Det beste kjøletilbehøret og gadgetene til Steam Deck

Hvis du er heldig nok til å eie en Steam Deck, har du kanskje innsett at en av ulempene med denne fantastiske håndholdte konsollen er at den noen ganger kan bli litt varm. Veldig varmt, faktisk. Noen av de mer krevende titlene kan kreve mye når det gjelder ytelse, noe som igjen kan forårsake raske temperaturtopper og potensiell langsiktig skade.

Mens innebygde ventiler på baksiden av konsollen gir litt hjelp med varmespredning, kan du raskt akselerere nedkjølingen ved å investere i en Steam Deck-kjølevifte som kan festes til konsollen. Det er dokkingstasjoner med innebygde vifter, doble kjølevifter som festes på Steam Deck og magnetiske alternativer, avhengig av dine preferanser.

Her er det beste kjøletilbehøret og gadgetene til Steam Deck.

Vårt favorittkjøletilbehør for Steam Deck i 2023

RuntoGOL TV-dokkingstasjon for Steam Deck

Best sammenlagt

Alt under ett tak

Med RuntoGOL TV-dokkingstasjon for Steam Deck kan du glede deg over fordelene med Steam Deck-spillingen på storskjermen lenger, takket være dens innebygde kjølevifte og utvidede portutvalg.

Fordeler

 • Lett og bærbar
 • Multifunksjonell dockingstasjon med hurtiglading og viftekjøling
 • Støtter flere enheter, ikke bare Steam Deck

Ulemper

 • En dedikert kjølevifte kan uten tvil være mer effektiv for det formålet
 • Litt dyrere enn andre kjølealternativer

Denne RuntoGOL TV-dokkingstasjonen er den perfekte følgesvennen til Steam Deck. Den tilbyr et laderstativ med full hastighet med enkel tilkobling til TV-en din, med en innebygd kjølevifte for konsollen. Bare koble dokken til TV-en din med en HDMI-kabel, og dokkens strømadapter til Steam Deck-enhetens USB-port, og du er klar til å spille på storskjerm.

Når den er dokket, vil den innebygde dampdekkkjølerviften blåse kjølig luft over baksiden av konsollen, og redusere oppbyggingen av varme mens den er forankret og/eller i bruk. Denne dokkingstasjonen er også utstyrt med varmeavledende ventiler, som virker for å redusere varmen fra konsollen ytterligere og kan bidra til å forlenge levetiden.

En anti-skli bunn holder denne kjøledokkingstasjonen godt forankret til stedet og hindrer den i å velte. Og 4K HD-støtte ved 1080p sikrer at vertssignalet som sendes til TV-en din er krystallklart. Alt i alt er dette en flott one-stop-shop for din Steam-deck. En dockingstasjon som lar deg spille mens konsollen lades, med en effektiv Steam Deck-vifte innebygd som lar deg fortsette å spille lenger.

Devaso Steam Deck Fan Cooler

Beste kjøleeffektivitet

Det er kaldt som is, men du må ofre lengre spilløkter

Med to forskjellige kjølemoduser, inkludert et alternativ for ekstrem kulde, er Devaso Steam Deck Fan Cooler den perfekte måten å holde temperaturene nede mens du spiller.

Fordeler

 • Ekstrem kulde kan hjelpe med spesielt krevende titler
 • Stillegående design bør ikke distrahere fra spillingen din
 • Lett å overvåke temperaturer

Ulemper

 • Vær forsiktig så du ikke aktiverer ekstrem kuldemodus for lenge

Denne 7-bladers Devaso-modellen er en magnetisk stil Steam Deck-vifte, og har en eller to forskjellige funksjoner sammenlignet med Yigorn-modellen. Denne magnetiske kjøleviften tilbyr to kjølemoduser: normal og ekstremt kald. Vi anbefaler imidlertid å være forsiktig når du bruker ekstremt kald modus i lange perioder for å unngå potensiell kondensdannelse, da det virker mot dampdekkets varmeeffekt.

Takket være den støyreduserende designen for halvlederkjøleren radiator, er lyden fra denne kjøleviften lavere enn 24dB, så viftestøy bør ikke svekke spillingen din. Steam Deck-temperaturen kan reduseres fra rundt 54 grader til fire grader celsius, og det er en LED-temperaturdisplay slik at du kan holde oversikt over ting.

