tipsbilk.net

De beste flash-stasjonene i 2023

USB-flash-stasjoner er det beste valget for å ta med de viktigste digitale filene dine på farten. De små, kompakte enhetene kan inneholde mye data, tilbyr utrolige lese- og skrivehastigheter og kommer med imponerende sikkerhetsfunksjoner.

Kingston

For noen av de raskeste lese- og skrivehastighetene til en overkommelig pris, bør du vurdere Kingston DataTraveler Max. Med en USB 3.2 Gen 2-standard kan den skryte av bransjeledende lese- og skrivehastigheter på henholdsvis opptil 900 MB/s og 1000 MB/s. Det er en av de raskeste USB-flash-stasjonene der ute og er tilgjengelig med kapasiteter på 256 GB, 512 GB eller hele 1 TB.

USB-C-kontakten støtter moderne bærbare og stasjonære datamaskiner samt iPhone 15-serien og de fleste Android-smarttelefoner med USB OTG. Den har også en praktisk enhånds skyvehette for rask tilkobling, et LED-statuslys og en hendig nøkkelringløkke for å holde det viktigste sammen i lommen.

Kingston DataTraveler Maks

Best sammenlagt

Med noen enestående lese- og skrivehastigheter og variasjoner i kapasitet helt opp til en massiv 1TB, er Kingston DataTraveler et av de beste valgene du kan gjøre når det kommer til en USB-flash-stasjon.

Fordeler

 • Lynrask
 • Store kapasiteter
 • God pris for kapasiteten

PNY

Hvis du leter etter en rimelig og pålitelig flash-stasjon for daglige gjøremål, blir den ikke mye mer budsjettvennlig enn PNY Turbo Attache 3. Det er en USB-A-stasjon og er rask nok for generell bruk, selv om skrive hastighetene er inkonsekvente, noe som kan avskrekke noen. Men for prisen er det mer enn kapabelt.

Konstruksjonen er solid, og den vil overleve fall. Den er også lett, liten og har en hempe for å feste til en nøkkelring. I tillegg har den en glidende kappe i stedet for en hette som lett kan forlegges.

Den er tilgjengelig i kapasiteter på 32 GB helt opp til 512 GB, mens du kan spare enda mer ved å kjøpe i bulk med pakker på to, tre, fem og ti tilgjengelige.

PNY Turbo Attache 3

Beste budsjett

$8 $11 Spar
$3

PNY Turbo Attache 3 er en svært rimelig og pålitelig USB-A-flash-stasjon. Den er tilgjengelig med en rekke lagringskapasiteter på opptil 512 GB, og du kan også kjøpe i bulk i pakker på opptil ti hvis du trenger å kjøpe den til familien eller teamet ditt på jobben. Det er tilstrekkelig for generelle oppgaver og kan spare deg for mye penger.

Fordeler

 • Perfekt for daglig bruk
 • Rimelig
 • Ulike lagringskapasiteter

Ulemper

 • Inkonsekvent skrivehastighet

Sandisk

SanDisk iXpand Flash Drive Luxe er et utmerket valg for Apple-brukere. Den har både en USB-C- og en Lightning-kontakt, så den vil fungere med hvilken som helst iPhone eller MacBook og tillater sømløs overføring mellom alle Apple-enhetene dine, så vel som enhver stasjonær PC eller Android-telefon du har. Sistnevnte vil imidlertid kreve en USB OTG-adapter.

  Hvordan fikse Xbox One Controller Drift

Den er veldig liten og elegant og tilgjengelig med kapasiteter på 64, 128 og 256 GB. Lese- og skrivehastigheter annonseres ikke, men stasjonen yter bra, og overføringene er raske. Du vil også få fordelen av automatisk iCloud-bildesikkerhetskopiering via SanDisk-appen, og du kan passordbeskytte filene dine på alle enhetene dine.

SanDisk iXpand Flash Drive Luxe

Best for Mac

$36 $45 Spar
$9

iExpand Flash Drive Luxe er ideell for MacBooks og andre Apple-produkter. Med både USB-C- og Lightning-kontakter fungerer den på alle Apple-enheter og tilbyr raske overføringer, samtidig som du også får automatisk iCloud-sikkerhetskopiering og gode sikkerhetsfunksjoner.

