Få en nettverksbåndbredde- og hastighetsmonitor i Windows systemstatusfelt

Hvis hjemmenettverket ditt ikke er ubegrenset, er du ikke alene; dagene med ubegrenset båndbredde har for lengst gått i de fleste deler av verden, og datamåling har blitt en vanlig praksis blant internettleverandører på grunn av økt båndbreddeforbruk av brukere. Hvis internettabonnementet ditt har en månedlig kvote, er det tilrådelig å holde styr på det på egen hånd for å unngå å overskride det månedlige datagrensen. Dessuten får du ikke alltid den hastigheten du er lovet av Internett-leverandøren din, og det kan være en god idé å holde øye med det for å se om du får noe for pengene dine. Det finnes flere verktøy der ute for å hjelpe deg med begge disse oppgavene, og NetTraffic er ett program for Windows som hjelper deg med å overvåke Internett-bruken din blant et bredt utvalg av nettverksgrensesnitt.

  Fiks Microsoft Edge ERR NETWORK CHANGER i Windows 10

Det lette verktøyet har et anstendig og brukervennlig grensesnitt, og sitter permanent i systemstatusfeltet når det lanseres. Når du klikker på systemstatusfeltet, ser du et lite vindu med en graf som representerer din nåværende internetthastighet. Det fargekodede mønsteret på grafen lar deg undersøke og analysere nedlastingen, opplastingen og kombinere båndbreddehastigheten. Kartet oppdateres i sanntid, og reflekterer automatisk alle datatopper og strømbrudd.

Høyreklikk på NetTraffics varslingsikon, og det lar deg åpne hele statistikkrapporten fra kontekstmenyen. Denne rapporten lar deg undersøke databrukshistorikken din grundig. Kategorien Generelt lar deg se tilgjengelig informasjon etter år, måned, dag og til og med time. Programmet overvåker alt relatert til dataoverføringene dine. For eksempel kan du enkelt sjekke det totale antallet byte som er sendt og mottatt, og den totale tiden siden nettverksgrensesnittet ble aktivt. Rapporten er delt inn i aktuelle, gjennomsnittlige og prognoseseksjoner.

  Fix: Mikrofonen min fungerer ikke på Windows 10

Klikk på fanen Diagrammer / Tabeller, og NetTraffic vil fortelle deg informasjon på en annen måte. Her kan du se og analysere informasjon knyttet til bestemte datoperioder. Alt du trenger å gjøre er å spesifisere «Fra» og «Til»-datoene, og programmet vil gjøre resten. I tillegg kan du også klikke og dra over en bestemt tidsramme på diagrammet, og statistikken din endres til den valgte tidsperioden.

Du kan også tilpasse dette diagrammet fra NetTraffics innstillingsvindu ved å endre fargene og stilen, samt justere noen andre nyttige alternativer under kategoriene Generelt og Diagram.

NetTraffic fungerer på Windows XP, Windows Vista, Windows 7 og Windows 8. Både 32-biters og 64-biters operativsystemer støttes.

  Tastatur skriver feil bokstaver (tegn) på Windows 10? Her er løsningen

Last ned NetTraffic