gFile er en enkel Android-filbehandling med et Gmail-inspirert grensesnitt

Det kan være vanskelig å administrere filer på Android-enheten din hvis du ikke har det riktige verktøyet. Heldigvis er filbehandlingskategorien til Play Store fylt med noen fantastiske navn – som Solid Explorer, ES File Explorer og Astro File Manager – som gjør disse oppgavene ganske enkle. Gå inn i gFile, en gratis app designet for å gjøre filbehandling enda enklere takket være dens bare-bones-design. Det er helt klart at gFile ikke er utviklet med tanke på superbrukere. Det er sannsynligvis for tradisjonalistene blant oss som bare trenger å raskt komme til filene og mappene sine uten å forholde seg til noen komplekse innstillinger på veien. Men det betyr ikke at gFile ikke tilbyr avanserte funksjoner. Les videre for detaljer.

  Slik legger du til en signatur til tekstmeldinger i Android

Den flate designen til gFile minner om den offisielle Gmail-appen for Android. Hver mappe er fargekodet og stemplet med den første bokstaven i navnet. Gratisversjonen av gFile gir deg bare tilgang til brukertilgjengelig lagring. For å få root-tilgang, må du kjøpe Pro-oppgraderingen i appen.

gFile viser også tillatelser knyttet til hvert element til høyre. For å endre disse tillatelsene, trykk og hold nede på ønsket element, trykk på menyen og trykk deretter på Tillatelser.

Når en fil er valgt, gir gFile deg grunnleggende kopierings-, lim-, valg-, endre navn og klipp-alternativer øverst. «+»-knappen øverst til høyre lar deg opprette nye mapper. Annet enn det kan du også bytte mellom lyse og mørke bakgrunnstemaer fra Innstillinger-skjermen.

  Bruk bevegelser for å ringe, sende SMS, IM, e-post og mer på Android

Den samme skjermen lar deg også oppgradere til Pro-varianten av gFile som, bortsett fra den nevnte rottilgangsfunksjonen, legger til filsøk, miniatyrbilder, muligheten til å spesifisere standardkatalogen når appen startes, og mer.

Selv om jeg ikke vil kalle gFile en av de beste i bransjen, er det et flott, elegant filbehandlingsalternativ for brukere som bare vil ha det viktigste.

Installer gFile fra Play Store