Fordeler

 • Lightning og USB-C-kontakt
 • Raske overføringshastigheter
 • Passordbeskyttelse for filer

SanDisk

SanDisk Extreme Pro er en slitesterk USB 3.2 solid-state flash-stasjon som er et utmerket valg for reisende. Det kan være litt dyrt, men hvis du trenger raske overføringer av store filer, for eksempel 4K-videoer og tusenvis av reisebilder, på toppen av en solid konstruksjon som er ideell for belastningen på reise, er det det beste valget.

Den er tilgjengelig med lagringskapasitet på 128, 256 og 512 GB; hvis du trenger enda mer, er det også et alternativ på 1 TB. Kontakttypen er USB-A, og med SanDisk SecureAccess krypteringsprogramvare og RescuePRO Deluxe datagjenopprettingsprogramvare inkludert, er filene dine sikre og i gode hender.

SanDisk Extreme Pro USB 3.2

Beste USB 3.2 Flash Drive

Med et robust aluminiumsdeksel kan SanDisk Extreme Pro USB 3.2 overleve lange turer og litt røff håndtering. Det er et ideelt valg for reisende som trenger høye hastigheter, samtidig som den tilbyr gode sikkerhetsfunksjoner og et bredt utvalg av lagringsstørrelser.

Fordeler

 • Slitesterk aluminiumsmetallhus
 • Opptil 420MB/s lese- og 380MB/s skrivehastigheter
 • God sikkerhetsprogramvare inkludert
 • Enkle og raske overføringer

Ulemper

 • Mer kostbar enn noen konkurrenter

Kingston

Kingston IronKey Keypad 200 kan virke dyr, men det er vel verdt investeringen hvis du verdsetter sikkerhet fremfor noe annet. Denne festningen av en flash-stasjon gjør en lang vei for å sikre at dataene dine forblir i de riktige hendene.

KP200 oppfyller FIPS 140-3 nivå 3 sertifiseringskrav for militær klasse og venter på offisiell sertifisering. Den har også XTS-AES 256-bits maskinvarebasert kryptering, noe som gjør den til en så ugjennomtrengelig flash-stasjon som du kan finne. I tillegg kan du angi både admin- og bruker-PIN-er, og ingen kan få tilgang uten en.

Hvis disse funksjonene ikke er nok til å få deg til å føle deg trygg, er de interne kretsene også forsterket for å hindre tilgang, og det alfanumeriske tastaturet er belagt med et beskyttende lag som forhindrer fingeravtrykksanalyse.

  Slik deler du digitale bilder med besteforeldrene dine

Kingston Ironkey tastatur 200

Best for sikkerhet

Med avanserte sikkerhetsfunksjoner for å beskytte sensitive filer, er Kingston IronKey Keypad 200 et toppvalg for en sikker flash-stasjon. Den har et alfanumerisk tastatur for ekstra forsterkning, og du kan ikke få tilgang uten en PIN-kode. Den er også svært slitesterk og vann- og støvtett.

Fordeler

 • Små lagringsstørrelser tilgjengelig
 • Data på stasjonen slettes etter ti mislykkede PIN-forsøk
 • IP57 støv- og vannbeskyttelse
 • Kan brukes på alle operativsystemer
 • Alternativer for USB-A og USB-C

FAQ

Spørsmål: Bør jeg kjøpe en USB 2.0 flash-stasjon eller en USB 3.0 (eller høyere) flash-stasjon?

Du bør sjekke USB-standarden til enhetene dine. Hvis du ønsker å kjøpe en USB 3.0 eller høyere flash-stasjon, bør du sørge for at enheten(e) har riktig port for å få det beste ut av hastighetene som tilbys. Det er liten vits i å kjøpe en USB 3.0-flash-stasjon for bruk i en 2.0-port. De er bakoverkompatible, så en 3.0 vil fungere i en 2.0-port, men den vil fungere med en 2.0-hastighet.

Med overføringshastigheter tilstrekkelig for grunnleggende oppgaver som overføring av dokumenter og bilder, er USB 2.0 et rimeligere alternativ. Det er en eldre USB-standard som kan flytte dokumenter med opptil 480 Mbps.

Med opptil 5 Gbps har USB 3.0 mye raskere overføringshastigheter. Hvis du ofte overfører veldig store filer eller bruker enheter, for eksempel avanserte smarttelefoner eller DSLR-kameraer, er USB 3.0 det overlegne alternativet. USB 3.1 og 3.2 gir enda høyere hastigheter, men er generelt dyrere.

