Eclipse aktiverer nattmodus for hele systemet i iOS 7

iOS 7 kommer med mange funksjoner å elske, men det ubehagelig lyse brukergrensesnittet er ikke en av dem. Spar for en håndfull lagerapper og systemkomponenter – aksjer, varslingssenter, kompass – nesten alt er lyst, i ansiktet ditt. Som en som holder skjermens lysstyrke på tvers av alle enheter på rundt 20-30 % med f.lux på, synes jeg iOS 7 er ganske frastøtende til tider. Noen apputviklere forstår dette: Tweetbot, Alien Blue, Reeder, Pocket, etc. kommer alle med mørke moduser for enklere lesing. For resten må vi vente på at Apple og andre utviklere svarer på tilbakemeldinger fra brukerne.

Eller, hvis enheten din er jailbroken, kan du installere Eclipse. Lansert tidligere i dag, lar den deg aktivere mørk modus i hele iOS, inkludert tredjepartsapper! Fantastisk, ikke sant?

Fungerer det likevel? Å endre brukergrensesnitt i hele systemet uten å stole på en temamotor som Winterboard er en stor oppgave å påta seg. La oss finne ut hvordan Eclipse klarer seg.

Eclipse fungerer ved å gjøre vanlige programmatiske brukergrensesnittkomponenter i iOS-apper mørkere til en lys svart. De kursiviserte begrepene er viktige, fordi det er mange apper som ikke bruker programmatisk fargede brukergrensesnittkomponenter, og foretrekker PNG-bilder i stedet. Eclipse bruker dette også på alle tredjepartsapper, så Facebook, Twitter, Evernote etc. får også en uoffisiell mørk modus!

Resultatene er blandede, dessverre. Det er enten en komplett hit eller en fullstendig glipp uansett hvor Eclipse bruker seg selv.

Tenk på Phone.app: ser perfekt ut med Eclipse aktivert i Favoritter og Kontakter, men lander flatt på ansiktet i Dialer. Enig, dette er fordi – basert på min forståelse – brukte Apple en PNG i stedet for en programmatisk farget bakgrunn, men det er fortsatt et problem som må håndteres.

Musikk-appen har riktig tekstfarge, men bakgrunnsfargen er fortsatt hvit (grå på hvitt, boo!). Det er så mange andre, så vi har tatt noen skjermbilder av hvordan Eclipse ser ut i ofte brukte apper for å hjelpe deg med å se effektene.

Dette er uten tvil den mest lovende iOS 7 jailbreak-tweaken jeg har sett ennå. Mens andre jailbreak-justeringer løser små problemer i hjørner av iOS, løser Eclipse et stort problem i hele operativsystemet.

Igjen, det fungerer ikke hele tiden, men når det gjør det, føles det som om noen har tatt en enorm vekt fra øynene dine.

Eclipse trenger mye arbeid fra utvikleren. Den trenger justeringer på flere dusin små steder, og den trenger også et alternativ for å aktivere mørk modus i bare brukervalgte apper (aktiver det i WhatsApp, deaktiver det i Evernote, for eksempel). Når det skjer – og jeg har en følelse av at det faktisk vil skje om noen uker (utvikleren høres ut som en dedikert kar) – vil det bli en av de justeringene du installerer først rett etter jailbreaking av iOS-enheten din.

Eclipse er tilgjengelig for bare $0,99 fra Cydia under BigBoss-repoen. Når den er installert, må du aktivere den fra Innstillinger > Eclipse.

Sørg for å fortelle oss hva du synes om Eclipse ved å legge igjen tankene dine i kommentarfeltet nedenfor.