gFile er en enkel Android-filbehandling med et Gmail-inspirert grensesnitt

Det kan være vanskelig å administrere filer på Android-enheten din hvis du ikke har det riktige verktøyet. Heldigvis er filbehandlingskategorien til Play Store fylt med noen fantastiske navn – som Solid Explorer, ES File Explorer og Astro File Manager – som gjør disse oppgavene ganske enkle. Gå inn i gFile, en gratis app designet for å gjøre filbehandling enda enklere takket være dens bare-bones-design. Det er helt klart at gFile ikke er utviklet med tanke på superbrukere. Det er sannsynligvis for tradisjonalistene blant oss som bare trenger å raskt komme til filene og mappene sine uten å forholde seg til noen komplekse innstillinger på veien. Men det betyr ikke at gFile ikke tilbyr avanserte funksjoner. Les videre for detaljer.

Den flate designen til gFile minner om den offisielle Gmail-appen for Android. Hver mappe er fargekodet og stemplet med den første bokstaven i navnet. Gratisversjonen av gFile gir deg bare tilgang til brukertilgjengelig lagring. For å få root-tilgang, må du kjøpe Pro-oppgraderingen i appen.

gFile viser også tillatelser knyttet til hvert element til høyre. For å endre disse tillatelsene, trykk og hold nede på ønsket element, trykk på menyen og trykk deretter på Tillatelser.

Når en fil er valgt, gir gFile deg grunnleggende kopierings-, lim-, valg-, endre navn og klipp-alternativer øverst. «+»-knappen øverst til høyre lar deg opprette nye mapper. Annet enn det kan du også bytte mellom lyse og mørke bakgrunnstemaer fra Innstillinger-skjermen.

Den samme skjermen lar deg også oppgradere til Pro-varianten av gFile som, bortsett fra den nevnte rottilgangsfunksjonen, legger til filsøk, miniatyrbilder, muligheten til å spesifisere standardkatalogen når appen startes, og mer.

Selv om jeg ikke vil kalle gFile en av de beste i bransjen, er det et flott, elegant filbehandlingsalternativ for brukere som bare vil ha det viktigste.

Installer gFile fra Play Store