RGB-lys gir en kul lyseffekt, selv om det er helt opp til personlige preferanser om du liker funksjonen, siden den ikke kan slås av. Like effektiv som en festbar kjøleenhet for en bærbar PC eller iPad, vil du finne dette et allsidig alternativ som er verdt å vurdere som en Steam Deck-vifte.

MEDIRONE dokkingstasjon for Steam Deck

Beste verdi

Flere dokkingmuligheter enn en romport

MEDIRONE dokkingstasjon for Steam Deck er en seks-i-ett dokkingstasjon med doble kjølevifter, for å holde ting kjølig mens du spiller.

Fordeler

 • Rimelig
 • Gir mulighet for Steam Deck-spilling på TV-en din
 • Dokker flere enheter, for eksempel en spillmus eller et tastatur
 • Vifter fungerer i tillegg til dampdekkets luftventil

Ulemper

 • Viftene er på den støyende siden

MEDIRONE dokkingstasjon for Stream Deck er utstyrt med en kjølevifte og tilbyr en seks-i-ett dokkingløsning. Dette inkluderer en HDMI 2.0 4K-utgang, tre USB-A 3.0-porter, en USB-C-port med 100 W hastighet, pluss en Gigabit Ethernet-inngang.

En tilkoblingskabel på dokkingstasjonen kobles til Steam Deck via Type-C-inngangen, og du er klar til å gå. Stasjonen har to kjølevifter (hvorav den ene er plassert i nærheten av dampdekkets luftventil mens den er dokket), som virker for å spre varmen som produseres. Sklisikker silikonputer sørger for at Steam Deck-enheten forblir på plass i vuggen, og anti-skli føtter bidrar til å forhindre at du sklir på bordplatene.

Etter MEDIRONEs egen innrømmelse, kan ikke denne enheten redusere varmeeffekten fra Steam Deck fullstendig. Men ved å gi ekstra varmeavledning, hjelper det definitivt saken. Og hvis du vil ha en anstendig dokkingstasjon som gir mulighet for storskjermspilling, gir dette midler for at spilløktene kan vare litt lenger.

JSAUX ModCase for Steam Deck

Best for beskyttelse

En silikonbasert livvakt for din Steam Deck

Beskytt Steam Deck mens du er på farten, og hold den kjølig og samlet for spilling, med JSAUX ModCase for Steam Deck.

Fordeler

 • Tilbyr rikelig med beskyttelse for Steam Deck
 • Kan avkjøle konsollen med opptil 20 prosent
 • Presisjonskåret foringsrør
 • Modulær skyve gjør at ekstra kompatibelt tilbehør kan festes

JSAUX ModCase for Steam Deck, som består av et beskyttende bakdeksel med metallstativ, et beskyttende frontdeksel og kjølevifte, gjør ikke bare konsollen mer transportabel, men tilbyr en kul måte å stoppe overoppheting mens den er i bruk.

Modulvesken er presisjonskåret for å passe til Steam Decks dimensjoner og laget av miljøvennlig PC-ABS og silikon. Undersiden av skjermdekselet er foret med myk EVA-bomull for å beskytte skjermen mot ripeskader, og TPU-innpakning langs kantene på dekselet gir beskyttelse mot fall og støt.

Selve viften festes på baksiden av Steam Deck (beskyttelsesdekselet må fjernes først for å gjøre det). Det virker for å øke luftstrømmen produsert av dampdekkets ventiler, for å redusere oppbyggingen av varme på selve enheten. På denne måten kan den kjøle ned Steam Deck med opptil 20 prosent. Dette kvalitetsdekselet og kjøleviften kommer ikke billig, men de tilbyr Steam Deck-brukere et effektivt middel til å slå to fluer i en smekk.

Black Shark Magnetic Cooler

Best for flere enheter

Svært attraktiv magnetisk kjøler for Steam Deck

$40 $50 Spar
$10

Ikke bare er Black Shark Magnetic Cooler ideell for å holde Steam Deck kjølig, men den fungerer også på de andre enhetene dine også.

