Endre enkelt mappefarge i bulk på Windows med Rainbow-mapper

Det kan være ganske vanskelig å organisere mapper i Windows. På det meste kan du endre navn på dem med egendefinerte etiketter, eller sortere elementene etter gruppe, dato, navn eller størrelse, men det er bedre måter å hjelpe deg med å skille en mappe fra en annen. Selvfølgelig kan du endre ikonet for mappen, men du kan ikke alltid finne en som passer for en bestemt mappe. Ville det ikke vært nyttig om du også kunne endre fargen på hver mappe? Dessverre tillater ikke Windows deg å endre fargen på standard mappeikon. Det er her et tredjepartsverktøy kalt Rainbow Folders kommer til unnsetning. Dette lille verktøyet tilbyr en rask og praktisk måte å endre fargen på en mappe.

  Hvordan få Windows 11 ISO

Å bruke Rainbow Folders er ganske enkelt. Etter å ha lastet ned ZIP-filen fra lenken nedenfor, trekk ut innholdet i ZIP til ønsket mappe og kjør oppsettsfilen i den. Oppsettet vil spørre deg om du vil integrere Rainbow Folders i høyreklikk-kontekstmenyen til mapper. Vi anbefaler at du lar den gjøre det. Skallutvidelsen gjør prosessen med å endre ikoner tidoblet enklere fordi du umiddelbart kan hoppe til Rainbow Folders med ønsket mappe valgt, som vist på skjermbildet nedenfor.

Rainbow Folders programvindu inneholder en rekke forskjellige innstillinger. Her kan du velge mellom tre forskjellige ikonstiler – nemlig Klassisk, Typisk og Moderne – fra rullegardinmenyen til høyre. Du kan også aktivere «Ikoner med høy kontrast» for et mer funky utseende. Det neste trinnet er å stille inn fargen ved å bruke glidebryterne Metning og Hue.

  Hvordan fikse skriveren har hatt et konfigurasjonsproblem på Windows 10

Hvis du finner en fargekombinasjon du virkelig liker, kan du legge den til i Favoritter for senere bruk. Hvis du heller ikke vil bruke tid på å finne en bestemt farge, kan du få appen til å angi en tilfeldig farge for deg. Brukere kan også angi en egendefinert verktøytipstekst for en mappe.

En annen veldig nyttig funksjon i applikasjonen er at den lar deg endre farger på flere mapper på en gang. For å gjøre det, veksle mellom «Multiple Select» øverst i mappetrevisningen, og merk deretter de du må endre. Når du er ferdig med alle tilpasningene, trykker du ganske enkelt «Farglegg» for å bruke endringene. For å tilbakestille en mappe til standardfargen, klikk «Avfarge».

  Slik søker du i alle PC-ens filer i Windows 10s startmeny

Rainbow Folders er et hendig lite verktøy for å organisere mappene dine. Hvis filene på PC-en din er sortert i tonnevis av mapper, kan det øke hastigheten på surfingen. Det fungerer på Windows XP, Windows Vista, Windows 7 og Windows 8.

Last ned Rainbow Folders