Del PC-ens skjerm med hvilken som helst datamaskin over WiFi eller LAN ved å bruke ScreenTask

Jeg foretrekker vanligvis tjenester og apper på nettet som er fri for komplekse registreringsprosedyrer eller kompliserte installasjonsoppsett. Dessverre lider mange skjermdelingsapper tilgjengelig for Windows av begge disse irritasjonene, i tillegg til at de er ganske dyre. ScreenTask er et skjermdelingsprogram med åpen kildekode som forenkler denne oppgaven for brukere som bare vil dele skjermene sine med andre på deres lokale nettverk. Siden delingen skjer over lokalt WiFi eller LAN, eliminerer det behovet for tungvinte registreringer. Når appen er oppe og kjører, gir den deg en unik URL som kan deles med så mange lokale datamaskiner du vil. Dessuten krever ikke ScreenTask installasjon på klientsiden. Det vil si at ved å bruke URL-en du delte med dem, kan andre brukere se PC-ens skjerm på hvilken som helst nettleser og hvilken som helst plattform uten ekstra programvare. Detaljer som skal følges.

  Få Hangouts for å gjenkjenne og knytte telefonnumre til kontakter

Applikasjonen er veldig enkel å sette opp. Den eneste særheten – hvis dette kvalifiserer som en – er at appen ikke er bærbar, så hvis du stadig skifter mellom datamaskiner eller nettverk, kan du ikke bare kjøre den fra en flash-stasjon. Du må installere det på systemet du har tenkt å bruke for skjermdeling. Når du har gjort det, kan resten konfigureres med noen få museklikk.

Start programmet og start med å velge nettverksenheten du bruker fra IP-rullegardinmenyen. Deretter må du spesifisere portnummeret og oppdateringstiden i millisekunder.

Eventuelt kan du også gjøre skjermdelingsøkten privat med brukernavn og passord. For å gjøre det, aktiver ganske enkelt «Privat oppgave» og fyll ut de tomme «Bruker» og «Passord»-feltene til høyre. Når du er ferdig, klikker du på «Start Server»-knappen for å starte skjermdelingsøkten.

  Hvordan navngi Smarthome-enhetene dine for bedre stemmekontroll

Skjermoppgave genererer deretter riktig URL for deg, som du kan dele med andre på samme nettverk. Koblingen består av PC-ens IP-adresse og portnummeret som ble satt. Mottakere trenger bare å skrive inn URL-en i adressefeltet til nettleseren. Hvis delingsøkten er privat, må de oppgi det tilknyttede brukernavnet og passordet.

Det nettbaserte grensesnittet har tre alternativer nederst som lar mottakere slutte å se økten, justere oppdateringstiden og bytte til fullskjermmodus.

Selv om det er ganske mange skrivebordsapper for skjermdeling, hvis du noen gang finner behovet for å dele skjermen med flere brukere på samme WiFi-nettverk eller LAN, er ScreenTask definitivt verdt å prøve ut.

  Hvordan Apple Watch kan hjelpe i en nødssituasjon

Last ned ScreenTask