Fordeler

 • Allsidig; fungerer med flere enheter
 • Effektiv for kjøling
 • Stillegående drift

Ulemper

 • Må kobles til for å fungere

Det er ingen tvil om at denne magnetiske kjøleren med snap-lock fra Black Shark er praktisk. Med bare 73 gram er den superlett og utmerket transportabel. Men den pakker seg også der den trenger, ved å redusere enhetens temperatur med 23 grader. Og selv om det er trygt og effektivt for Steam Deck-brukere, kan det også brukes til mobiler, bærbare datamaskiner og nettbrett.

Den har fem blader som roterer med hastigheter på opptil 7200 RPM. Konstruert med en sterk magnetisk ring i midten, laget av 15 NdFeB-magneter, har den et mye mer solid feste enn andre magnetiske kjølere.

Den kommer med en USB Type-C-kabel, og siden selve kjøleren ikke har noe internt batteri, må den dessverre kobles til en strømkilde under bruk. Men siden oppladbare kjølere har en tendens til å lide av en oppbygging av varme selv, kan du føle at dette fungerer i sin favør. Uansett ser det kult ut og er kult. Det vil holde Steam Deck perfekt kjølt, så lenge du ikke har noe imot å koble den til først.

Yigorn Steam Deck Dock Cooler

Beste RGB-alternativ

Et RGB-utstillingsvindu for din Steam-deck

Yigorn Steam Deck Dock Cooler legger til et blendende lysshow mens den kjøler ned Steam Deck, med 12 RGB LED-er som følger med spillet ditt.

Fordeler

 • Liten og ikke-påtrengende
 • Selvjusterende viftehastighet gjør den praktisk å bruke
 • Støyreduserende design er en bonus

Ulemper

 • Ingen mulighet for å slå av LED-lys

Denne ni-blads kjøleviften fra Yigorn festes magnetisk til baksiden av Steam Deck og er designet for å plasseres like over Steam Decks eget luftuttak for å øke effektiviteten.

Den er utstyrt med intelligent temperaturkontroll og vil justere seg selv automatisk som svar på mengden varme som genereres gjennom selve dampdekket. Halvlederradiator støyreduksjon holder viftens drift fin og stillegående, og 12 RGB LED-er sørger for at den ser pen ut mens den gjør sitt.

Hvis du bruker noen form for beskyttelsesdeksel for Steam-dekket ditt, må du fjerne det før du fester denne viften, men dette er en sterk magnet som vil holde seg forankret til stedet når den er på plass. Et verdig alternativ for vurdering for å holde Steam Deck kjølig. Sørg imidlertid for at du er fornøyd med LED-lysshowet først, siden det ikke kan slås av mens det er i bruk.

Benazcap avtakbar halvleder dampdekkkjøler

Beste integrerte design

En Steam Deck-bakplate med integrert kjølevifte

Benazcaps avtakbare halvleder Steam Deck Cooler erstatter ditt eksisterende Steam Deck-bakplan og har en integrert kjølevifte.

Fordeler

 • Innovativ innebygd viftedesign
 • Kjører stille og uten vibrasjoner
 • Inkluderer støtte for bordspilling

Ulemper

 • Må kobles til for å fungere
 • Må fjerne eksisterende bakplate for å installere

Benazcaps avtakbare halvleder Steam Deck Cooler tilbyr noe litt annerledes enn vanlig tilbehør. I hovedsak er det et bakplan for Steam Deck med en innebygd varmeavledende vifte. Og som sådan krever det litt benarbeid fra deg å installere. Heldigvis kommer den pakket med alle verktøyene for jobben.

Siden den er designet for å erstatte det originale bakdekselet til Steam Deck, må du skru av det gamle og skru inn det nye. Det nye bakpanelet har en innebygd vifte designet for varmeavledning, som fungerer uten magneter eller kjølevæsker. Den har også et stativ og bakknapper.

På plussiden går den veldig stille og uten vibrasjoner. I tillegg er det bonusen ved at det holder Steam Deck kjøligere lenger. På minussiden må den kobles til for at viften skal fungere, og det er ikke det mest estetisk tiltalende designet. Men hvis du har en tendens til å favorisere funksjon fremfor form, er dette en kjøleløsning som er verdt å vurdere.

