uhell har aktivert lavstrømmodus ved å gå til Innstillinger > Batteri.

Deaktiver posisjonstjenester

Følg disse trinnene for å deaktivere plasseringstjenester på iPhone:

 • Åpne Innstillinger-appen.
 • Rull ned og trykk på Personvern og sikkerhet
 • Trykk på Stedstjenester øverst.
 • Slå nå av Stedstjenester.
 • Husk at du kan bruke posisjonstjenester til å spore en tapt iPhone, så pass på at du ikke glemmer å aktivere dette på nytt etter at du er ferdig med kalibreringen.

  Deaktiver bakgrunnsoppdatering

  Følg instruksjonene nedenfor for å slå av oppdateringsfunksjonen for bakgrunnsappen på iPhone:

 • Åpne Innstillinger-appen og trykk på Generelt.
 • Velg Bakgrunnsappoppdatering.
 • Trykk på Oppdater bakgrunnsapp en gang til.
 • Velg alternativet Av.
 • Reduser skjermens lysstyrke

  Slik senker du skjermens lysstyrke på en iPhone:

 • Åpne Innstillinger-appen.
 • Rull ned og velg Skjerm og lysstyrke.
 • Flytt lysstyrke-glidebryteren helt til venstre.
 • Slå av automatiske appoppdateringer

  Til slutt, for å slå av automatiske oppdateringer, følg disse tre trinnene:

 • Åpne Innstillinger-appen.
 • Rull ned og trykk på App Store.
 • Slå av Appoppdateringer under Automatiske nedlastinger.
 • Slik kalibrerer du iPhone-batteriet

  Nå er du klar til å kalibrere batteriet på din iPhone. Vær advart om at det krever ganske mye tålmodighet; du må vente på et par komplette lade- og tømmesykluser for å fullføre.

    11 Programvare for administrasjon av barnepass for suveren omsorg

  Heldigvis trenger du ingen tredjepartsverktøy eller apper. Alt du ser i App Store som lover å tilbakestille iPhone-batteriet er i beste fall unødvendig og i verste fall en svindel. iPhones batterikalibrering er enkel å utføre uten ekstra hjelp.

  Trinn 1: Tøm iPhone-batteriet

  Det første trinnet er å tømme iPhone-batteriet fullstendig. Du kan gjøre det under normal bruk. Hvis du vil fremskynde prosessen, kan du spille av en lang video på YouTube med volumet skrudd opp til maksimalt nivå.

  Trinn 2: Vent tre timer

  Du har kanskje lagt merke til at iPhone vil slå seg av automatisk selv om batteriet har en liten prosentandel igjen. Denne prosessen er ved design; det gir enheten en sjanse til å lagre gjeldende status for appene dine, slik at du ikke mister data.

  Det er viktig å la de siste glørne av batterilevetiden dø bort. Den eneste måten å gjøre dette på er å vente. Jo lenger du venter, jo bedre, men du bør vente minst tre timer. Hvis du har tid, er det å foretrekke å la det stå over natten.

  Trinn 3: Lad iPhone

  Nå er det på tide å fylle på batteriet. For å sikre optimal ytelse, sørg for at du følger disse tipsene:

  • Bruk en stikkontakt i stedet for en datamaskin for å lade.
  • Ideelt sett bruker du en offisiell Apple-lader. Sørg i det minste for at du bruker en pålitelig Lightning-kabel eller en høykvalitets USB-C-kabel hvis du har en iPhone 15 (eller nyere) og ikke en billig knockoff.
  • Fortsett å lade i et par timer selv etter at telefonen viser at batteriet er 100 prosent fullt. Du må sørge for at du klemmer inn hver dråpe kraft for å sikre at kalibreringen fungerer riktig.
    10 måter å automatisere Gmail-oppgaver for å øke effektiviteten

  Trinn 4: Tøm iPhone

  Nå må du gjenta hele prosessen en gang til. Det er den samme drillen som før: tøm strømmen helt ut av enheten. Enten bruk den som du normalt ville gjort, eller spill av videoer på loop for å flytte den raskere.

  Trinn 5: Vent ytterligere tre timer

  Det begynner å bli repeterende nå, men hold deg til det. Nok en gang må du sørge for å tappe den siste biten av batteristrøm fra iPhone. Som før, jo lenger du kan la det stå, jo bedre.

  Trinn 6: Lad iPhone på nytt

  For å fullføre prosessen må du lade opp enheten. Følg de samme retningslinjene som tidligere, og sørg for at du lar telefonen fortsette å lade i et par timer selv etter at den er full.

  Til slutt må du aktivere tjenestene og funksjonene du deaktiverte tidligere. Slå på posisjonstjenester, bakgrunnsoppdatering og automatiske oppdateringer igjen og skru opp skjermens lysstyrke igjen.

  Og det er det. Nå har iPhone-batteriet blitt rekalibrert.

  Aktiver optimalisert batterilading etter kalibrering

  Når iPhone eller iPad er vellykket kalibrert, er det på tide å sikre at batteriet ikke trenger en ny kalibrering, i hvert fall på lenge.

  Den beste måten å gjøre dette på er ved å slå på Optimalisert batterilading på iPhone. Når dette er på, lærer iPhonen din av den vanlige laderutinen din og vil ikke lade mer enn 80 % før du skal bruke den.

  Gå til Innstillinger > Batteri > Batterihelse og lading > Optimalisert batterilading for å slå dette på. Dette bremser aldringen av iPhone-batteriet, slik at dens maksimale kapasitet ikke forringes raskt.

  Andre batterisparende iPhone-tips

  Hvis rekalibrering ikke har løst iPhones batteriproblemer, kan det være på tide å bruke litt penger på et nytt batteri. Du kan bytte batteri selv hvis du føler deg trygg, men å gjøre det vil ugyldiggjøre iPhone-garantien.

  Derfor er det alltid bedre å gjøre en Apple Store-avtale på en Genius Bar og få den erstattet med profesjonell hjelp. Et nytt batteri og den nødvendige arbeidskraften er ikke så dyrt som du kanskje tror.