PC-nettverk, mus og tastaturbruksmonitor med varmekart

Har du noen gang ønsket å finne ut hvor mye tid du bruker på internett, hvor mange ord du skrev på en dag, eller hvor du klikket på skjermen? WhatPulse for Windows gjør alt dette og mer. Det er et funksjonsrikt program som overvåker tastatur- og musbruken, nettverksbåndbredden og sender denne statistikken til en nettportal, slik at du kan analysere databehandlingslivet på den enkleste måten. Dette lar deg også konkurrere med andre ved å sammenligne denne statistikken med andre WhatPulse-brukere.

WhatPulse-grensesnittet er delt inn i kategoriene Oversikt, Inndata, Nettverk, Oppetid, Innstillinger og Konfigurer konto. Den siste, Setup Accounts, er fanen som hilser deg når appen startes for første gang. Du har kanskje gjettet nå at du må opprette en konto først for å laste opp statistikken din. Heldigvis kan du få fart på ting ved å logge på ved å bruke Facebook-kontoen din. Når du er logget på, låses de resterende fanene opp.

  Hvordan bruke vannmerker i PowerPoint

Oversikt-fanen gir deg et fugleperspektiv over all den forskjellige informasjonen den er samlet om maskinen din, for eksempel Windows-versjonen installert på PC-en din, prosessormodell, RAM, GPU, totalt antall klikk, tastetrykk og båndbreddebruk. Ved å klikke «Pulse» under her laster du opp de innsamlede dataene til en online server.

For ytterligere detaljer kan du selvfølgelig bytte til hver kategoris tilhørende fane. For eksempel viser Input-fanen deg hvor mange tastetrykk og klikk PC-en har registrert i løpet av en viss tidsperiode. Tidsperioden kan sorteres på daglig, ukentlig, månedlig, årlig og all-time basis. «Alle»-innstillingen vil selvfølgelig vise statistikk siden programmet ble installert.

  Kopier fil- og mappebane og navn fra filkontekstmenyen

Under tastetrykkene finner du et tastaturvarmekart, som i utgangspunktet bruker lyse og varme farger for å vise hvilke taster som ble brukt mer enn andre i løpet av den valgte tidsperioden, som vist på skjermbildet nedenfor. Under det viser appen det totale antallet klikk registrert den aktuelle dagen.

Det er også et musevarmekart i denne delen. Du kan bytte til det fra pilknappene i øvre høyre hjørne. Den indikerer klikkede områder av skjermen med flekker, hvis farge avhenger av hvor mange ganger et bestemt område ble klikket. Rødt indikerer områder som ble klikket mest på. I likhet med den nevnte tastaturstatistikken, kan denne informasjonen sees under forskjellige tidsperioder.

  Hvordan lage et dynamisk definert område i Excel

Under kategorien Nettverk kan du se din daglige Internett-bruk. Applikasjonen kan overvåke båndbreddebruken til alle nettverksenhetene, og viser deg til og med båndbreddebruken etter land. Nok en gang kan du navigere mellom tilgjengelige data ved å bruke pilknappene øverst til høyre.

Applikasjonen er godt laget, enkel å bruke, og selv om det kanskje ikke er et av de verktøyene du virkelig trenger, er det definitivt verdt å prøve ut, spesielt hvis du er interessert i systemmonitorer og statistikk. Det fungerer på Windows XP, Windows Vista, Windows 7 og Windows 8.

Last ned WhatPulse