BINBOKPLAY V1 dampdekkvifte for kjøling

Det beste alternativet

En klemmekjøler for Steam Deck

BINBOKPLAY V1 Steam Deck Fan er en justerbar kjølevifte som klemmes fast på Steam Deck for å holde den kjølig mens du spiller. Senk den håndholdte CPU-temperaturen med opptil 60 grader Fahrenheit med en enkel metallklemme.

Fordeler

 • Innovativ design
 • Rimelig batterilevetid
 • Justerbare viftehastighetsinnstillinger

Ulemper

 • Kan forårsake skrapemerker på konsollen

BINBOKPLAY V1 er en oppladbar kjølevifte for Steam Deck som klemmer rundt konsollen, og gir en høyhastighetsturbin for å trekke ut varmen fra CPU og spre den ut i luften. Den gir en temperaturreduksjon på opptil 5 grader og kan fungere kontinuerlig i syv timer på full lading.

Du kan justere kjølehastigheten til viften ved å dreie bryteren, til du oppnår det kjølenivået du ønsker. På bunnen av viften finner du en LED-strømindikator for å fortelle deg når det er på tide å lade viften. I tillegg er det et stativ i metall for bordspilling som kan justeres fra 30 til 60 grader.

Det hindrer ikke dampdekkets innebygde lufteventiler, noe som er et pluss. Så varmespredningen den gir fungerer i tillegg til dette. På den negative siden risikerer du overforbruk som resulterer i noen få skrapemerker på Steam-dekket ditt, fordi det sliter på klemmen.

Hvordan velge riktig dampdekkvifte for deg

Å velge riktig type Steam Deck-vifte for deg vil avhenge av noen få faktorer. Den øverste blant dem, er hvordan ser du ut for å spille Steam-dekken din?

Hvis du vil nyte favoritttitlene dine på en storskjerm-TV eller projektor, er det fornuftig å velge en Steam Deck-vifte som er innebygd i en dokkingstasjon. Dette vil tjene to formål og kan bety at du også sparer noen få dollar i prosessen. Dokkingstasjoner som MEDIRONE dokkingstasjon koster ikke jorden og tilbyr en effektiv måte å slå to fluer i en smekk. Med sin HDMI-port tillater den spilling på stor skjerm, mens de doble kjøleviftene lar deg spille på TV-en lenger.

Men hvis action på storskjerm ikke er noe for deg, og du foretrekker spill på farten, så er noe sånt som Devaso Steam Deck Fan Cooler bare billetten. Den er lett og bærbar, og festes enkelt på baksiden av den håndholdte enheten, og holder den kjølig. Og med en ekstrem kjølemodus kan du nyte bærbar spilling på Steam Deck som aldri før.

Vårt beste utvalg av dagens avling av Steam Deck kjølevifter og tilbehør er RuntoGOL dokkingstasjon. Den tilbyr flere løsninger på ett sted, og fungerer som en pålitelig og solid dokkingstasjon for action på storskjerm eller bordspill. Med den kan du koble til en kablet mus eller tastatur (eller trådløst med en USB-dongle), for å forbedre spillopplevelsen din. De innebygde viftene hjelper til med å spre varmen fra selve konsollen, og den gir også mulighet for rask lading. Og som en ekstra bonus fungerer den også som en dokkingstasjon for bryteren.

RuntoGOL TV-dokkingstasjon for Steam Deck

Best sammenlagt

Alt under ett tak

Med RuntoGOL TV-dokkingstasjon for Steam Deck kan du nyte fordelene med Steam Deck-spilling på storskjermen lenger, takket være den innebygde kjøleviften.

Fordeler

 • Lett og bærbar
 • Multifunksjonell dockingstasjon med hurtiglading og viftekjøling
 • Støtter flere enheter, ikke bare Steam Deck

Ulemper

 • En dedikert kjølevifte kan uten tvil være mer effektiv for det formålet
 • Litt dyrere enn andre kjølealternativer
  Fiks Steam-spillet som tilfeldig ble avinstallert på Windows 10