Spørsmål: Hva er USB 3.2?

USB 3.2 er den andre store oppdateringen av USB 3.0. Gruppen som fører tilsyn med USB-standarder, USB-IF, endrer imidlertid kontinuerlig navn på de forskjellige generasjonene.

Det som en gang var USB 3.0 er nå USB 3.2 Gen 1, eller noen ganger USB 5Gbps. Denne standarden kan ha en type A, C eller mikro USB-kontakt.

USB 3.1 går nå med USB 3.2 Gen 2×1, eller noen ganger USB 10Gbps, som også kan ha en type A, C eller mikro USB-kontakt.

Det er nå USB 3.2 Gen 2×2, ellers kjent som USB 20Gbps. Dette er den raskeste USB-standarden og bruker kun en USB-C-kontakt.

  Trådløs mus fungerer ikke på datamaskinen min (FAST)

Disse navnene brukes ofte om hverandre, og du kan også høre navn som SuperSpeed ​​og SuperSpeed+ kastet rundt. Hvis du er forvirret av alle de forskjellige navnene, sjekk spesifikasjonene til enheten din og overføringshastighetene de er i stand til og sørg for at den samsvarer med overføringshastighetene som er annonsert på flash-stasjonen du vurderer.

Spørsmål: Hva er forskjellen mellom en flash-stasjon og en USB-pinne?

Alle USB-pinner er flash-stasjoner. Imidlertid er ikke alle flash-stasjoner USB-pinner. SD-kort og CF-kort er også flash-stasjoner, men har ikke en USB-kontakt. Men flash-stasjon og USB-pinne brukes ofte om hverandre for å beskrive en USB-flash-stasjon.

Spørsmål: Hvor lenge vil data vare på en flash-stasjon?

Flere faktorer vil sikre dataenes levetid. Den første er typen flash-minne som brukes. SLC-minne gir den ultimate levetiden og brukes i avanserte applikasjoner. MLC er standard minnetypen som finnes i de fleste kvalitets USB-pinner. TLC gir den laveste levetiden og er ofte en funksjon av budsjett USB-flash-stasjoner.

Data kan forbli bevart i over et tiår med en høykvalitets USB-pinne og overholde ideelle forhold. Disse forholdene inkluderer å holde pinnen unna ekstreme temperaturer, minimere skrive- og slettesykluser og oppdatere stasjonens fastvare når det anbefales.

Det er imidlertid fornuftig å alltid ha sikkerhetskopiert viktige filer til skyen eller en ekstern harddisk.

Spørsmål: Hva er noen bærbare alternativer til flash-stasjoner?

SD- og microSD-kort er blant de beste valgene for å lagre store mengder data på enhetene dine, for eksempel smarttelefonen eller kameraet. De er mindre og lettere enn USB-minnepinner, men kan bare fungere med en enhet som har kortspor.

Bærbare harddisker og solid-state-stasjoner er større enn USB-flash-stasjoner. Men de er fortsatt bærbare og ideelle for større filer, for eksempel filmer. SSD-stasjoner er det overlegne alternativet fordi de er mindre, lettere, raskere og varer lenger enn tradisjonelle harddisker.

Skylagring er den ultimate bærbare lagringen fordi du ikke trenger å ha med deg noe. Du lagrer dataene dine på nettet og får tilgang til dem fra alle enheter med internettforbindelse.

Spørsmål: Bør jeg bruke en flash-stasjon eller en ekstern harddisk for lagring?

Flash-stasjoner er mer bærbare og holdbare enn eksterne harddisker. De har også en tendens til å være rimeligere.

Imidlertid tilbyr eksterne harddisker mye større kapasitet og bedre datalevetid. De gir også raskere hastigheter og er et bedre valg for å jobbe med filer.

Spørsmål: Kan jeg overføre filer fra min Android eller iPhone til andre enheter med en flash-stasjon?

Ja, du kan absolutt overføre filer fra Android og iPhone. For Android trenger du en rimelig USB On-the-Go (OTG)-adapter hvis telefonen din ikke støtter den. Fra din iPhone trenger du en Lightning til USB-adapter. Med iPhone 15 og dens nye USB-C-port kan du ganske enkelt koble til en USB-C-flash-stasjon.

x